Libnet.ro
UNICEF

01:05

Castelul Peles, refugiul ultimului rege al Romaniei. Regele Mihai I se afla la Sinaia in ziua in care a fost chemat la Bucuresti sa semneze actul abdicarii

Adevărul Adevărul,
Castelul Peles, refugiul ultimului rege al Romaniei. Regele Mihai I se afla la Sinaia in ziua in care a fost chemat la Bucuresti sa semneze actul abdicarii

Sinaia si domeniul regal de la Peles vor ramane in istorie drept locul in care s-a nascut ultimul rege al Romaniei. Mihai I a venit pe lume in data de 25 octombrie 1921, la Castelul Foisor aflat in imediata apropiere a Castelului Peles. Aici a copilarit, alaturi de bunica sa, Regina Maria a Romaniei, dar si de mama sa, Elena. continuă pe Adevărul

Regele Mihai a murit. Ziua in care Mihai a renuntat la tron: cum suna actul de abdicare al ultimului rege al Romaniei

Regele Mihai a abdicat la 30 decembrie 1947. Istoricii comenteaza actul de renuntare la tron al Regelui Mihai I si manifestul catre tara al lui Carol al II-lea.

REGELE MIHAI A MURIT. Povestea ultimului Rege al Romaniei

Mihai I n. 25 octombrie 1921, Sinaia) a fost regele Romaniei intre 20 iulie 1927 si 8 iunie 1930, precum si intre 6 septembrie 1940 si 30 decembrie 1947.

Ce s-a intamplat la Castelul Peles imediat dupa moartea regelui

Conducerea Muzeului National Peles a dispus, marti dupa-amiaza, coborarea drapelului in berna la Castelul Peles, dupa anuntul privind moartea Regelui Mihai I, fost suveran al Romaniei. Casa.

Regele Mihai a murit. Principesa Margareta: incepe un nou timp pentru Casa Regala a Romaniei

Romani, tara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste noua decenii, el a inchinat Romaniei toate puterile, cu devotament si rabdare. Am pierdut, ca voi toti, un.

Regele Mihai si Regina Ana, cea mai lunga poveste de dragoste pe care a avut-o Casa Regala a Romaniei

Regele Mihai a incetat din viata marti, la ora 13, ora Romaniei, la resedinta privata din Elvetia, anunta Casa Regala. La capataiul regelui a stat pana.

Regele Mihai a murit. Drapelul national si drapelul regal, arborate in berna la Castelul Peles

Regele Mihai a murit. Drapelul regal si drapelul national vor fi arborate in berna, incepand de marti dupa-amiaza, la Castelul Peles din Sinaia, in semn de doliu, iar in cursul zilei de maine va fi deschisa si o carte de condoleante, unde cei care doresc pot aduce un ultim omagiu.

Regele Mihai a murit / Ministrul Apararii: Armata Romaniei deplange moartea ultimului dintre maresalii pe care i-a dat tarii

Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, a transmis marti Casei Regale a Romaniei un mesaj de condoleante dupa incetarea din viata a Majestatii Sale Regele Mihai I. Armata Romaniei deplange moartea ultimului dintre maresalii pe care i-a dat Tarii, se arata in mesajul ministrului apararii.

Amintirea unei intalniri cu Regele Mihai. I-am spus hotarat sa se intoarca pe tronul Romaniei

Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a incetat din viata marti, 5 decembrie, la resedinta sa din Elvetia. Ultimul rege al Romaniei avea multe probleme de sanatate si se retrasese din viata publica de circa un an si jumatate.

Cum era vazut Regele Mihai la varsta majoratului.Un rege trebue sa fie mai intaiu bun soldat si ca sa poata suporta si greutatile vietii militaresti

Un document pastrat in arhiva Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau descrie educatia aleasa, dar stricta pe care a primit-o Regele Mihai.

Regele Mihai a murit. Vizita de dupa Revolutie facuta de Rege la Cuibul Reginei

Regele Mihai a fost prezent la Constanta, in anul 1998, unde a vizitat Cuibul Reginei, locul unde a retrait nostalgia anilor copilariei.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2255 seconds )