Libnet.ro
UNICEF

04:40

FOTO 13 august 1961: incepe construirea Zidului Berlinului, unul dintre cele mai importante simboluri ale Razboiului Rece

Adevărul Adevărul,
FOTO 13 august 1961: incepe construirea Zidului Berlinului, unul dintre cele mai importante simboluri ale Razboiului Rece

Construirea Zidului Berlinului incepe in urma cu 52 de ani, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Razboiului Rece. Constructia a inceput in noaptea de 12-13 august, cand autoritatile RDG au inchis granita dintre Berlinul de Est si Berlinul de Vest, iar trecerea frontierei a fost declarata ilegala. Mai intai a fost instalat un gard din sarma ghimpata, iar fundatia zidului de beton avea sa fie pusa trei zile mai tarziu. continuă pe Adevărul

13 august 1961: incepe construirea Zidului Berlinului, unul dintre cele mai importante simboluri ale Razboiului Rece

In urma cu 52 de ani incepea constructia Zidului Berlinului, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Razboiului Rece. Constructia a inceput in noaptea de 12-13 august, cand autoritatile RDG au inchis granita dintre Berlinul de Est si Berlinul de Vest, iar trecerea frontierei a fost declarata ilegala. Mai intai a fost instalat un gard din sarma ghimpata, iar fundatia zidului de beton avea sa fie pusa trei zile mai tarziu.

Angela Merkel, in rol de profesoara. Cancelarul a vorbit unor liceeni despre Zidului Berlinului

Cancelarul german Angela Merkel s-a facut profesoara de istorie, marti, pentru a le explica unor elevi de liceu contextul in care a inceput construirea Zidului Berlinului in urma cu 52 de ani, relateaza AFP.

13 august, Ziua Internationala a Stangacilor

In urma cu 21 de ani, organizatia Lefthanders International adopta o initiativa prin care declara ziua de 13 august ca fiind Ziua Internationala a Stangacilor.

Perseidele, fenomenul astronomic al verii - Cei mai multi meteori vor putea fi vazuti in noaptea de 12 spre 13 august

Perseidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi intr-un an, au perioada de activitate intre 17 iulie si 24 august, insa maximul curentului va avea loc in noaptea de 12 spre 13 august, potrivit site-ului Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Angela Merkel, pe post de profesoara de istorie: Cancelarul german le-a vorbit unor liceeni despre Zidul Berlinului

Angela Merkel a fost pentru o zi profesoara de istori. Cancelarul german le-a explicat, marti, unor elevi de liceu contextul in care a inceput construirea Zidului Berlinului in urma cu 52 de ani. Merkel le-a.

Revista presei sportive straine de pe 13 august

Iata copertele de ziar ale celor mai importante opt ziare de sport vest europene. Apasati pe sageti pentru a le vedea pe toate.

MACRO NEWSLETTER: 13 august 2013

Productia industriala din Turcia si-a accelerat cresterea anuala in iunie 2013 pana la 4,2%, de la 1% in luna precedenta, pe fondul unei cresteri lunare de 1,4%, dupa o scadere de 0,7% in luna anterioara.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 04:40

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2181 seconds )