Libnet.ro
UNICEF

19:00

Cele mai frumoase obiceiuri si traditii de Sfantul Nicolae, in Romania si Europa

România Liberă România Liberă,
Cele mai frumoase obiceiuri si traditii de Sfantul Nicolae, in Romania si Europa

In mod traditional, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii, dar si adultii isi pun ghetutele lustruite la usa pentru ca Mosul sa le umple cu daruri. continuă pe România Liberă

111 cele mai frumoase poezii ale generatiei 80

In antologia 111 cele mai frumoase poezii ale generatiei 80, coordonata de criticul Cosmin Ciotlos la Editura Nemira, sunt adunate poezii de poeti talentati, printre care Mircea Cartarescu, Traian T. Cosovei, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Doru Mares, Ion Muresan, Alexandru Musina, Marta Petreu.

Cele mai ciudate obiceiuri din lume. Un obicei romanesc, intre primele zece, alaturi de mutilarea genitala si de pilirea dintilor

Fiecare popor are cultura si credintele proprii legate de sexualitate, inmormantare, viata de dincolo sau casatorie. Obiceiurile se transmit de cele mai multe ori prin viu grai si se pastreaza mai ales in zonele unde inca civilizatia nu si-a pus inca amprenta asupra mentalitatii oamenilor. inca din cele mai vechi timpuri si pana azi se pastreaza chiar si cele mai bizare ritualuri.

De ce preotul trebuie sa stea in capul mesei si ce inseamna multamita mesei. Explicatii pentru cele mai ciudate obiceiuri taranesti la servirea bucatelor

Credintele populare legate de servirea mesei au ramas, in buna masura, pastrate in multe sate din Maramures. Iar acestea nu sunt putine. Adevarate ritualuri sunt intalnite in legatura cu asezatul sau ridicatul de la masa, cu locul in care se aseaza, cu serivirea invitatilor, cu multumirea gazdei si multe altele.

Mesaje de Sfantul Nicolae. Trimite cele mai frumoase mesaje de Sfantul Nicolae

Mesaje de Sfantul Nicolae. Trimiteti urari si felicitarilor celor care isi serbeaza onomastica de Sfantul Nicolae sau apropiatilor si prietenilor cu ocazia zilei de Mos Nicolae, scrie mediafax. ro.

Sfantul Nicolae, traditii si superstitii. Cum sarbatorim corect si de ce chefuiau moldovenii si oltenii trei zile la rand

Traditiile de Sfantul Nicolae s-au pierdut in mare parte, in ultimii ani, aceasta Sarbatoare rezumandu-se, in zilele noastre, mai mult la darurile pe care copiii cuminti le primesc in ghetute sau la nuielusele pentru cei obraznici. in trecut, moldovenii si oltenii chefuiau trei zile la rand aceasta sarbatoare, in timp ce ardelenii se adunau pentru a incepe pregatirile pentru colinda.

Credinte stranii despre Sfantul Nicolae: mitul fecioarelor salvate din pacat si al corabierilor inviati. De ce se spune ca soarele si iarna sunt in puterea lui

Ziua Sfantului Nicolae este una dintre cele mai importante sarbatori ale romanilor. Sfantul celebrat in 6 decembrie are o traditie bogata, pastrata de romani din timpuri arhaice, unele deosebite de tematica religioasa.

Cele mai bune alimente pentru articulatii

Bunele obiceiuri alimentare reprezinta o modalitate simpla si placuta de a va mentine sanatatea articulatiilor. Va prezentam unele dintre cele mai bune alimente pentru articulatii.

Cele mai in voga nume in 2015. Cum au fost botezati cei mici!

Sophia si Jackson sunt numele cele mai folosite anul acesta de parintii care si-au botezat copiii. Sophia este, de altfel, lider in acest clasament, de sase ani incoace. Iata ce alte nume au fost in voga in 2015.

Cele mai influente femei din toate timpurile

In urma unui sondaj realizat de compania Scottish Widows, a fost intocmit un clasament cu cele mai influente femei din toate timpurile. Iata cine domina topul si ce personalitati figureaza in acest clasament.

Trailerul cu cele mai bune filme ale anului 2015

Canalul de YouTube JoBlo Movie Trailers a alcatuit un scurt trailer cu imagini din cele mai bune filme ale anului 2015. Anul 2015 a fost un an extrem de bun pentru industria cinematografica. Si va spunem asta in conditiile in care Star Wars nici macar nu a fost lansat inca. Dupa multi ani de zile, [] .

ştiri de la România Liberă

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2139 seconds )