Libnet.ro
UNICEF

08:30

VIDEO FOTO Un secol de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial: Demonstratie si parada cu torte a militarilor pe strazile din Bucuresti

Hotnews Hotnews,
 VIDEO FOTO Un secol de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial: Demonstratie si parada cu torte a militarilor pe strazile din Bucuresti

Romania marcheaza un secol de la momentul intrarii in Primul Razboi Mondial, iar Ministerul Apararii Nationale a organizat mai multe actiuni comemorative in Bucuresti si in tara. Luni seara, in fata Cercului Militar National, militari din Brigada 30 Garda Mihai Viteazul din Bucuresti, dar si membri ai Asociatiei Traditia Militara - grup de reconstituire istorica-militara - au facut o demonstratie de manuire a armelor si au defilat intr-o retragere cu torte pe strazile Capitalei, in timp ce fanfara militara a intonat mai multe marsuri, in frunte cu Treceti batalioane romane Carpatii. continuă pe Hotnews

Mesajul transmis de Principesa Margareta la un secol de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial

Principesa Margareta a afirmat, sambata, intr-un mesaj transmis cu ocazia implinirii unui secol de la intrarea Romaniei in prima mare conflagratie mondiala, ca Primul Razboi Mondial.

Principesa Margareta, la un secol de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial: Este un moment de reculegere in memoria celor care au sacrificat totul

Principesa Margareta a transmis, sambata, un mesaj la implinirea unui secol de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial. Aceasta arata ca trebuie spus adevarul despre rolul Armatei Regale, al societatii civile, al oamenilor de stat si al Coroanei in faurirea Marii Uniri.

VIDEO+FOTO. Armata marcheaza 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial

Ministerul Apararii Nationale a organizat o serie de manifestari pentru celebrarea a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial, pe 27 august 1916, decizie ce a avut ca rezultat final crearea Romaniei Mari, prin unirea Transilvaniei cu tara-mama la 1 Decembrie 1918.

Klaus Iohannis, prima aparitie dupa concediu: Ceremonie in Parcul Carol cu ocazia implinirii a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial (VIDEO)

O ceremonie are loc duminica, in Parcul Carol, cu ocazia implinirii a 100 de ani la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial. Ceremonia va cuprinde o slujba de pomenire a tuturor eroilor.

La un secol de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial, militarii trec Carpatii, in mod simbolic. MApN indeamna cetatenii sa li se alature

Militarii vor strabate, in noaptea dintre 27 si 28 august, in mod simbolic, Carpatii pentru a reaminti momentul in care Armata Romaniei trecea in 1916 muntii in Transilvania, punand stapanire pe trecatorile Carpatilor si angajand lupte la Timisu de Jos, la sud de Sibiu si in apropiere de Orsova, anunta Ministerul Apararii Nationale pe pagina de Facebook.

Iohannis participa la 12.30 la ceremonia marcarii a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial

Presedintele Klaus Iohannis participa la ceremonia nationala dedicata marcarii a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial, duminica, la ora 12. 30, pe Platoul Monumentului Ostasului Necunoscut, Memorialul Eroilor Neamului, Parcul Carol I.

Intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial, marcata la Brasov

In acest sfarsit de saptamana, are loc comemorarea la nivel national a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial. La Brasov se desfasoara ceremonii militare, dar si Festivalul de Reconstituire Istorica din Piata Sfatului.

Principesa Margareta: Primul Razboi Mondial - un moment definitoriu pentru Romania moderna si contemporana

Primul Razboi Mondial este un moment definitoriu pentru Romania moderna si contemporana, considera principesa Margareta, care indeamna la readucerea in lumina a adevarului despre rolul Armatei Regale, al societatii civile, al oamenilor de stat si al Coroanei in faurirea Marii Uniri, scrie Agerpres.

26 august in istorie: in 1916, Romania intra in Primul Razboi Mondial, iar in 1989 limba romana devine oficiala in Republica Moldova

La 26 august 1916, Romania intra in Primul Razboi Mondial. in 1928 se semneaza Pactul Kellog-Briand, iar in 1989 limba romana devine oficiala in Republica Moldova. in 1955, apare prima editie a Guinness Book of Records .

Fotografii si povesti despre viata si barbarie, la o suta de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial

Ambasada Romaniei in Franta prezinta la Arhivele militare franceze expozitia Armata romana in Marele Razboi. Fotografii despre barbarie si viata, facute de tineri cineasti, pe front: intr-una e un pian, cu partitura cu tot, inconjurat de soldati; intr-alta e tinuta integra si privirea un pic melancolica a unui general mort pentru Romania, Tata Mare Dragalina. O aniversare emotionanta cu ambasadori si nepoate de generali.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2015 seconds )