Libnet.ro
UNICEF

09:30

Calendar ortodox 16 aprilie. Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii

Antena3 Antena3,
Calendar ortodox 16 aprilie. Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii

Calendar ortodox 16 aprilie. Joia din Saptamana Patimilor este cunoscuta ca fiind ziua in care se citesc cele 12 Evanghelii si se scoate Sfanta Cruce in naosul bisericii. Aducerea Sfintei Cruci din Sfantul Altar si asezarea ei in mijlocul bisericii are loc dupa citirea Evangheliei a V a, atunci cand preotul spune: Astazi S-a spanzurat pe lemn Cel Ce a intins pamantul pe ape. Sfanta Cruce ramane in mijlocul bisericii pana vineri, cand este readusa in Sfantul Altar. continuă pe Antena3

Calendar ortodox, 16 aprilie. Sarbatoare mare la romani: Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii

In calendarul ortodox, pe 16 aprilie este amintita Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii. Astazi S-a spanzurat pe lemn Cel Ce a intins pamantul pe ape. Calendar ortodox, 16 aprilie. Joia Mar, ziua deniei celor 12 Evanghelii Joia Mare comemoreaza Spalarea Picioarelor si Cina cea de Taina a lui Iisus Hristos cu Apostolii, asa .

Calendar ortodox 15 aprilie. Ce sarbatoresc astazi crestinii ortodocsi

Calendar ortodox 15 aprilie. in aceasta luna, in ziua a cincisprezecea, pomenirea sfintilor apostoli, din cei saptezeci, Aristarh, Pud si Trofim.

Calendar ortodox 14 aprilie. Ce sarbatoare este astazi pentru crestinii ortodocsi

Calendar ortodox 14 aprilie. In Martea Mare din Saptamana Patimilor Domnului, Sfintii Parinti au randuit sa se citeasca Pilda celor zece fecioare. Aceasta pilda ne prezinta zece fecioare, cinci intelepte si cinci neintelepte, care se pregatesc pentru nunta.

Calendar ortodox 13 aprilie. Ce sarbatoresc astazi crestinii ortodocsi

Calendar ortodox 13 aprilie. Biserica a randuit ca la sinaxarul zilei de luni din Saptamana Patimilor sa se faca pomenirea lui Iosif, fiul patriarhului Iacob si a smochinului neroditor.

Joia mare, traditii si obiceiuri. Ce este strict interzis sa faci astazi si ce trebuie sa faci ca sa iti mearga bine

In Joia Mare, este randuit sa praznuim patru evenimente din Saptamana Patimilor. Ce este interzis si ce trebuie sa faci astazi ca sa iti mearga bine. Traditii si obiceiuri. Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii Astazi este ziua sfanta crestina care se incadreaza in joi inainte de Paste. Ziua comemoreaza Spalarea picioarelor si Cina .

Traditii si obiceiuri in Joia Mare. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi

Joia Mare este o sarbatoare crestina, praznuita in joia de dinainte de Pasti, respespectiv in Saptamana Mare. in acest an, conform calendarului ortodox, aceasta cade pe 16 aprilie. in Joia Mare se.

Joia Mare, traditii si obiceiuri. Ce sa faci in aceasta zi ca sa-ti mearga bine. Ce este strict interzis

Joia Mare. In Joia Mare este randuit sa praznuim patru evenimente din Saptamana Patimilor, primele doua facandu-se ziua, iar celelalte doua in noaptea de joi spre vineri.

Curs valutar BNR pentru joi, 16 aprilie. Cat este Euro la casele de schimb?

Banca Nationala a Romaniei indica noi cotatii pentru valorile monedelor de circulatie internationala. Cat sunt: Euro, Dolarul sau Francul elvetain azi, 16 aprilie? Curs valutar BNR pentru joi, 16 aprilie Banca Nationala a Romaniei indica noile cotatii in jurul orelor 13:10, pe site-ul oficial al BNR. Pana actunci, iata evolutia monedelor de circulatie internationala, dar .

Horoscop dragoste 16 aprilie. Balantele trebuie sa evite tensiunile, Taurii isi fac planuri de viitor

Horoscop dragoste 16 aprilie. Iata horoscopul zilnic dragoste pentru azi, JOI 16 APRILIE 2020. Numele jocului astazi este libertatea. Luna cea emotionala se intalneste cu asumatul Marte in independentul Varsator, oferindu-ne ocazia sa marsam dupa sunetul propriilor batai in propriile tobe.

Horoscop 16 aprilie. Gemenii simt lucrurile intens astazi, Leii sunt optimisti

Horoscop 16 aprilie. Iata horoscopul zilei de azi JOI 16 APRILIE 2020 ; numele jocului astazi este libertatea. Luna cea emotionala se intalneste cu asumatul Marte in independentul Varsator, oferindu-ne ocazia sa marsam dupa sunetul propriilor batai in propriile tobe.

ştiri de la Antena3

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2194 seconds )