Libnet.ro
UNICEF

20:46

Asociatia Forumul Judecatorilor: Presedintele Iohannis si ministrul Justitiei au nesocotit rapoartele Comisiei Europene

Adevărul Adevărul,
Asociatia Forumul Judecatorilor: Presedintele Iohannis si ministrul Justitiei au nesocotit rapoartele Comisiei Europene

Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania acuza ca atat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, cat si presedintele Klaus Iohannis au nesocotit in mod evident rapoartele Comisiei Europene emise in cadrul MCV si ca din acest motiv aderarea la Schengen este in pericol iar Romania risca sa piarda fonduri europene. continuă pe Adevărul

Forumul Judecatorilor: Presedintele, Guvernul si Parlamentul incalca recomandarile tuturor entitatilor internationale, necesare pentru functionarea minimala a statului de drept

Forumul Judecatorilor sustine ca Presedintele, Guvernul si Parlamentul incalca fara explicatie recomandarile tuturor entitatilor internationale relevante, necesar a fi indeplinite pentru functionarea minimala a statului de drept. Magistratii invoca lipsa de vointa pentru modificarea legilor justitiei si ignorarea avizelor negative ale CSM in procedura de numire a procurorilor sefi.

DOCUMENT Cum le-a aparat Predoiu pe Scutea si Hosu in fata lui Iohannis Ministrul Justitiei acuza sectia de procurori a CSM ca le-a facut procese de intentie candidatelor la sefia Parchetului General si DIICOT

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sustine in adresa in care ii cere presedintelui Klaus Iohannis numirea sefilor marilor parchete, ca sectia de procurori a CSM care a avizat negativ propunerile Gabrielei Scutea, la Parchetul General, si Giorgianei Hosu, la DIICOT, a facut procese de intentie celor doua candidate, iar anumite exprimari malitioase din hotarari sunt de natura a pune sub semnul intrebarii obiectivitatea concluziilor. Iohannis: avizul CSM - negativ pentru Gabriela Scutea si Giorgiana Hosu - a fost partial destul de superficial. Cum motiveaza CSM avizul negativ pentru Giorgiana Hosu, propusa la sefia DIICOT: Este superficiala, nu are capacitate de asumare a raspunderii Despre Scutea: isi concentreaza atentia pe cauze de o complexitate mica.

Ministrul Justitiei sesizeaza CSM si CSP asupra modului in care este examinat dosarul lui Ilan Sor

Ministrul Justitiei, Fadei Nagaceschi, in calitate de membru, va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii in privinta judecatorilor in gestiunea carora se afla dosarul de invinuire a liderului Partidului Politic Sor, Ilan Sor. O sesizare va fi depusa si la Consiliul Superior al Procurorilor, la fel in calitate de membru, in privinta acuzatorilor, care reprezinta interesele statului in dosar, transmite IPN.

in ciuda recomandarilor MCV, presedintele Iohannis ignora avizele CSM si numeste sefii marilor parchete

Presedintele Iohannis a semnat joi decretele de numire a procurorilor propusi de ministrul Justitiei in fruntea marilor parchete, in ciuda avizelor negative date de CSM si a recomandarilor Comisiei Europene de a se tine cont de acestea.

Ministrul Justitiei le apara pe Scutea si Hosu la Cotroceni, dupa avizele negative emise de CSM

Catalin Predoiu isi mentine propunerile pentru sefia DIICOT si cea a Parchetului General, in ciuda avizelor negative de la Consiliul Superior al Magistrauturii CSM). intr-o scrisoare adresata presedintelui Iohannis, in care il informeaza cu privire la decizia de a mentine propunerile, ministrul respinge criticile aduse procurorii CSM celor doi procurori propusi pentru sefia Parchetului General si DIICOT,Gabriela Scutea siGiorgiana Hosu.

Ministrul Justitiei, aviz negativ: PSD nu vrea desfiintarea Sectiei Speciale

Ministrul interimar al Justitiei, Catalin Predoiu PNL), a primit aviz negativ, marti, in comisiile de specialitate reunite din Parlament, el declarand la finalul sedintei ca principalul subiect in legatura cu care PSD nu este de acord este.

Presedintele Iohannis va participa la reuniunea extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles

Presedintele Klaus Iohannis va participa, incepand din 20 februarie, la reuniunea extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles, unde se va discuta despre Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Presedintele Iohannis va participa la reuniunea extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles

Presedintele Klaus Iohannis va participa, incepand din 20 februarie, la reuniunea extraordinara a Co.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2215 seconds )