Libnet.ro
UNICEF

14:00

Joia mare, traditii si obiceiuri. Ce este strict interzis sa faci astazi si ce trebuie sa faci ca sa iti mearga bine

Playtech Playtech,
Joia mare, traditii si obiceiuri. Ce este strict interzis sa faci astazi si ce trebuie sa faci ca sa iti mearga bine

In Joia Mare, este randuit sa praznuim patru evenimente din Saptamana Patimilor. Ce este interzis si ce trebuie sa faci astazi ca sa iti mearga bine. Traditii si obiceiuri. Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii Astazi este ziua sfanta crestina care se incadreaza in joi inainte de Paste. Ziua comemoreaza Spalarea picioarelor si Cina . continuă pe Playtech

Saptamana Luminata, traditii si obiceiuri. Ce este strict interzis sa faci in aceasta saptamana

Saptamana Luminata. Daca saptamana dinaintea Pastelui este cea a Patimilor sau Saptamana Mare, saptamana care urmeaza dupa invierea Domnului Iisus Hristos este cunoscuta in popor ca Saptamana Luminata.

Joia Mare, traditii si obiceiuri. Ce sa faci in aceasta zi ca sa-ti mearga bine. Ce este strict interzis

Joia Mare. In Joia Mare este randuit sa praznuim patru evenimente din Saptamana Patimilor, primele doua facandu-se ziua, iar celelalte doua in noaptea de joi spre vineri.

Traditii si obiceiuri in Joia Mare. Ce nu ai voie sa faci in aceasta zi

Joia Mare este o sarbatoare crestina, praznuita in joia de dinainte de Pasti, respespectiv in Saptamana Mare. in acest an, conform calendarului ortodox, aceasta cade pe 16 aprilie. in Joia Mare se.

Miercurea Mare, traditii si obiceiuri. Ziua tradarii. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi din Saptamana Patimilor

Miercurea Mare. Este ziua in care Iuda Iscarioteanul L-a vandut pe Iisus fariseilor care voiau sa-L ucida, pentru treizeci de arginti. Gestul lui Iuda a facut ca, mai tarziu, ziua de miercuri sa fie declarata zi de post.

Lunea Mare, traditii si obiceiuri. Ce trebuie sa faci astazi pentru a fi protejat de divinitate

Lunea Mare. In crestinism, Lunea Mare greaca: Megale Deutera) este prima zi din Saptamana Mare, saptamana inainte de Pasti. Este precedata de Duminica Floriilor si urmata de Martea Mare. Este a treia zi a Saptamanii Mari la ortodocsi dupa Sambata lui Lazar si Duminica Floriilor; si a doua zi a Saptamanii Mari la catolici dupa Duminica Floriilor.

Martea Mare, traditii si obiceiuri. Ce trebuie sa facem astazi

Martea Mare. Este cea de-a doua zi din Saptamana Patimilor. Sfintii Parinti au randuit sa se citeasca Pilda celor zece fecioare. Aceasta pilda ne prezinta zece fecioare, cinci intelepte si cinci neintelepte, care se pregatesc pentru nunta.

Saptamana Mare, traditii si obiceiuri. Ce trebuie sa facem in aceasta saptamana

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este ultima saptamana a Postului Pastilor, de la Sambata lui Lazar pana in Ziua de Pasti.

Calendar ortodox, 16 aprilie. Sarbatoare mare la romani: Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii

In calendarul ortodox, pe 16 aprilie este amintita Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii. Astazi S-a spanzurat pe lemn Cel Ce a intins pamantul pe ape. Calendar ortodox, 16 aprilie. Joia Mar, ziua deniei celor 12 Evanghelii Joia Mare comemoreaza Spalarea Picioarelor si Cina cea de Taina a lui Iisus Hristos cu Apostolii, asa .

Calendar ortodox 16 aprilie. Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii

Calendar ortodox 16 aprilie. Joia din Saptamana Patimilor este cunoscuta ca fiind ziua in care se citesc cele 12 Evanghelii si se scoate Sfanta Cruce in naosul bisericii. Aducerea Sfintei Cruci din Sfantul Altar si asezarea ei in mijlocul bisericii are loc dupa citirea Evangheliei a V a, atunci cand preotul spune: Astazi S-a spanzurat pe lemn Cel Ce a intins pamantul pe ape. Sfanta Cruce ramane in mijlocul bisericii pana vineri, cand este readusa in Sfantul Altar.

Saptamana Patimilor: Denia din Joia Mare si cele 12 Evanghelii (VIDEO)

Saptamana Patimilor este aproape de final, iar Pastele din ce in ce mai aproape. Aceasta zi a ultimei saptamani din Postul Pastelui este incarcata de traditii si superstitii stiute de romani inca din.

ştiri de la Playtech

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2283 seconds )