Libnet.ro
UNICEF

16:15

VIDEO Dezbatere Historia: Ce a mai ramas din Constantin Brancoveanu

Adevărul Adevărul,
VIDEO Dezbatere Historia: Ce a mai ramas din Constantin Brancoveanu

La 300 de ani de la executia lui Constantin Brancoveanu si a fiilor sai ne propunem sa-l redescoperim pe voievodul ridicat in randul sfintilor, dincolo de cliseele imprimate de diverse epoci. Astazi, din pacate, Constantin Brancoveanu nu mai e decat o prezenta palida in manualele scolare, ajungand sa fie asimilat mai degraba cu un sfant, printre multi altii, ale carui moaste sunt in Bucuresti. continuă pe Adevărul

Dezbatere Historia: Ce a mai ramas din Constantin Brancoveanu

La 300 de ani de la executia si martiriul lui Constantin Brancoveanu si a fiilor sai ne propunem sa-l redescoperim pe voievodul ridicat in randul sfintilor, dincolo de cliseele imprimate de diverse epoci. Astazi, din pacate, Constantin Brancoveanu nu mai e decat o prezenta palida in manualele scolare, ajungand sa fie asimilat mai degraba cu un sfant, printre multi altii, ale carui moaste sunt in Bucuresti.

VIDEO Dezbatere Historia: Ce a mai ramas din Constantin Brancoveanu

La 300 de ani de la executia lui Constantin Brancoveanu si a fiilor sai ne propunem sa-l redescoperim pe voievodul ridicat in randul sfintilor, dincolo de cliseele imprimate de diverse epoci. Astazi, din pacate, Constantin Brancoveanu nu mai e decat o prezenta palida in manualele scolare, ajungand sa fie asimilat mai degraba cu un sfant, printre multi altii, ale carui moaste sunt in Bucuresti.

FOTO Documentele prin care Constantin Brancoveanu a donat Bisericii Ortodoxe a Balgradului galbeni si o mosie cu campuri, paduri si ape

Valoarea istorica in general, dar mai ales pentru Mitropolia Ortodoxa a BalgraduluiAlba Iulia) si Arhiepiscopia Tarii Ardealului a acestor documente este data de continutul lor si mai ales de dragostea exprimata de fiecare data de Constantin Brancoveanu fata de fratii romani ardeleni.

300 de ani de la moartea marelui domnitor Constantin Brancoveanu

Astazi se implinesc 300 de ani de cand marele domnitor, Constantin Brancoveanu, a fost ucis pentru ca nu a vrut sa renunte la credinta crestina. in 15 August 1714, la Praznicul Adormirii Maicii Domnului,.

AIE: Cresterea cererii mondiale de petrol, cea mai slaba din 2012

Cresterea cererii globale de titei a fost, in trimestrul al doilea din anul curent, cea mai redusa din 2012, evolutie care calmeaza piata de profil tensionata din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, potrivit Agentiei Internationale a Energiei AIE).

A mai ramas o luna pana la Balkanik! Festival. Ultimele abonamente early bird si noi trupe confirmate

Vineri, 15 august 2014, este ultima zi in care mai pot fi cumparate abonamente la pret special la cea de-a patra editie Balkanik! Festival, organizat la Gradina Uranus din Bucuresti, in perioada 12-14 septembrie. Astfel, pretul abonamentelor pentru cele trei zile de festival este de 98 de lei, iar dupa 15 august, acestea vor costa 130 de lei. 7 trupe vor lua cu asalt Gradina Uranus, amenajata special pentru Balkanik! Festival, iar evenimentul va fi marcat de multe prezente in premiera pentru Romania si artisti care se afla in turneu cu albumele proaspat lansate.

FOTO VIDEO Pisica, cea mai frumoasa insula de la Dunare, un colt de rai pe 29 de hectare

O lume mirifica, dominata de liniste si calm. Ostrovul Pisica sau Tramsani este unul dintre cele mai frumoase locuri din judetul Calarasi. Adevarul va prezinta, in cadrul Campaniei 125 de locuri pentru care iubim Romania. Jurnal de vacanta, un colt de rai, o adevarata jungla in care isi gasesc refugiul specii de pasari si animale rare.

Franta a fost tara cea mai vizitata din lume in 2013

Franta a fost in 2013 cea mai vizitata tara din lume, cu 84,7 milioane de turisti straini, in crestere cu 2% fata de 2012, potrivit unui studiu anual publicat luni si citat de AFP.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 16:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2096 seconds )