Libnet.ro
UNICEF

07:15

Festivalul George Enescu 2015. Prima parte

Adevărul Adevărul,
Festivalul George Enescu 2015. Prima parte

Si actuala editie a renumitului eveniment bucurestean, national si international dedicat marelui George Enescu, desi mai scurta cu sase zile fata de anterioara din 2013, este bogata si densa. S-au mentinut punctele de atractie marile orchestre, concertele camerale, recitalurile sau seratele dedicate literaturii baroce, manifestarile adiacente. continuă pe Adevărul

Festivalul George Enescu 2015. inca o seara magica de concerte, in imagini

London Symphony Orchestra, cu dirijorul roman Ion Marin la pupitru, a fost vedeta de marti a Festivalului International George Enescu.

Festivalul George Enescu 2015. Concertele de luni, in imagini

San Francisco Symphony cu Michael Tilson Thomas a fost evenimentul major al zilei de luni de la Festival. Orchestra cu renume international a avut in program: Enescu Voix de la nature, Adams Absolute Jest cu participarea Cvartetului St. Lawrence si Beethoven Simfonia nr. 3 in Mi bemol Major op. 55 Eroica.

Festivalul George Enescu 2015. Evenimentele de miercuri, in imagini

Miercuri seara, pe scena din Sala Mare a Palatului, London Symphony Orchestra a sustinut un concert, sub bagheta dirijorului de origine romana, Ion Marin.

Seara de gala la Festivalul George Enescu. A fost un recital extraordinar al fratilor Capucon

A fost seara de gala la Festivalul George Enescu. Sub bagheta dirijorului Ion Marin, orchestra London Symphony i-a acompaniat pe doi dintre cei mai titrati solisti ai momentului, fratii Capucon. Vioara.

INTERVIU Alexandru Tomescu, violonist: Festivalul George Enescu nu mai depinde organic de o singura persoana

Violonistul Alexandru Tomescu 38 de ani) va urca de doua ori pe scena Salii Palatului, pentru a canta in cadrul Festivalului George Enescu. Artistul a vorbit la Adevarul Live despre legatura sa cu muzica lui George Enescu.

Imagini deosebite de la concertele din cadrul Festivalului George Enescu

Joi, pe scena din Sala Mare a Palatului, Sankt Petersburg Philarmonic Orchestra sustinut un concert de neuitat, su bagheta dirijorului Yuri Temirkanov.

Ion Vianu:Muzica clasica mi-a fost revelata chiar de George Enescu

Fiul lui Tudor Vianu, Ion Vianu, povesteste ca in vara lui 1943, George Enescu a sustinut un recital de pian la cazinoul din Sinaia cu Sonata lui Liszt, iar in stagiunea 1946-1947 a Filarmonicii, in calitate de dirijor a prezentat, la Ateneul Roman, intregul ciclul al simfoniilor lui Beethoven.

Adevarul Live, ora 11.00: Criticul muzical Oltea Serban-Parau, despre anvergura si perspectivele Festivalului international George Enescu

Muzicologul si criticul muzical Oltea Serban-Parau, doctor in muzicologie, director al Centrului Cultural Media Radio Romania si director artistic al Orchestrelor si Corurilor Radio, analizeaza, la Adevarul Live, cea de-a XXII-a editia a Festivalului George Enescu si vorbeste despre anvergura si perspectivele celui mai important eveniment cultural din Romania.

Criticul muzical Dumitru Avakian, despre rolul Festivalului George Enescu, la Adevarul Live, de la 13.00

Profesorul Dumitru Avakian, una dintre vocile cu cea mai mare autoritate in critica muzicala, analizeaza, la Adevarul Live, de la 13. 00, cea de-a XXII-a editia a Festivalului George Enescu si vorbeste despre perspectivele unui eveniment cultural major la scara europeana.

Pe urmele lui George Enescu. Violonistul Alexandru Tomescu, la Adevarul Live, de la 12.00

Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai cunoscuti violonisti romani, vorbeste, la Adevarul Live, de la 12. 00, despre legatura sa cu genialul George Enescu si despre cele doua momente la care participa in cadrul Festivalului care-i poarta numele marelui compozitor.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2188 seconds )