Libnet.ro
UNICEF

12:15

Ziua Star Wars, sarbatorita pentru prima data si in Romania. Cum a devenit ziua de 4 mai o sarbatoare a fanilor seriei

Adevărul Adevărul,
Ziua Star Wars, sarbatorita pentru prima data si in Romania. Cum a devenit ziua de 4 mai o sarbatoare a fanilor seriei

Ziua Star Wars, in care fanii celebreaza toate lucrurile ce formeaza universul celebrei francize cinematografice, va fi sarbatorita pentru prima data si in Romania, pe 4 mai, intre orele 15:00 si 20:00, la Grand Cinema More din Baneasa Shopping City Bucuresti). continuă pe Adevărul

Ziua Star Wars, sarbatorita pentru prima data si in Romania, pe 4 mai: May the 4th Be With You

Ziua Star Wars va fi sarbatorita pentru prima data si in Romania, pe 4 mai, intre orele 15. 00 si 20. 00, la Grand Cinema More din Baneasa Shopping City din Bucuresti, informeaza Mediafax. Astfel, in.

Roger Federer va participa pentru prima data la turneului ATP de la Istambul

Roger Federer, numarul 2 mondial, a acceptat invitatia organizatorilor turneului ATP de la Istambul, urmand sa participe, pentru prima data, la concursul din Turcia, scrie Digi Sport. Am auzit multe despre Istanbul.

Romania participa pentru prima data la editia internationala a competitiei World Entrepreneur Of The Year, de la Monte Carlo

Romania va participa, in premiera, la editia internationala a competitiei World Entrepreneur Of The Year, in iunie 2015, la Monte Carlo. in cadrul evenimentului, tara noastra va fi reprezentata de.

Ziua Muncii in 10 date statistice romanesti

Ziua de 1 Mai a devenit cunoscuta in urma unor incidente violente produse la Chicago in 1886 si s-a transformat ulterior in Ziua Internationala a Muncii, reducerea normei orare zilnice de lucru aflandu-se la originea semnificatiei acestei sarbatori. In Romania, Ziua Muncii a fost sarbatorita pentru prima data in 1890, iar, in timpul comunismului, aceasta sarbatoare a fost marcata, ca si in alte tari comuniste, de manifestari propagandistice. Dupa revolutia din decembrie 1989, timp de mai multi ani, ziua de 1 mai nu a mai fost sarbatorita prin festivitati propagandistice, insa a fost marcata prin evenimente sociale, in aer liber. Printre tarile care sarbatoresc Ziua Muncii pe 1 mai se numara si Germania, Belgia, Croatia, Turcia, Grecia, Italia, Spania, Israel, Canada, India, Suedia, Filipine, Mexic, Peru, Hong Kong etc.

FOTOREPORTAJ Un roman la San Francisco. Prima data in SUA

Viata ca in filme, traita in realitate: burgeri, homeless-i, hip-hop, zgarie-nori, case din carton, smecherie de America. De indata ce pui piciorul pentru prima data in SUA simti pulsul filmelor, doar ca acum ti se intampla chiar tie. Ramai fascinat de peisaj si, in egala masura, ti se face tare dor de Europa. Nu puteam sa las prima mea experienta in SUA nespusa, asa ca iat-o: eu, un roman la San Francisco, pentru prima data in SUA.

China si Rusia vor derula exercitii militare comune in Marea Mediterana, pentru prima oara in istorie

Nave din China si Rusia vor efectua pentru prima oara in istorie exercitii militare comune in marea Mediterana la jumatatea lunii mai, a anuntat joi ministerul ministerul chinez al Apararii, scrie Associated Press, care noteaza ca acest anunt este cea mia recenta expresie a dezvoltarii parteneriatului informal dintre Moscova si Beijing.

STORYMAP Povestea zilei de 1 Mai in lume si in orasele din Romania

1 Mai este sarbatorita de peste un secol drept Ziua Internationala a Muncii in majoritatea tarilor lumii. In tarile comuniste, 1 mai s-a transformat intr-o zi de sarbatoare de stat insotita de defilari propagandistice. In Romania, aceasta zi a fost celebrata pentru prima data in 1890. Totusi, semnificatia zilei de 1 Mai dupa anii 90 s-a schimbat mult in tara noastra. Astazi, sarbatorim altfel, fara parade, defilari si actiuni muncitoresti . Aglomeratia de pe arterele principale din marile orase, la care participau sute de oameni pentru a-l ovationa pe Ceausescu, s-a mutat astazi pe drumul spre munte si spre mare. Esri Romania si HotNews. ro va prezinta intr-un format interactiv de tip StoryMap o scurta istorie in imagini a zilei de 1 Mai in lume si in orasele din Romania.

INS: Romania, o tara populata de mai multi batrani decat tineri. Specialistii avertizeaza ca aceasta situatie poate afecta grav economia

Romania ramane fara tineri. Pentru prima data de la Revolutie, in tara noastra traiesc mai multi batrani decat adolescenti. Cel putin asta reiese din ultimele date ale Institutului National de.

Motocislism Viteza: Campionatul national se va desfasura, in premiera, in Romania

Campionatul National de motociclism viteza al Romaniei va avea loc pentru prima data pe circuitele romanesti, pana acum el fiind desfasurat, din lipsa de infrastructura, in strainatate.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2288 seconds )