Libnet.ro
UNICEF

14:01

300 de ani de la moartea marelui domnitor Constantin Brancoveanu

Antena3 Antena3,
300 de ani de la moartea marelui domnitor Constantin Brancoveanu

Astazi se implinesc 300 de ani de cand marele domnitor, Constantin Brancoveanu, a fost ucis pentru ca nu a vrut sa renunte la credinta crestina. in 15 August 1714, la Praznicul Adormirii Maicii Domnului,. continuă pe Antena3

Dezbatere Historia: Ce a mai ramas din Constantin Brancoveanu

La 300 de ani de la executia si martiriul lui Constantin Brancoveanu si a fiilor sai ne propunem sa-l redescoperim pe voievodul ridicat in randul sfintilor, dincolo de cliseele imprimate de diverse epoci. Astazi, din pacate, Constantin Brancoveanu nu mai e decat o prezenta palida in manualele scolare, ajungand sa fie asimilat mai degraba cu un sfant, printre multi altii, ale carui moaste sunt in Bucuresti.

VIDEO Dezbatere Historia: Ce a mai ramas din Constantin Brancoveanu

La 300 de ani de la executia lui Constantin Brancoveanu si a fiilor sai ne propunem sa-l redescoperim pe voievodul ridicat in randul sfintilor, dincolo de cliseele imprimate de diverse epoci. Astazi, din pacate, Constantin Brancoveanu nu mai e decat o prezenta palida in manualele scolare, ajungand sa fie asimilat mai degraba cu un sfant, printre multi altii, ale carui moaste sunt in Bucuresti.

FOTO Documentele prin care Constantin Brancoveanu a donat Bisericii Ortodoxe a Balgradului galbeni si o mosie cu campuri, paduri si ape

Valoarea istorica in general, dar mai ales pentru Mitropolia Ortodoxa a BalgraduluiAlba Iulia) si Arhiepiscopia Tarii Ardealului a acestor documente este data de continutul lor si mai ales de dragostea exprimata de fiecare data de Constantin Brancoveanu fata de fratii romani ardeleni.

ştiri de la Antena3

actualitate, 14:01

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,198 seconds )