Libnet.ro
UNICEF

20:45

Cine a fost Sfanta Parascheva. De ce o sarbatorim pe 14 octombrie

Playtech Playtech,
Cine a fost Sfanta Parascheva. De ce o sarbatorim pe 14 octombrie

In fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Ortodoxa de pretutindeni praznuieste pe Cuvioasa Maica Parascheva. in chip deosebit, ea este cinstita in Moldova, intrucat de mai bine de 350 de ani moastele ei se gasesc la Iasi. Este izvor de binecuvantare si insanatosire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa . continuă pe Playtech

Sfanta Parascheva. Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva

Sfanta Parascheva. Pe data de 14 octombrie, Biserica Ortodoxa, dar si alte biserici de rit oriental o venereaza pe Sfanta Cuvioasa Parascheva. Citeste aici Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva. Sfanta Parascheva.

Rugaciune catre Sfanta Parascheva. O rostesti si treci peste necazuri

Sfanta Cuvioasa Parascheva, cunoscuta si sub numele de Paraschiva, este praznuita de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 14 octombrie. Cuvioasa este sarbatorita nu doar de catre Biserica Ortodoxa Romana ci si de catre alte biserici de rit oriental. De asemenea, este cunoscuta ca fiind sfanta patroana a Moldovei. Daca rostesti aceasta rugaciune catre .

Sfanta Parascheva, Pelerinaj si Hram. Cui i-e frica de Sfanta Parascheva?

Zilele astea sunt ale Sfintei. Luni 14 octombrie este marea ei slujba de pomenire la Iasi. Sunt zile in care exersam doua tipuri de orbire: ignoranta atee, cinica si fanatismul religios, devotat. Doua tipuri de orbire, egale in drepturile lor, nu? Dreptul de a crede sau nu in Dumnezeu. Dreptul de a-l face pe Celalalt cinic sau fatarnic. La Iasi sunt pelerinii, zeci de mii, cu ore de asteptare in cautarea miracolului. Pe retelele de socializare sta spectacolul crud: injuratura, teroare. Doar ca intre dependenta de Parascheva si binging-ul pe Netflix nu-i mare diferenta. Sa explic.

Sfanta Parascheva, traditii si obiceiuri. Cum stiu taranii cum va fi iarna

Sfanta Parascheva. Pe data de 14 octombrie, Biserica Ortodoxa, dar si alte biserici de rit oriental o venereaza pe Sfanta Cuvioasa Parascheva. Considerata si sfanta patroana, ocrotitoare a Moldovei, sute de mii de.

Mare sarbatoare maine in calendarul ortodox. Este sarbatorita Sfanta Parascheva

Cuvioasa ParaschevaingreacaAlpha;gamma;943;alpha; Pi;alpha;rho;alpha;sigma;kappa;epsilon;upsilon;942;, Sfanta Vineri), cunoscuta si sub numele deParaschiva, este o sfanta venerata inBiserica Ortodoxa Romanasi in alte biserici de rit oriental, sfanta patroana ocrotitoare) aMoldovei. S-a nascut la inceputulsecolului al XI-lea, in satulEpivat,Tracia, nu departe deConstantinopol, din parinti bogati si binecredinciosi. Ziua ei de pomenire este14 octombrie. in calendarul ortodox, maine este sarbatorita Sfanta .

Sfanta Parascheva. Programul complet al pelerinajului de la Iasi

In perioada 11 octombrie- 15 octombrie 2019, la Iasi, are loc unul dintre cele mai mari pelerinaje din Romania cu ocazia hramului Cuvioasei Parascheva. MoasteleSfintei Cuvioase Paraschevaau ajuns la noi in tara in anul 1641. inca din 26 noiembrie 1944 si pana in prezent, aceste moaste se afla la Catedrala Mitropolitana de la Iasi. Crestinii .

SFANTA PARASCHEVA 2019. Coada uriasa la moastele Sfintei Parascheva, la Iasi

Update ora 12. 40: Numarul pelerinilor a depasit 25. Aproximativ 17. 000 de persoane stau la un rand de cativa kilometri asteptand sa se inchine la.

HOROSCOP rune pentru 14 octombrie. Fecioarele au nevoie de curatare interioara, Taurii au parte de blocaje

Iata mesajele pe zodii in etalarea runelor pentru LUNI 14 octombrie octombrie 2019. ETALARE RUNE pentru BERBEC Runa etalata DAGAZ, inversata. Aceasta runa este simbolul zilei noi ce.

Prognoza meteo ANM pentru luni, 14 octombrie. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis o noua prognoza. Iata care sunt temperaturile pentru ziua de luni, 14 octombrie! Meteorologii au sustinut ca vom mai avea parte o buna perioada de temperaturi calduroase si vreme frumoasa. Prognoza meteo ANM pentru luni, 14 octombrie Meteorologii au indicat faptul ca vremea va fi cu .

Sfanta Parascheva. Blestemul nestiut pe care il poarta sfanta

An de an, moastele Sfintei Parascheva sunt imbracate in vesminte noi in ajunul sarbatorii din octombrie, iar apoi hainele sunt date unei manastiri care poarta hramul sfintei. Dar pe sub acestea, moastele.

ştiri de la Playtech

actualitate, 20:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2263 seconds )