Libnet.ro
UNICEF

07:15

VIDEO Isarescu: Nu am discutat EU cu presedintele PSD. A discutat Guvernatorul Bancii Nationale cu presedintele Camerei Deputatilor. Discutia a fost institutionala!

Hotnews Hotnews,
 VIDEO Isarescu: Nu am discutat EU cu presedintele PSD. A discutat Guvernatorul Bancii Nationale cu presedintele Camerei Deputatilor. Discutia a fost institutionala!

Am discutat cu Liviu Dragnea-n. red. ) cam ce a fost trecut in scrisori. Aveti scrisorile- fiecare intelege ce vrea din scrisori- dar este bine sa se inteleaga ceea ce este in scrisori. Problemele economice sunt foarte serioase, nu constau intr-o negociere: ia asta ca sa-ti dau cealalta dupa cum se pronunta un individ. ) Eu am aproape 70 de ani si tot nu pot spune ca stiu economie in totalitate. Vad ca altii se dau mari economisti. ) Guvernul si Parlamentul vin cu votul popular si spun :asta vrea societatea romaneasca. Putem noi sa venim sa spunem ca nu vrea asta societatea? Pai este o necesitate- datorita migratiei fortei de munca salariile cresc. Dansii spun ce vrea votul popular, noi spunem cat poate economia. E bine sa ne intalnim undeva in aceasta discutie!, a declarat luni Mugur Isarescu, in briefingul de presa care a urmat sedintei de politica monetara a Consiliului de Administratie. continuă pe Hotnews

Anunt important facut de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei despre dobanzi

Cei care fac judecati de tipul vor creste dobanzile in Romania pentru ca trebuie sa ajunga la rata inflatiei gresesc, intrucat vom pastra un ecart intre dobanzi si rata inflatiei, a declarat,.

Isarescu, Dragnea, Dancila si Teodorovici, la aceeasi masa cu Valcov

O intalnire la nivel inalt a avut loc, ieri, in biroul de la Parlament al liderului PSD Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, la care, alaturi de seful social-democratilor, au participat atat Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu si prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, premierul Viorica Dancila, ministrul Finantelor Publice Eugen Teodorovici, cat si fostul ministru al Finantelor Darius Valcov si economistul Cristian Socol, dupa cum apare in imaginile difuzate, ieri, in mediul online, de stiripesurse. ro.

Isarescu, despre dobnzi: Vom pastra si noi un ecart ntre dobnzi si rata inflatiei

Epoca - pentru ca a fost o epoca, aproape 10 ani - a dobanzilor foarte scazute si real negative a trecut. Normalizarea, in sensul ca se va ajunge la dobanzi pozitive, este un proces pe care nu-l putem contura in viitor, dar datorita faptului ca in Europa sunt inca dobanzi real negative si la noi rata dobanzii este sub rata inflatiei, a spus lun guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu. Cei care fac judecati de tipul 'vor creste dobanzile in Romania pentru ca trebuie sa ajunga la rata inflatiei' gresesc, intrucat vom pastra si noi un ecart, nu stiu daca va fi ca in Europa, pietele ne vor spune. Acolo e cam de doua procente intre rata inflatiei si dobanzi. Nu stiu daca in Romania va fi tot de doua procente. Deocamdata, e tot de doua procente daca va uitati la cifre, dar se va pastra acest ecart. Ce as vrea eu, nu am imputernicirea Consiliului, dar sunt guvernatorul Bancii Nationale, sa se intample nu inseamna ca se va intampla. As vrea ca aceasta curba a inflatiei sa vina in jos, curba dobanzilor sa nu fie foarte ascendenta si candva se vor intalni la un nivel care sa fie foarte apropiat de ce va fi in Europa, a explicat Mugur Isarescu, potrivit Agerpres.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2103 seconds )