Libnet.ro
UNICEF

09:30

Boris Johnson ameninta cu alegeri anticipate daca deputatii ii refuza calendarul pentru Brexit

Adevărul Adevărul,
Boris Johnson ameninta cu alegeri anticipate daca deputatii ii refuza calendarul pentru Brexit

Premierul britanic Boris Johnson a amenintat marti ca va retrage proiectul de lege cu privire la acordul sau al Brexitului si ca va cere alegeri anticipate daca deputatii refuza marsul fortat pe care incearca sa li-l impuna, relateaza AFP. continuă pe Adevărul

BREAKING NEWS Parlamentul britanic a dat vot favorabil acordului de Brexit convenit de Boris Johnson cu UE Deputatii refuza examinarea accelerata a textului pentru transformarea sa in lege

Acordul de Brexit convenit de premierul britanic Boris Johnson cu UE a facut un prim pas in Parlamentul Regatului Unit, care a adoptat implementarea legii, pavand calea pentru un studiu detaliat al textului, relateaza AFP. Cu toate acestea Parlamentul a refuzat marti examinarea accelerata a acordului, punand in pericol sansele Marii Britanii de a parasi UE pe 31 octombrie.

Ziua Z in politica britanica: Deputatii transeaza soarta acordului de Brexit convenit de premierul Boris Johnson cu Bruxellesul Este pentru prima oara in 37 de ani cand Parlamentul Regatului Unit se reuneste sambata

Parlamentul Regatului Unit se reuneste, sambata, pentru prima oara in 37 de ani, sa voteze asupra acordului de Brexit incheiat de premierul Boris Johnson cu liderii statelor din Uniunea Europeana, potrivit.

Interminabila poveste a Brexitului: Boris Johnson va face astazi o ultima tentativa de a obtine aprobarea iesirii din UE la 31 octombrie

Boris Johnson va avea o ultima tentativa de a forta aprobarea acordului Brexit de catre Camera Comunelor in sedinta de marti, dupa ce, cu o zi inainte, presedintele Legislativului, John Bercow, a blocat un vot pe aceasta tema. Tentativa de a obtine aprobarea pentru iesirea din UE la 31 octombrie vine in contextul in care exista tot mai multe semnale ca premierul va forta declansarea alegerilor anticipate indiferent de ceea ce se va intampla in Parlamentul de la Londra, scrie Guardian.

Viorica Dancila: Nu mizez pe alegeri anticipate, trebuie facute la termen. Dar daca se va hotari, PSD este pregatit

Partidul Social Democrat nu vede o solutie in alegerile anticipate, dar este pregatit pentru acestea, a declarat luni presedintele formatiunii, Viorica Dancila. Nu mizez pe alegeri anticipate. Din punctul meu.

Donald Tusk a discutat cu Boris Johnson si asteapta cererea formala de amanare a Brexitului Surse: Johnson l-a asigurat ca-i va trimite imediat scrisoarea

Uniunea Europeana asteapta scrisoarea Guvernului Marii Britanii privind solicitarea formala de amanare a Brexitului, a declarat sambata seara Donald Tusk, presedintele in functie al Consiliului European, dupa ce a discutat prin telefon cu premierul britanic Boris Johnson. 15 Boris Johnson i-a dat asigurari lui Donald Tusk ca o scrisoare urmeaza sa-i fie trimisa chiar sambata seara pentru a i se face cunoscuta cererea Londrei privind o noua amanare a Brexitului, prevazut in mod normal pentru 31 octombrie, a informat pentru AFP o sursa europeana.

VIDEO O noua lovitura pentru Boris Johnson: Parlamentul blocheaza acordul BREXIT Premierul, fortat sa ceara UE o amanare

Parlamentarii britanici au decis, sambata, sa amane decizia lor asupra acordului de Brexit convenit de Londra si Bruxelles, ceea ce il va obliga pe premierul Boris Johnson sa ceara Uniunii Europene o noua amanare a divortului, dincolo de data de 31 octombrie. Johnson insa si-a exprimat speranta ca acordul va fi aprobat saptamana viitoare, comentand ca votul de astazi a fost pe aproape. Parlamentul a votat - cu 322 de voturi pentru, la 306 impotriva - pentru amanarea unui vot asupra acordului de Brexit convenit de Johnson cu UE, pana cand va fi adoptata legislatia prin care s-ar implementa acest acordJohnson ramane pe pozitii: Nu voi negocia nicio amanare a Brexit, nici legea nu ma obliga sa fac acest lucru, a spus elin fata Parlamentului, zeci de mii de oameni au cerut in strada ramanerea in Uniunea Europeana.

Un nou calendar pentru Brexit: ce sanse de reusita mai are Boris Johnson

Incapatanarea premierului britanic Boris Johnson de a-si scoate tara din Uniunea Europeana UE) la 31 octombrie urmeaza sa fie supusa unor teste majore in cursul acestei saptamani, doua voturi preliminare asupra acordului pentru Brexit incheiat saptamana trecuta intre Londra si Bruxelles fiind asteptate marti in Camera Comunelor.

BREXIT. O noua lovitura pentru Boris Johnson! Parlamentul a amanat iar sa supuna la vot acordul pentru Brexit

Boris Johnson primeste o noua lovitura din partea Parlamentului britanic. Presedintele Camerei Comunelor a anuntat ca nu va permite organizarea unui nou vot privind.

Boris Johnson, refuzat din nou in Camera Comunelor si presat sa ceara amanarea Brexitului. Solutia germana

Premierului britanic Boris Johnson i s-a refuzat luni un vot in Parlament asupra acordului Brexitului obtinut saptamana trecuta la Bruxelles, prelungindu-se astfel confuzia, cu zece zile inaintea datei prevazute a unei iesiri a regatului Unit din Uniunea Europeana UE), relateaza AFP.

CU ZECE ZILE ININTEA DATEI BREXITULUI: Boris Johnson, impiedicat sa-si supuna din nou acordul votului in Parlament

Premierului britanic Boris Johnson i s-a refuzat luni un vot in Parlament asupra acordului Brexitului obtinut saptamana trecuta la Bruxelles, prelungindu-se astfel confuzia, cu zece zile inaintea datei prevazute a unei iesiri a regatului Unit din Uniunea Europeana UE), relateaza AFP.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,209 seconds )