Libnet.ro
UNICEF

23:00

Ce cred romanii in plina pandemie despre cum le va afecta criza portofelele, calitatea vietii, cat va mai dura, strategia post-criza dar si despre reactia Guvernului (sondaj IRSOP)

Hotnews Hotnews,
 Ce cred romanii in plina pandemie despre cum le va afecta criza portofelele, calitatea vietii, cat va mai dura, strategia post-criza dar si despre reactia Guvernului (sondaj IRSOP)

Teama predomina la 54% din populatie, 81% cred ca criza va fi lunga si grea, arata datele unui sondaj IRSOP transmise luni dimineata. Uniunea Europeana este perceputa ca o sursa de siguranta. Mai mult de jumatate 52%) vor ca Romania sa stranga mai puternic relatiile cu UE, 14% prefera Rusia, 13% SUA si 7% China, restul au alte preferinte. Procentul mare arata ca UE nu rivalizeaza cu alte puteri globale in preferintele romanilor si ca oamenii vor fi deschisi sa accepte nu numai avantajele ci si regulile UE, arata autorii sondajului. IRSOP a intervievat telefonic un esantion reprezentantiv la nivel national pentru intreaga populatie in varsta de peste 18 ani din Romania intre 6 si 11 aprilie. Toleranta de esantionare este de 3,6%. continuă pe Hotnews

Cum au petrecut Pastele membrii Caselor Regale, in plina pandemie

Anul acesta Sarbatorile Pascale sunt cu totul diferite fata de cum au fost vreodata. Iata, asadar, cum au petrecut Pastele membrii Caselor Regale, in plina pandemie.

Bolnavii de cancer, ignorati in plina pandemie de coronavirus

Karol Sikora, fost director al OMS, trage un semnal de alarma si anunta ca pacientii bolnavi de cancer in stadiu terminal sunt ignorati in plina pandemie, cand toate achizitiile de medicamente sunt pentru bolnavii de COVID-19.

De ce esueaza unii manageri de spital si sunt inlocuiti de militari: Fiecare e pe tarlaua lui, nu exista reguli. Un manager si-a luat nava spatiala in plina pandemie, iar medicii nu au echipamente de protectie

Suntem intr-o situatie de criza de sanatate publica in care spitalul cade. Iar atunci cand cade, asta nu mai poate fi nici machiata, nici nu se poate da vina pe altcineva. O buna parte dintre managerii de spitale din Romania ajung acolo pe criterii politice. Unii nu sunt respectati de polii de putere din spital sau fac achizitii discutabile. Fiecare este pe tarlaua lui, fiecare are regulile lui. Sunt spitale unde exista 3-4 sectii de Chirurgie doar din cauza ca medicii nu s-au inteles intre ei, asa ca fiecare si-a facut sectia lui. Carmen Uscatu, fondatoarea Asociatiei Daruieste Viata, si Vlad Mixich, expert in politici de sanatate, au raspuns, pentru HotNews. ro, unei intrebari care arde in aceste zile: de ce o parte dintre managerii de spitale din Romania esueaza in gestionarea crizei coronavirusului si sunt inlocuiti de manageri militari?.

Controalele in solariile cu rosii incep saptamana viitoare, in plina pandemie. Daca stam in casa toti, mai mancam la anu!

Legumicultorii sunt gata sa scoata pe piata primele rosii romanesti, iar angajatii directiilor agricole vor incepe controalele prevazute in conditiile programului Tomata. Fermierii reclama insa mai multe neajunsuri in noua metodologie si cred ca aceste controale ar putea fi amanate, avand in vedere contextul.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2082 seconds )