Libnet.ro
UNICEF

19:45

CCR a respins sesizarea guvernului privind legea prin care se majoreaza cu 40% punctul de pensie

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
CCR a respins sesizarea guvernului privind legea prin care se majoreaza cu 40% punctul de pensie

Curtea Constitutionala CCR) a respins in sedinta de astazi sesizarea Guvernului cu privire la legile pentru aprobarea rectificarii bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020, care prevad, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie, au declarat pentru G4Media. ro surse oficiale. Acest lucru inseamna ca majorarea cu 40% a pensiilor va trebui sa intre in vigoare daca nu va fi stopata fie printr-o lege votata de Parlament, fie de guvern. continuă pe Ziarul Bursa

Cresterea pensiilor cu 40% votata de PSD a fost declarata constitutionala. CCR a respins sesizarea Guvernului

Curtea Constitutionala CCR) a respins in sedinta de astazi sesizarea Guvernului cu privire la legile pentru aprobarea rectificarii bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020, care prevad, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie.

Sesizarea Guvernului pe legea prin care se majoreaza cu 40% punctul de pensie - in dezbatere la CCR

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) discuta, miercuri, sesizarile Guvernului cu privire la legile pentru aprobarea rectificarii bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020, care prevad, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie, noteaza Agerpres. La mijlocul lunii octombrie a anului trecut, Executivul a sesizat Curtea Constitutionala in vederea exercitarii controlului prealabil de constitutionalitate privind Legea pentru aprobarea OUG 1352020 - rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 si Legea pentru aprobarea OUG 1362020 - rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020.

UPDATE Guvernul, victorie de etapa in fata PSD. CCR a decis ca modificarea impusa de PSD pentru majorarea punctului de pensie e neconstitutionala si cere Parlamentului sa rezolve problema

Curtea Constitutionala CCR) a admis, miercuri, in parte, sesizarea Guvernului cu privire la legile pentru aprobarea rectificarii bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020, constatand ca o prevedere a articolului prin care PSD a impus in Parlament majorarea punctului de penie cu 40% este neconstitutionala.

CCR dezbate sesizarea presedintelui Iohannis pe legea privind mandatul nelimitat al rectorilor

Curtea Constitutionala CCR) discuta, miercuri, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis asupra Legii privind mandatul nelimitat al rectorilor, scrie Agerpres. Seful statului a trimis Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 792020 pentru modificarea si completarea Legii educatiei nationale 12011.

CCR a declarat constitutionala legea de majorare a pensiilor cu 40%. Ce urmeaza?

Cum anticipam in articolul de ieri, CCR a declarat constitutionala legea 1272019 care prevede cresterea pensiilor cu 40%. CCR a respins sesizarea guvernului, privind resursele si sustenabilitatea legii. Ce urmeaza acum cu aplicarea legii? Primul pas, legea va fi trimisa presedintelui spre promulgare, scrie Stefan Vlaston pentru blogurile Adevarul.

CCR a admis sesizarea presedintelui Iohannis privind legea care elimina limitarile legate de mandatele rectorilor

Curtea Constitutionala a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, contestatiei presedintelui Iohannis privind legea care elimina limitarile legate de mandatele rectorilor. Prin urmare, actul normativ se reintoarce in Parlament pentru a fi pus in acord cu decizia CCR.

Ministrul Muncii, prima reactie dupa decizia CCR privind majorarea pensiilor cu 40%: Parlamentul va decide ce e de facut Impactul bugetar ar fi de 138 de miliarde de lei pe an

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune, dupa decizia Curtii Constitutionale care a respins sesizarea Guvernului privind majorarea punctului de pensie cu 40%, ca impactul financiar al unei astfel de cresteri ar fi de 138 de miliarde de lei pe an, ceea ce nu este sustenabil, iar Parlamentul va decide ce este de facut.

Busu contesta decizia prin care ASF i-a refuzat autorizarea ca administrator al SIF Oltenia

Cristian Busu a solicitat Curtii de Apel Bucuresti anularea deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiara ASF) i-a respins autorizarea ca membru al Consiliului de Administratie al SIF Oltenia SIF5), arata datele publicate pe Portalul Instantelor de Judecata.

Turcan, atac la CCR dupa decizia privind cresterea pensiilor: Jurisprudenta Curtii din ultimii ani arata o partinire politica evidenta

Ministrul Muncii Raluca Turcan a criticat CCR dupa ce a respins sesizarea Guvernului orivind rectificarea bugetara ,adoptata de Parlament cu un amendament al PSD care prevede cresterea pensiilor cu 40%. Prim-vicepresedintele PNL a punctat faptul ca efortul bugetar pentru aplicarea acestei legi este de aproximativ 138 miliarde pe an.

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care pacientii cu alergii au mai multe drepturi. Ce afectiuni sunt mentionate

O lege promulgata de presedintele Iohannis prevede combaterea discriminarii pacientilor care se confrunta cu afectiuni ca astm bronsic, anafilaxie si alergie alimentara. insa legea nu se apleca si la intoleranta alimentara.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2085 seconds )