Libnet.ro
UNICEF

01:05

Admitere la liceu 2020. Joi, 2 iulie, incepe completarea fiselor cu optiuni

Adevărul Adevărul,
Admitere la liceu 2020. Joi, 2 iulie, incepe completarea fiselor cu optiuni

Completarea optiunilor elevilor in fisele de inscriere pentru admiterea la liceu incepe joi, potrivit calendarului Ministerului Educatiei. Conform MEC, in intervalul 2 - 8 iulie, se vor completa optiunile in fisele de inscriere de catre absolventi si parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a. continuă pe Adevărul

Admitere la liceu 2020. Cum se completeaza fisa de inscriere si cum se face repartizarea

Admitere la liceu 2020. Completarea optiunilor in fisele de inscriere se va face in perioada 2-6 iulie, iar repartizarea computerizata este programata in 10 iulie.

A fost publicata ierarhia mediilor de admitere la liceu pentru absolventii clasei a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala 2020

Ierarhia mediilor de admitere la liceu pentru Bucuresti si pentru fiecare judet a fost publicata miercuri de Ministerul Educatiei, dupa ce in 27 iunie au fost anuntate rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2020. Acest clasament le permite absolventilor clasei a VIII-a sa verifice unde se situeaza media lor si sa isi calculeze astfel optiunile pentru liceu. Repartizarea computerizata va avea loc in 10 iulie.

Evaluare Nationala 2020: Absolventii claselor a VIII-a afla astazi ce loc ocupa in ierarhia mediilor de admitere la liceu Tot ce trebuie sa stii despre admiterea la liceu

Absolventii claselor a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala 2020 afla miercuri ce loc ocupa in ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judetean sau in Capitala. Media de admitere la liceu, in baza careia elevii se inscriu in clasa a IX-a, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala cu pondere de 80%) si media generala de absolvire a claselor a V-a a VIII-a cu pondere de 20% in calculul mediei de admitere). Din acest an, a fost eliminat criteriul mediei minime 5) pentru participarea absolventilor de clasa a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala la repartizarea computerizata din prima etapa de admitere.

Admitere facultate 2020. Cele mai cautate specializari in 2020

Dupa sustinerea examenului de bacalaureat, absolventii claselor a 12-a se pregatesc intens pentru focul admiterii la facultate. Universitatile din marile centre universitare vor intra in urmatoarea perioada.

Admitere facultate 2020. Cum isi regandesc facultatile romanesti si straine admiterea

Pandemia de COVID-19 a silit universitatile sa gaseasca solutii rapide de adaptare a admiterii la studiile de licenta, dar si pentru desfasurarea cursurilor. Astfel, activitatile fie au migrat cu totul pe platforme online, fie vor avea loc in formula mixta in viitorul an universitar.

Admitere facultate 2020. Ingineria tine lumea in miscare. Cele mai cautate specializari

Fie ca este vorba despre constructii, electronica, calculatoare, automatizari, mecanica sau agricultura, inginerii sunt tot mai cautati pe piata muncii. An de an, facultatile tehnice raman in topul preferintelor tinerilor.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2047 seconds )