Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ultimatum de la CEDO. De ce nu rezolva legea gratierii situatia din inchisori

Adevărul Adevărul,
Ultimatum de la CEDO. De ce nu rezolva legea gratierii situatia din inchisori

Decizia-pilot a CEDO de condamnare a Romaniei pentru conditiile de detentie din penitenciare nu i-a luat prin surprindere pe specialisti, care avertizeaza ca legea gratierii pregatita de Parlament nu va rezolva problema suprapopularii inchisorilor. Pentru a rezolva disfunctionalitatea structurala semnalata de CEDO este nevoie de penitenciare noi, dar si de schimbarea politicilor penale. continuă pe Adevărul

Tudore Toader: Astept cu interes decizia CEDO cu privire la situatia din penitenciare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spune ca asteapta cu interes decizia-pilot a Curtii Europene a Drepturilor Omului CEDO)de marti referitoare la situatia din penitenciare si sustine ca Executivul a lu.

Ultimatum de la CEDO: in 6 luni Romania sa prezinte planuri de rezolvare a situatiei din inchisori. Reactia lui Grindeanu

Romania are la dispozitie sase luni pentru stabilirea unui calendar care sa duca la rezolvarea situatiei din inchisori, potrivit Curtii Europene pentru Drepturile Omului CEDO). Instanta a stabilit marti ca supraaglomerarea din inchisori si conditiile de detentie contravin Conventiei Europene pentru Drepturile Omului. Directorul Administratiei Penitenciarelor spune ca legea gratierii nu vor rezolva problema supraaglomerarii din inchisori.

Seful ANP, Marius Vulpe, vrea construirea de noi penitenciare: Legea gratierii sau arestul la domiciliu nu vor rezolva problema supraaglomerarii din inchisori

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, a declarat, dupa ultimatumul dat de CEDO Romaniei, a declarat ca legea gratierii sau arestul la domiciliu nu vor rezolva problema supraaglomerarii din inchisori.

Guvernul Grindeanu trebuie sa vina cu solutii alternative; legea gratierii nu este suficienta

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat marti, in cadrul sedintei Comisiei juridice, referitor la decizia CEDO cu privire la conditiile de detentie din penitenciarele din Romania, ca Guvernul Grindeanu trebuie sa vina cu solutii alternative, in conditiile in care legea gratierii si cea prin care detinutii beneficiaza de 6 zile reduse la 30 de detentie in conditii inumane nu sunt suficiente pentru a rezolva problema.

Ultimatum de la CEDO: in 6 luni Romania sa prezinte planuri de rezolvare a situatiei din inchisori

Romania are la dispozitie sase luni pentru stabilirea unui calendar care sa duca la rezolvarea situatiei din inchisori, potrivit Curtii Europene pentru Drepturile Omului CEDO). Instanta a stabilit marti ca supraaglomerarea din inchisori si conditiile de detentie contravin Conventiei Europene pentru Drepturile Omului, motiv pentru care este nevoie de un plan de redresare.

CEDO se pronunta marti pe decizia pilot referitoare la situatia din penitenciare; sper intr-o decizie echilibrata

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat luni, in cadrul dezbaterilor din Comisia Juridica a Senatului privind legea gratierii, ca va veni in cateva zile cu proiectul de lege privind modificarea Codului Penal si a anuntat ca marti Curtea Europeana a Drepturilor Omului CEDO) se va pronunta in legatura cu decizia pilot referitoare la situatia din penitenciare.

Ministrul Justitiei: Sper intr-o decizie echilibrata a CEDO referitoare la situatia din penitenciare

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, in cadrul dezbaterilor din Comisia Juridica a Senatului privind legea gratierii, ca va veni in cateva zile cu proiectul de lege privind modificarea.

Legea gratierii: Basescu a ratat salvarea Elenei Udrea. Cine scapa din puscarie

Comisia juridica a Senatului a respins amendamentele depuse de Traian Basescu la Legea gratierii, care ar fi salvat-o pe Elena Udrea de puscarie sau macar i-ar fi injumatatit pedeapsa. Senatorii juristi au aratat clementa pentru femei, dar numai pentru cele insarcinate. De asemenea, detinutii in varsta vor primi reduceri de pedeapsa.

Modificari la Legea gratierii. Pedepsele pana la trei ani vor fi gratiate in intregime. Vor fi absolvite integral de pedeapsa si persoanele care au peste 70 de ani. Basescu: Bagati femeile la puscarie mai putin decat pe barbati

Pedepsele pana la trei ani vor fi gratiate in intregime Senatorii din comisia juridica au votat o serie de amendamente la legea gratierii, initiata de Guvern. Vor fi gratiate in intregime pedepsele pana la trei ani - nu cinci ani asa cum propunea Guvernul - si partial, cu trei ani, pedepsele de pana la 10 ani inclusiv. La sedinta a participat si ministrul Justitiei Tudorel Todear, care a sustinut gratierea doar a pedepselor de pana la cinci ani.

Modificari la Legea gratierii. Pedepsele pana la trei ani vor fi gratiate in intregime. Vor fi absolvite integral de pedeapsa si persoanele care au peste 70 de ani. Basescu: Bagati femeile la puscarie mai putin decat pe barbati!

Pedepsele pana la trei ani vor fi gratiate in intregime Senatorii din comisia juridica au votat o serie de amendamente la legea gratierii, initiata de Guvern. Vor fi gratiate in intregime pedepsele pana la trei ani - nu cinci ani asa cum propunea Guvernul - si partial, cu trei ani, pedepsele de pana la 10 ani inclusiv. La sedinta a participat si ministrul Justitiei Tudorel Todear, care a sustinut gratierea doar a pedepselor de pana la cinci ani.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2097 seconds )