Libnet.ro
UNICEF

08:30

CORONAVIRUS. Dupa starea de urgenta, din 15 mai ar putea fi instituita starea de alerta. Ce interdictii vor fi mentinute (VIDEO)

B1 B1,
CORONAVIRUS. Dupa starea de urgenta, din 15 mai ar putea fi instituita starea de alerta. Ce interdictii vor fi mentinute (VIDEO)

La finalul starii de urgenta generata de pandemia de coronavirus, pe 15 mai, Romania ar putea trece la starea de alerta. Potrivit unor surse guvernamentale citate de B1 TV, masura ar putea sa fie luata pentru a . continuă pe B1

Basescu: Ridicarea starii de urgenta din 15 mai, un risc major. Nu exista o harta a riscului care sa arate nivelul de contaminare in fiecare judet

Ridicarea starii de urgenta din 15 mai si implicit relaxarea masurilor luate de autoritati ar fi un risc major, care ar putea duce la un val mai puternic de imbolnaviri, afirma fostul presedinte Traian Basescu.

RAED ARAFAT: Masurile de relaxare ar putea sa nu fie luate din 15 mai, daca situatia se inrautateste

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, spune ca, daca situatia se inrautateste in zilele urmatoare, atunci masurile de relaxare s-ar putea sa nu fie luate din 15 mai, el insistand ca pana atunci oamenii sa respecte reglementarile care sunt acum in vigoare.

VIDEO Iohannis: Din 15 mai e posibil sa relaxam anumite masuri, nu inseamna ca revenim la viata noastra normala dinainte in Parlament am vazut un spectacol sinistru

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca ridicarea restrictiilor se va face gradual incepand cu 15 mai in functie de evolutia epidemiei de coronavirus, avertizandu-i pe romani ca revenirea la viata normala de dinaintea acesteia este insa departe. Seful statului a laudat, totodata, felul in care a actionat Guvernul in aceasta perioada si a lansat un atac dur la adresa PSD si a aliatilor sai din Parlament, comentand ca a vazut la Casa Poporului un spectacol sinistru. Marile festivaluri nu vor avea loc in acest an, daca se reiau competitiile sportive, vor fi fara spectatori Nu vom putea pleca din localitate fara motivIohannis sustine relocarea unor capacitati de productie strategica in UEMi pare nedrept ca pensionarii sa plateasca intreaga nota a epidemieiIohannis: E prematur sa spunem ca vom avea alegeri anul acesta. Daca nu pot fi organizate in siguranta, trebuie amanateSunt foarte multi care cer testarea in masa pentru coronavirus. OMS spune ca nu prea are rost. Testarea se face la persoana suspecta, nu la tot poporu .

Cuvantul de ordine in business dupa starea de urgenta: Descurcati-va singuri! (barometru Frames)

Revenirea economica dupa perioada de shut-down generata de starea de urgenta va sta exclusiv in sarcina mediului de afaceri care trebuie sa gaseasca solutii pentru repornirea business-ului, cred antreprenorii romani chestionati de compania de consultanta Frames. Aproape 8 din 10 antreprenori nu au incredere in planul de sustinere a economiei anuntat de autoritati. Barometrul a fost realizat in perioada 13-23 aprilie pe un esantion reprezentativ de 250 de firme din diverse domenii de activitate, de la comert, la servicii financiare, agricultura, energie, confectii, IT etc. Profilul respondentilor a fost reprezentat de antreprenori, manageri de companii, middle si top management, cu studii superioare, 68% barbati si 32% femei, cu o varsta medie de 43 de ani.

Arafat spune ca, daca situatia se inrautateste, atunci masurile de relaxare ar putea sa nu fie luate din 15 mai

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, spune ca, daca situatia se inrautateste in zilele urmatoare, atunci masurile de relaxare s-ar putea sa nu fie luate din 15 mai, el insistand ca pana atunci oamenii sa respecte reglementarile care sunt acum in vigoare.

Mastile de protectie devin obligatorii din 15 mai. Care este acum pretul acestora

Din 15 mai, toata lumea va fi obligata sa poarte masti de protectie in spatiile publice inchise si atunci cand folosim transportul public in comun. Vom putea sa renuntam la purtarea mastii poate la.

Starea de urgenta din Republica Moldova ar putea sa nu mai fie prelungita

Prim-ministrul Ion Chicu a anuntat ca starea de urgenta, instituita pana pe 15 mai in contextul raspandirii COVID-19, ar putea sa nu mai fie extinsa. Premierul a subliniat ca situatia epidemiologica s-a stabilizat, iar daca se va mentine la fel, atunci Guvernul nu va mai solicita Parlamentului extinderea termenului starii de urgenta.

Relaxarea din 15 mai are sanse mari sa ramana pe hartie

Ridicarea graduala a restrictiilor impuse in perioada starii de urgenta incepand cu data de 15 mai ar putea fi realizabila doar daca situatia din intervalul anterior acestui orizont de asteptare va indeplini, cumulativ, patru conditii esentiale. Astfel, ne putem relaxa doar daca numarul de decese, numarul de pacienti de la ATI si numarul cazurilor noi vor scadea semnificativ, iar focarele de COVID-19 vor fi stinse.

UPDATE Ce restrictii raman in vigoare dupa 15 mai? Iohannis: Marile festivaluri probabil nu vor avea loc in acest an, daca se reiau competitiile sportive, vor fi fara spectatori Nu vom putea pleca din localitate fara motiv

Presedintele Klaus Iohannis spune ca relaxarea unor masuri incepand din 15 mai nu inseamna in niciun caz revenirea la viata pe care am avut-o inaintea pandemiei, pentru ca pericolul nu a trecut. in continuare, nu ne vom putea intalni in grupuri mai mari de 3 persoane, nu vom putea merge la mall sau la restaurant si nu vom putea pleca din localitate fara un motiv intemeiat. De asemenea, marile festivaluri probabil ca nu vor avea loc in acest an.

Digi24: Autoritatile analizeaza declararea starii de alerta dupa 15 mai. intalnire Klaus Iohannis-Ludovic Orban, miercuri, pe aceasta tema

Guvernul si Presedintele analizeaza ipoteza declararii starii de alerta dupa data de 15 mai, cand expira starea de urgenta instituita prin decret de Klaus Iohannis. Este o masura necesara pentru a putea fi mentinute, legal, unele dintre restrictiile impuse.

ştiri de la B1

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2193 seconds )