Libnet.ro
UNICEF

08:15

Comisia Juridica din Senat a respins ordonanta Guvernului Orban privind organizarea alegerilor anticipate

Hotnews Hotnews,
 Comisia Juridica din Senat a respins ordonanta Guvernului Orban privind organizarea alegerilor anticipate

Senatorii PSD au sustinut marti, in Comisia Jurdica de la Senat, respingerea ordonantei de urgenta adoptata de Guvernul Orban, care reglementeaza alegerile anticipate. Cu 8 voturi pentru si 3 impotriva de la PNL si USR) a fost adoptat raportul de respingere a ordonantei. Amendamentul de respingere a apartinut UDMR si a fost votat de PSD si ALDE. De precizat este ca PSD, UDMR, ALDE si PMP nu sunt de acord cu prevederea care permite alegatorilor aflati in tranzit sa voteze in localitatea in care se afla si nu in cea de care apartin asa cum prevede legea in prezent. De altfel, PSD, UDMR si ALDE au facut presiuni asupra Avocatului Poporului sa conteste OUG la Curtea Constitutionala. continuă pe Hotnews

OUG privind alegerile anticipate, respinsa in Comisia juridica din Senat

Raportul de respingere a OUG a fost adoptat prin votul senatorilor PSD si al celor de la UDMR. Aceasta in conditiile in care liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat ca a trimis o scrisoare oficiala Avocatului Poporului, dupa publicarea in Monitorul Oficial a OUG, considerand ca este inacceptabila schimbarea mascata a sistemului electoral, mai multe puncte ale actului normativ fiind neconstitutionale.

Rasturnare de situatie. Comisia juridica din Senat a dat aviz negativ ordonantei privind anticipatele

Comisia Juridica a Senatului a respins, marti, ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate, ale carei principale prevederi vizau ca romanii vor putea vota la orice sectie din tara sau din strainatate la parlamentare, ca numarul senatorilor si deputatilor de diaspora se dubleaza si romanii din afara granitelor vor putea vota timp de trei zile.

Senat - Comisia juridica: inchisoare de la 5 la 12 ani pentru orice fapta ce implica contact sexual cu un minor sub 14 ani

Orice fapta care implica contact sexual cu un minor sub 14 ani se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 12 ani, potrivit unui amendament la proiectul legislativ initiat de parlamentari din majoritatea spectrului politic, al carui raport a fost admis marti de Comisia juridica din Senat, transmite Agerpres.

Orban, dupa respingerea OUG privind anticipatele: Exista un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urma de ratiune si de bun simt

Premierul Ludovic Orban a declarat, marti seara, dupa respingerea OUG privind anticipatele de Comisia juridica din Senat, ca exista un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urma de ratiune si de bun simt, care da votul orbeste, fara sa analizeze actele normative.

LUDOVIC ORBAN: Exista un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urma de ratiune si de bun simt

Premierul Ludovic Orban a declarat, marti seara, dupa respingerea OUG privind anticipatele de Comisia juridica din Senat, ca exista un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urma de ratiune si de bun simt, care da votul orbeste, fara sa analizeze actele normative.

Ordonanta de urgenta privind anticipatele, respinsa de senatorii din Comisia Juridica

Senatorii din Comisia Juridica au respins, marti, Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate. Pentru respingerea actului normativ au votat alesii PSD, UDMR si cei ai ALDE, in timp ce in favoarea OUG s-au.

Ministrii Guvernului Orban II, aceiasi ca in actualul Cabinet, audiati de comisiile de specialitate

Ministrii Guvernului Orban II sunt audiati de comisiile de specialitate, in zilele de luni, marti si miercuri. Premierul desemnat, Ludovic Orban, nu a facut nicio modificare in structura Cabinetului, asa ca actualii ministri interimari sunt propusi pentru aceleasi portofolii.

Ministrii Guvernului Orban II, audiati luni, marti si miercuri, in comisiile de specialitate: Programul complet al audierilor. Cand va avea loc votul de investitura

Ministrii cabinetului Orban II vor fi audiati, luni, marti si miercuri, in comisiile de specialitate din Parlament. Premierul desemnat, Ludovic Orban, nu a facut nicio modificare in structura echipei sale, asa c.

Partidele, cu exceptia PNL si USR, nu sunt de acord cu OUG privind anticipatele. Vom avea cvorum la respingerea guvernului Orban II?

A aparut in MOf, in sfarsit, OUG privind alegerile anticipate. Discutii ample pe marginea acestei OUG, pentru ca de acceptarea ei depinde posibilitatea atingerii cvorumului pe 24 februarie, cand ar trebui respins guvernul Orban II. Doar PNL si USR sunt de acord cu aceasta OUG, restul partidelor manifesta mari rezerve. Importanta acordului partidelor este maxima: fara realizarea cvorumului procesul anticipatelor este blocat.

USR va participa la votul de investire a Guvernului Orban II si va vota impotriva Dan Barna: Termopilele democratiei romanesti va fi la a doua investire

Presedintele USR, Dan Barna, anunta ca parlamentarii Uniunii vor participa la sedinta in care se va decide daca Guvernul Orban II va fi sau nu investit si vor vota impreuna. El considera ca guvenrul nu va fi investit, iar batalia democratiei romanesti se va da la a doua tentativa de investire.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,229 seconds )