Libnet.ro
UNICEF

22:45

Curtea Suprema sesizeaza CCR cu privire la alte doua legi modificate de Parlament

B1 B1,
Curtea Suprema sesizeaza CCR cu privire la alte doua legi modificate de Parlament

Inalta Culte de Casatie si Justitie va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea unor articole din legea privind organizarea judiciara si cea privind Consiliul Superior al. continuă pe B1

Tudorel Toader: Magistratul trebuie sa infaptuiasca justitia. Daca legea e neclara, apeleaza la Curtea Suprema sau sesizeaza Curtea Constitutionala

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat marti ca magistratii, prin CSM, isi dau avizul pe legile Justitiei si nu cu privire la incriminarea sau dezincriminarea faptelor, precizand ca, daca legea este neclara, pot apela la Curtea suprema sau la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Curtea Suprema sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu modificarile facute de PSD-ALDE la Legea 303/2004 privind Statutul magistratilor

Actualizat ora 16:35): Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis joi sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor, potrivit unui comunicat al Curtii. Reamintim ca legea a fost votata marti de Senat, in calitate de camera decizionala, in lipsa opozitiei, care a parasit sala. PSD, ALDE si UDMR au votat noi prevederi privind raspunderea magistratilor - precum aceea ca statul se indreapta obligatoriu impotriva magistratului care a comis eroarea judiciara.

Pastor de reni, obligat de curtea suprema din Norvegia sa taie 41 de animale din turma sa de 116 de capete

Un pastor al unei mici turme de reni din comunitatea etnica Sami din zona norvegiana arctica a pierdut apelul pe care l-a facut la curtea suprema din Norvegia din cauza ca fusese obligat sa taie 41 de animale din turma sa cu 116 de capete, scrie Guardian.

Presedintele Andrzej Duda a semnat doua legi controversate, la cateva ore dupa ce Comisia Europeana a anuntat activarea Articolului 7 impotriva Poloniei

Presedintele Andrzej Duda a semnat, miercuri, doua legi controversate care completeaza o schimbare radicala a sistemului judiciar polonez, ignorand anuntul facut de Comisia Europeana privind declansarea unei proceduri fara precedent impotriva Poloniei, care poate conduce la privarea tarii de drepturile de vot in cadrul Uniunii Europene, informeaza AP.

Ultimele doua legi ale justitiei intra astazi la vot final in Senat

Ultimele doua legi ale justitiei - Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind functionarea CSM - intra miercuri la vot final in Senat, dupa ce au primit raport de admitere in Comisia speciala condusa de Florin Iordache. Cu o zi in urma, a fost adoptata de Senat Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Ultimele doua legi ale justitiei intra miercuri la vot final in Senat

Ultimele doua legi ale justitiei - Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind functionarea CSM - intra miercuri la vot final in Senat, dupa ce au primit raport de admitere in Comisia speciala condusa de Florin Iordache. Cu o zi in urma, a fost adoptata de Senat Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, scrie news. ro.

ALERTA Adunarea generala a Inaltei Curti decide la ora 13:00 daca sesizeaza CCR in legatura cu modificarea Statutului magistratilor

Adunarea generala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie va decide joi, la ora 13:00, daca sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor. Legea privind Statutul magistratilor a fost votata marti de Senat, in calitate de camera decizionala, in lipsa opozitiei, care a parasit sala. S-au votat noi prevederi privind raspunderea magistratilor - precum aceea ca statul se indreapta obligatoriu impotriva magistratului care a comis eroarea judiciara.

ICCJ sesizeaza CCR in legatura cu modificarile aduse statutului magistratilor

Inalta Culte de Casatie si Justitie ICCJ) a decis astazi sa sesizeze Curtea Constitutionala CCR) in legatura cu neconstitutionalitatea unor articole modificate de Parlament din Legea 303/2004 privind statutul magistratilor, potrivit unui comunicat de presa al ICCJ.

Curtea Suprema: Sunt 14 incalcari ale Constitutiei in cazul proiectului de modificare al Legii privind statutul magistratilor

Judecatorii de la inalta Curte de Casatie si Justitie sustin ca, prin modificarile aduse Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor s-ar incalca nu mai putin 14 prevederi din Legea fundamentala. Detaliile apar in sesizarea pregatita pentru Curtea Constitutionala.

Senatul a inceput dezbaterea ultimelor doua legi ale Justitiei

ACTUALIZARE 13:32 Propunerea legislativa pentru modificarea legii privind organizarea juridica a fost adoptata Senatul a adoptat, in sedinta plenului de astazi, in calitate de Camera decizionala, propunerea legislativa de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara. *ACTUALUZARE 11:37 Senatul a inceput dezbaterea legii 304/2004 privind organizarea judiciara si a legii 317/2004 privind functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, fiind respinse prin vot solicitarile opozitiei de scoatere de pe ordinea de zi a celor doua acte normative.

ştiri de la B1

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2256 seconds )