Libnet.ro
UNICEF

06:15

Cumintenia Pamantului, sau nebunia pamantenilor!? (I)

Adevărul Adevărul,
Cumintenia Pamantului, sau nebunia pamantenilor!? (I)

Ajunsa in New York, in vederea unei virtuale expozitii, statuia Pasarea Maiastra a fost confundata de catre vamesi cu un instrument util, avand o destinatie necunoscuta. in propria sa tara, in perioada luptei dintre cele doua teze arta pentru arta si arta cu tendinta) ca expresie estetica a faimoasei lupte de clasa , sculpturile lui Constantin Brancusi erau considerate decadente si chiar daunatoare. continuă pe Adevărul

De ce este considerata Cumintenia Pamantului una dintre cele mai mari opere artistice din istoria omenirii

Lucrarea Cumintenia pamantului a dat nastere de aprinse controverse chiar de la prezentarea ei. Cu toate acestea, marele filosof roman Constantin Noica o considera o lucrare geniala pentru omenire. Exegetii operei lui Brancusi proclama necesitatea unei campanii de informare, pentru a patrunde intr-o anumita masura in tainele artei lui Brancusi.

Cheta in doar 10 zile pentru Cumintenia pamantului

Avocatul Bogdan Grabowski, reprezentantul proprietarilor sculpturii lui Constantin Brancusi Cumintenia Pamantului, a subliniat, la Adevarul live, ca procesul de achizitie al operei lui Brancusi trebuie sa fie finalizat in 10 zile, pe 30 martie, nu pe 31 octombrie, cum a declarat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,22 seconds )