Libnet.ro
UNICEF

17:45

INTERVIU Alexandru Tomescu, violonist: Festivalul George Enescu nu mai depinde organic de o singura persoana

Adevărul Adevărul,
INTERVIU Alexandru Tomescu, violonist: Festivalul George Enescu nu mai depinde organic de o singura persoana

Violonistul Alexandru Tomescu 38 de ani) va urca de doua ori pe scena Salii Palatului, pentru a canta in cadrul Festivalului George Enescu. Artistul a vorbit la Adevarul Live despre legatura sa cu muzica lui George Enescu. continuă pe Adevărul

Festivalul George Enescu 2015. inca o seara magica de concerte, in imagini

London Symphony Orchestra, cu dirijorul roman Ion Marin la pupitru, a fost vedeta de marti a Festivalului International George Enescu.

Festivalul George Enescu 2015. Concertele de luni, in imagini

San Francisco Symphony cu Michael Tilson Thomas a fost evenimentul major al zilei de luni de la Festival. Orchestra cu renume international a avut in program: Enescu Voix de la nature, Adams Absolute Jest cu participarea Cvartetului St. Lawrence si Beethoven Simfonia nr. 3 in Mi bemol Major op. 55 Eroica.

Festivalul George Enescu 2015. Evenimentele de duminica, in imagini

Duminica, in Sala Mare a Palatului, iubitorii de muzica clasica s-au bucurat de concertul Orchestrei San Francisco Symphony, care a avut-o la pian pe solista Yuja Wang. Concertul a fost dirijat de Michael Tilson Thomas.

Dirijorul Ion Marin revine la Festivalul George Enescu, alaturi de London Symphony Orchestra

Cunoscutul dirijor de origine romana Ion Marin revine in Festivalul International George Enescu, la pupitrul uneia dintre cele mai importante orchestre ale lumii, London Symphony Orchestra.

Dirijorul Tiberiu Soare, despre fundamentalismul muzical si Festivalul George Enescu, la Adevarul Live

Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor si Corurilor Radio si invitat la cea de-a XXII-a editia a Festivalului George Enescu, vorbeste, la Adevarul Live, de la ora 14. 00, despre cariera sa in muzica culta, dar si despre frumusetea muzicii mai putin accesate de melomanii fundamentalisti.

Gala Folk You a intrat peste Festivalul George Enescu

SCANDAL Doua recitaluri din cadrul Festivalului International George Enescu, Fazil Say si Murray Perahia, au fost afectate puternic de Gala Folk You, desfasurata in paralel in Piata George Enescu.

Pe urmele lui George Enescu. Violonistul Alexandru Tomescu, la Adevarul Live, de la 12.00

Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai cunoscuti violonisti romani, vorbeste, la Adevarul Live, de la 12. 00, despre legatura sa cu genialul George Enescu si despre cele doua momente la care participa in cadrul Festivalului care-i poarta numele marelui compozitor.

Criticul muzical Dumitru Avakian, despre rolul Festivalului George Enescu, la Adevarul Live, de la 13.00

Profesorul Dumitru Avakian, una dintre vocile cu cea mai mare autoritate in critica muzicala, analizeaza, la Adevarul Live, de la 13. 00, cea de-a XXII-a editia a Festivalului George Enescu si vorbeste despre perspectivele unui eveniment cultural major la scara europeana.

Folk you, George Enescu!!

Mai rar se intampla asemenea gafe artistice: sa suprapui celui mai mare eveniment dedicat muzicii clasice unul dedicat muzicii folk-rock. S-a intamplat la sfarsitul acestei saptamani, cand Festivalul George Enescu a fost bruiat auditiv de muzicienii Galei Folk You, de pe scena amplasata chiar in apropierea Ateneului Roman.

O Colectie cu Dichis, CD-uri cu Dilema veche

In perioada Festivalului, o noua Colectie cu Dichis va fi distribuita impreuna cu revista Dilema veche, intitulata Tineri celebri in Festivalul George Enescu. Cele patru CD-uri vor cuprinde melodiile artistilor Yuja Wang, Janine Jansen, Andris Nelsons si Hilary Hahn. in aceasta saptamana va fi distribuit CD-ul cu Andris Nelsons.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2071 seconds )