Libnet.ro
UNICEF

00:06

Augustin Zegrean: Nu CCR este cea care spune cum se rezolva conflictul / Nu poti sa i dai dispozitii presedintelui

Hotnews Hotnews,
 Augustin Zegrean: Nu CCR este cea care spune cum se rezolva conflictul / Nu poti sa i dai dispozitii presedintelui

Fostul judecator CCR, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri, ca solicitarea Curtii Constitutionale adresata presedintelui Klaus Iohannis de emitere a unui decret de revocare a Codrutei Kovesi este o practica noua, precizand insa ca nu CCR este cea care spune cum se rezolva un astfel de conflict, relateaza Mediafax. continuă pe Hotnews

Zegrean, despre decizia CCR n cazul revocarii sefei DNA: Nu am mai vazut asa ceva. Nu poti sa i dai dispozitii presedintelui

Fostul judecator CCR, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri, ca solicitarea Curtii Constitutionale adresata presedintelui Klaus Iohannis de emitere a unui decret de revocare a Codrutei Kovesi este o practica noua, precizand insa ca nu CCR este cea care spune cum se rezolva un astfel de conflict, relateaza Mediafax.

Florin Iordache: Decizia CCR este clara. Codruta, go home!

Decizia Curtii Constitutionale in cazul sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, este una clara, spune presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justitiei, Florin Iordache, scrie Agerpres.

Daniel Horodniceanu, reactia la decizia CCR: Este o aberatie logica, daca vrem o Justitie independenta

Daniel Horodniceanu este primul procuror sef care reactioneaza dupa decizia Curtii Constitutionale privind revocarea Laurei Codruta Kovesi din fruntea DNA. Seful DIICOT critica decizia judecatorilor afirmand.

Ce se poate face cnd unicul arbitru este cel care ncalca regulile

Ideea ca dreptul de refuz al Presedintelui la numirea magistratilor ar fi determinat de curtoazia dintre institutiile statului este cel putin exotica si de-a dreptul discriminatorie. Un astfel de refuz arbitrar, determinat de curtoazie, afecteaza perspectivele de cariera ale unei persoane, iar acestea nu pot face obiectul unor decizii subiective, fara temeiuri de forma si de fond. Asadar, Presedintele nu este limitat la considerente doar de legalitate si de regularitate in numirile si revocarile de magistrati. Iar rostul limitarii la un singur refuz nu este indiciul ca Presedintele e, de fapt, mai mult oficiantul unei solemnitati decat factorul decident, ci doar o dispozitie legala menita sa evite eventualele abuzuri din partea sefului statului si blocaje in functionarea puterii judecatoresti.

Tuncay Ozturk, prima aparitie cu noua iubita?! Cine este tanara care l-a insotit la petrecere (FOTO)

Fizioterapeutul turc Tuncay Ozturk a aparut insotit la un eveniment monden insotit de o dominisoara cu parul balai, eveniment la care participa si fosta sa sotie. Coincidenta stranie tinand cont ca.

Vestea SOC a zilei: Un CANTARET de muzica populara de la noi vrea sa devina FEMEIE! Cine este artistul care deja poarta ROCHITE (FOTO)

Gata, a hotarat sa nu se mai ascunda! Cristi din Banat, cantaretul care a cunoscut faima odata cu piesa Ca o apa cristalina da cartile pe fata. Daca la inceput era ceva mai discret cu orientarea.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2762 seconds )