Libnet.ro
UNICEF

15:00

24 de ani de la executia sotilor Ceausescu. Misterele zilei de 25 decembrie 1989

Adevărul Adevărul,
24 de ani de la executia sotilor Ceausescu. Misterele zilei de 25 decembrie 1989

Sentinta Tribunalului Militar Exceptional a fost executata la 25 decembrie, ora 14. 50, in cazarma de la Targoviste. Asa cum planuise generalul Stanculescu inca de la venirea in cazarma de la Targoviste, parasutistii din plutonul de executie i-au impuscat pe dictatori langa zidul Corpului de Garda. continuă pe Adevărul

VIDEO ARHIVA 22 decembrie: Se implinesc 24 de ani de la fuga sotilor Ceausescu si de la anuntul revolutionarilor la TVR: Am invins!

22 decembrie 1989 a ramas in istorie ca ziua caderii regimului comunist din Romania. In acea dimineata, dupa ce autoritatile spalasera asfaltul din centrul Capitalei de sangele victimelor din noaptea precedenta, muncitorii de pe marile platforme s-au adunat din nou si au ocupat inca de dimineata Piata Universitatii. In jurul pranzului, Nicolae si Elena Ceausescu aveau sa paraseasca sediul Comitetului Central, la bordul unui elicopter. In jurul orei 12:15, Televiziunea Romana isi reia emisia, iar Mircea Dinescu si Ion Caramitru apar in fruntea unui grup de revolutionari, anuntand fuga dictatorului si strigand Am invins!.

Se implinesc 24 de ani de la executia sotilor Ceausescu (VIDEO)

Au trecut 24 de ani de la executia lui Nicolae si a Elenei Ceausescu. in Ajunul Craciunului din 1989, printr-un decret al Comitetului Frontului Salvarii Nationale, semnat de Ion Iliescu, a fost constituit.

Ceremonie de comemorare la Aeroportul Otopeni pentru 40 de elevi ucisi in urma cu 24 ani dintr-o confuzie a autoritatilor militare (VIDEO)

In urma cu 24 de ani, la Aeroportul Otopeni, a avut loc unul dintre cele mai sangeroase momente ale Revolutiei. in dimineata zilei de 23 decembrie, 40 de elevi ai Scolii de Subofiteri de la Campina au murit.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2157 seconds )