Libnet.ro
UNICEF

21:16

CRIZA SIRIA: Ce planuri are ONU cu armele chimice.

România Liberă România Liberă,
CRIZA SIRIA: Ce planuri are ONU cu armele chimice.

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a propus crearea unor zone aflate sub controlul Natiunilor Unite, in Siria, pentru distrugerea armelor chimice, transmite Mediafax. In scopul depasirii paraliziei Consiliului de Securitate, as propune crearea unor zone de distrugere a armelor chimice daca inspectorii vor confirma utilizarea acestui tip de armament, a declarat secretarul general ONU, potrivit AFP. Citeste si Cat va costa la pompa conflictul din Siria Rusia a indemnat regimul Bashar . continuă pe România Liberă

CRIZA SIRIA: Ce spune Cameron despre plasarea arsenalul chimic sub control international.

Premierul britanic David Cameron a apreciat luni ca propunerea Rusiei adresata Siriei, de a plasa arsenalul chimic sub control international, este deosebit de binevenita si a declarat ca o astfel de decizie a Damascului ar fi un mare pas inainte, transmite Mediafax. Daca Siria isi va pune armele chimice in afara utilizarii, sub supraveghere internationala, acest fapt cu certitudine va fi un mare pas inainte si va fi incurajat, a afirmat Cameron in fata deputatilor britanici, adaugand .

CRIZA SIRIA. Rusia sfatuieste Siria sa plaseze armele chimice sub control international.

Rusia indeamna regimul Bashar al-Assad sa plaseze sub control international armamentul chimic si sa il distruga, in contextul acuzatiilor privind comiterea unui atac chimic pe 21 august, la periferia Damascului, relateaza AFP, conform Mediafax. Citeste si CRIZA SIRIA. Avertisment al Bashar al-Assad pentru SUA: Daca ne atacati, asteptati-va la orice Stire in curs de actualizare.

John Kerry: Siria poate evita un atac extern daca preda armele chimice

Siria ar putea evita o actiune militara a SUA, daca va preda comunitatii internationale in cel mult o saptamana toate armele chimice de care dispune, a declarat, luni, la Londra, secretarul american de stat.

SUA saluta cu prudenta propunerea Rusiei privind armele chimice din Siria

Statele Unite ale Americii au luat pozitie, cu prudenta, fata de propunerea Rusiei ca armele chimice siriene sa fie puse sub control international, exprimandu-si scepticismul cu privire la intentiile regimului lui Bashar al-Assad, anunta AFP.

CRIZA SIRIA. Hillary Clinton: Decizia regimului Assad de a renunta la armele chimice, ...

O eventuala decizie a Siriei de renuntare la arsenalul chimic ar fi o etapa importanta, a declarat fostul secretar de Stat american Hillary Clinton imediat dupa intrevederea pe care a avut-o cu presedintele Barack Obama la Casa Alba, transmite Mediafax. Daca regimul de la Damasc plaseaza imediat stocurile de arme chimice sub control international, asa cum secretarul de Stat John Kerry a discutat cu Rusia, aceasta ar fi o etapa importanta. Dar nu poate fi un nou pretext pentru amanare sau .

Secretarul de Stat american John Kerry: Bashar al-Assad nu are intentia sau puterea de a preda armele chimice din Siria

John Kerry, secretarul de Stat american, a declarat, luni, ca arsenalul chimic al Siriei este controlat de trei lideri, prin care se afla si presedintele Bashar al-Assad, care nu are nici intentia si nici puterea.

Siria saluta propunerea Rusiei de plasare sub control international a armamentului chimic.

Regimul Bashar al-Assad a salutat propunerea Rusiei privind plasarea sub control international a arsenalului chimic sirian, relateaza AFP, conform Mediafax. Citeste si CRIZA SIRIA. Rusia sfatuieste Siria sa plaseze armele chimice sub control international.

Basescu: Am semnat un acord la G20, privind armele chimice.

Traian Basescu a declarat, luni, ca Romania a semnat o declaratie prin care s-a angajat ca orice conflicte pe care tara le-ar avea sa fie rezolvate in cadrul Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite, si nu cu arme chimice, precum s-a intamplat in Siria. Presedintele a sustinut ca angajamentul politic a fost luat in cadrul Summitului G20 si a fost initiat de 11 state, printre care: Australia, Canada, Franta, Italia, Japonia, Republica Coreea, Arabia Saudita, Spania, Turcia, .

CRIZA SIRIA. Rusia avertizeaza SUA in privinta unui atac asupra depozitelor de materiale ...

Rusia a avertizat, vineri, Statele Unite in privinta riscurilor unui posibil atac asupra depozitelor de materiale chimice in Siria, relateaza Mediafax. Avertizam autoritatile americane si aliatii lor impotriva oricarui atac asupra depozitelor de arme) chimice si a zonelor invecinate, a declarat ministerul, subliniind riscul unor scurgeri toxice si cel al unui acces oferit la aceste stocuri rebelilor si teroristilor, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe rus.

CRIZA SIRIA. Ambasada SUA de la Beirut evacueaza personalul neesential.

Ambasada americana de la Beirut a anuntat vineri ca evacueaza personalul neesential, in contextul in care Statele Unite ameninta cu lansarea unui atac impotriva regimului sirian, acuzat de folosirea armelor chimice impotriva populatiei civile, relateaza Mediafax. Pe 6 septembrie, Departamentul de Stat a decis sa reduca numarul personalului neesential si al membrilor familiilor de la ambasada din Beirut, din cauza amenintarilor la adresa misiunilor americane si personalului, a anuntat .

ştiri de la România Liberă

actualitate, 21:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2462 seconds )