Libnet.ro
UNICEF

20:00

Apel la decenta. Solidaritate cu Mircea Cartarescu

Hotnews Hotnews,
Apel la decenta. Solidaritate cu Mircea Cartarescu

Sa nu amestecam optiunile politice cu valoarea literara. E un obicei prost, care nu duce la nimic bun, scrie pe blogul sau scriitorul Radu Pavel Gheo, intr-un text prin care atrage atentie asupra campaniei de denigrare la adresa lui Mircea Cartarescu. Nu mai traim intr-o dictatura, in care sa cintam in acelasi cor. si, pentru ca nu traim intr-o dictatura, trebuie sa renuntam si la procesele publice, si la exercitiile de ura, daca vrem sa ne dovedim spiritul democratic. continuă pe Hotnews

Mircea Cartarescu: Sunt cam tinerel ca sa iau Premiul Nobel

Mircea Cartarescu se afla, pentru al doilea an consecutiv, printre favoritii la Premiul Nobel pentru Literatura. La casa de pariuri Ladbrokes, scriitorul roman apare in prima treime a clasamentului artistilor care ar putea obtine, maine, unul dintre cele mai ravnite premii din lume. Cartarescu a spus la Digi 24 ca nu vreau sa se astepte nimeni sa iau premiul anul acesta sau in urmatorii cativa ani. Sunt cam tinerel pentru asta. Media de varsta a celor 100 de scriitori de pe lista este de peste 70 de ani.

Mircea Cartarescu, despre castigatorul premiului Nobel pentru literatura: Nu stiu absolut nimic despre Mo Yan. Premiul este surprinzator

Scriitorul Mircea Cartarescu, aflat si el printre nominalizatii la premiul Nobel pentru literatura, a declarat, joi, ca nu stia de Mo Yan, chinezul care a fost desemnat castigator. Nu stiu absolut.

Mircea Cartarescu: Sunt cam tinerel ca sa iau Premiul Nobel.

Scriitorul spune ca a spera la cel mai inalt titlu in literatura este ca si cum ai avea ambitia sa castigi in fiecare an la 6 din 49, dar si ca obsesia de a lua Premiul Nobel arata naivitate si o constiinta exagerata a propriei valori, informeaza Realitatea. net. Poet, prozator, eseist si publicist, Mircea Cartarescu se afla, pentru al doilea an consecutiv, printre favoritii la Premiul Nobel pentru Literatura. La casa de pariuri Ladbrokes, scriitorul roman apare in prima treime a .

ştiri de la Hotnews

actualitate, 20:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,208 seconds )