Libnet.ro
UNICEF

19:45

Administratia Trump nu mai vede Hong Kong drept o regiune autonoma. Seful diplomatiei americane a informat formal Congresul SUA

B1 B1,
Administratia Trump nu mai vede Hong Kong drept o regiune autonoma. Seful diplomatiei americane a informat formal Congresul SUA

Mike Pompeo, Secretarul de Stat al SUA, a informat formal Congresul, miercuri, ca administratia Trump nu mai vede Hong Kong drept o regiune autonoma a Chinei, o miscare care, de facto, pune capat statutului special. continuă pe B1

Autonomia Hong Kong-ului, anulata. Parlamentul chinez valideaza legea securitatii nationale. Se asteapta mutarea SUA

Parlamentul chinez a adoptat, joi, proiectul de lege privind securitatea nationala la Hong Kong, care a dat un nou impuls contestarii in fosta colonie britanica, relateaza Reuters. Pe acest fundal, Mike Pompeo a notificat Congresul ca Hong Kong nu mai are autonomie fata de China si se asteapta ca SUA sa adopte sanctiuni la adresa liderilor de la Beijing.

Parlamentul chinez a adoptat legea controversata privind securitatea nationala in Hong Kong

Parlamentul chinez a adoptat joi aproape in unanimitate o lege controversata cu privire la securitatea nationala a Hong Kong-ului, ca masura la protestele de anul trecut din fosta colonie britanica si in ciuda actualelor proteste care au agitat strazile regiunii, relateaza AFP. Miscarea ar aduce teritoriul semiautonom si mai mult sub controlul Beijing-ului.

China renunta la tinta PIB, dar ia in vizor preluarea controlului in Hong Kong

Legile de securitate propuse de China pentru Hong Kong ar da posibilitatea stabilirii de baze operationale pentru serviciile secrete chineze * Impunerea legilor ridica semne de intrebare cu privire la autonomia si viitorul orasului ca hub financiar China a decis sa renunte anul acesta la tinta de crestere a PIB, pe fondul devastarii economice cauzate de pandemia de Covid-19, insa factorii de decizie de la Beijing au luat in vizor o alta tinta pentru 2020, si anume readucerea Hong-Kong-ului sub control chinezesc dupa ce eforturile de anul trecut au fost blocate de activistii anti-China, relateaza agentiile de presa internationale.

China a aprobat noile legi ale securitatii care ar putea marca sfarsitul autonomiei Hong Kong-ului

Parlamentul Chinei a aprobat joi noua legislatie privind securitatea ce va fi impusa in Hong Kong si va introduce infractiunea de subminare a autoritatii Beijingului. Decizia vine dupa ce sute de protestatari au fost arestati miercuri in Hong Kong.

SUA si aliatii condamna China si sar in apararea Hong Kong-ului: Un bastion al libertatii

SUA, Marea Britanie, Australia si Canada au emis o noua declaratie prin care condamna decizia regimului comunist de la Beijing de a impune Hong Kong-ului o noua legislatie privind securitatea, vorbind despre provincia autonoma ca despre un bastion al libertatii. Aliatii cer Chinei sa recurga la dialog si avertizeaza ca noile legi suprima libertatile si drepturile cetatenilor, deschizand calea unor condamnari politice.

Parlamentul Chinei a votat pentru a merge inainte cu legislatia de securitate nationala din Hong Kong. Proiectele au scos manifestantii pro-democratie din nou in strada, dupa luni de zile

Parlamentul Chinei a aprobat, joi, o decizie pentru a merge inainte cu proiectele de lege pentru securitate nationala in Hong Kong, despre care activistii pro-democratie si statele occidentale se tem ca ar putea.

Parlamentul chinez a validat legea securitatii nationale la Hong Kong

Parlamentul chinez a adoptat azi, cu o majoritate zdrobitoare, proiectul de lege privind securitatea nationala la Hong Kong.

Controversata lege de securitate dorita pentru Hong Kong: Washingtonul vrea o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, Beijingul refuza

Statele Unite au solicitat miercuri o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU pe tema controversatei legi de securitate dorite de Beijing pentru Hong Kong, dar China s-a opus desfasurarii acesteia, potrivit unor surse diplomatice, scrie AFP, citata de Agerpres. in baza noilor proceduri introduse in timpul pandemiei de COVID-19, toate videoconferintele Consiliului de Securitate sunt organizate pe baza consensului intre cei 15 membri. in vremuri obisnuite, fiecare membru al Consiliului se poate opune unei reuniuni daca strange noua voturi din totalul celor 15 intr-un vot de procedura.

Noi violente in Hong Kong, din cauza legislatiei pentru securitate nationala propuse de Beijing. Politia a facut scut in jurul Consiliului Legislativ si a dispersat multimea cu gaze lacrimogene si sute de arestari (VIDEO)

Politia din Hong Kong a folost gaze lacrimogene pentru a dispersa protestarii adunati in inima hubului financiar global, miercuri, si a arestat in jur de 240 de persoane, in conditiile in care manifestatiile.

VIDEO Noi proteste in Hong Kong: Politia a tras cu bile cu piper pentru a dispersa protestatarii

Politia din Hong Kong a tras, miercuri, cu bile cu piper pentru a dispersa protestatarii, in timp ce parlamentarii s-au strans pentru a dezbate o noua legislatie care ar incrimina insultarea imnului national, relateaza AFP si Reuters.

ştiri de la B1

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,21 seconds )