Libnet.ro
UNICEF

08:15

Ana Iorga, despre cliseele din romana actuala

Antena3 Antena3,
Ana Iorga, despre cliseele din romana actuala

Ana Iorga a vorbit la rubrica Pe cuvant, despre cliseele din romana actuala si a semnalat cateva exemple folosite in discursul presei. Ion Voiculescu mi-a semnalat formularea: Avem parte de. Foarte buna, incepem cu ea. Dar completez si eu lista cu: Mai mult decat atat, si asta pentru ca, pe masura si asta nu e tot. continuă pe Antena3

Ana Iorga, despre cel mai de temut cuvant al acestor zile: lockdown

Ana Iorga a vorbit la rubrica Pe cuvant, despre cel mai de temut cuvant al acestor zile: lockdown. Tocmai a fost desemnat cuvantul anului de dictionarul Collins. Adica setul acela de restrictii mai dure, care privesc printre altele iesirea din casa limitata la situatii de prima necesitate.

Ana Iorga explica daca este corect sa spunem record de infectari

Ana Iorga a vorbit la rubrica Pe cuvant despre recorduri si ce inseamna oare cu adevarat un record. Ion Boncea mi-a semnalat sintagma: record de infectati. Da, auzim mereu la stiri si in discursul persoanelor publice: record de infectari, record de infectati. in contextul pandemiei, oamenii se refera de fapt la cel mai mare numar de infectari, cel mai mare numar de infectati la un moment dat, a spus Ana Iorga.

ORBAN, DESPRE ELIBERAREA DIN FUNCTIE A SUBPREFECTULUI DE SIBIU: Raspunsul il puteti vedea in rata de infectare

Premierul Ludovic Orban a declarat, intrebat despre eliberarea din functie a subprefectului de Sibiu, Rares Macrea, ca raspunsul se poate vedea in rata de infectare cu SARS-CoV-2 inregistrata la nivelul judetului.

Ana Iorga explica daca este corect sa spunem portul mastii

Multa lume mi-a scris despre o formulare actuala, asa ca am decis sa abordez subiectul: E corect sa spunem portul mastii? Ana m-a intrebat pe Facebook, la fel si Oana Berbec, daca: portul mastii, purtarea mastii si purtatul mastii sunt echivalente. Foarte des am auzit si eu, intr-adevar: portul mastii. Ca de obicei, ne uitam in dictionar, sa vedem definitiile pe care le da DEX pentru cele trei cuvinte si sa decidem. Asadar: port, purtare si purtat.

Raed Arafat, despre situatia din Sibiu: La incidenta de 11 la 1000 de locuitori, nu mai vorbim de focar, ci de o transmitere comunitara intensa (VIDEO)

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat a fost intrebat in cursul zilei de vineri, a fost intrebat care sunt focarele de COVID-19 din Sibiu si de unde ar fi putut porni raspandirea noului coronavirus la nivelul.

Ministrul Mediului, despre poluarea din Capitala: Bucurestiul este printre putinele capitale sau poate singura unde inca exista incalzire rezidentiala cu lemne de foc, asa cum se intampla la 1700

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a mentionat ca, printre principalele surse de poluare din Capitala se afla bucurestenii care inca ard lemne pentru a se incalzi, la fel ca in anii.

Primarul Brasovului, despre controversele din CV: E o greseala si o regret. in 2005, am intrerupt studiile, am decis sa nu mai dau licenta. Exmatricularea, un act administrativ, fara legatura cu activitatea academica (VIDEO)

Primarul Brasovului, Allen Coliban,se afla in centrul unor controverse dupa ce ar fi scris in CV-ul sau ca a absolvit Facultatatea de Automatica si Calculatoare de la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Ioana Constantin (PMP), despre problemele din agricultura romaneasca: Nu avem centre de colectare si lipseste o asociere a fermierilor

Ioana Constantin, candidat PMP la alegerile parlamentare din Bucuresti, impreuna cu Robert Turcescu, cel care deschide lista candidatilor PMP din Brasov la alegerile din 6 decembrie au dezbatut intr-o discutie li.

ştiri de la Antena3

actualitate, 08:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2068 seconds )