Libnet.ro
UNICEF

09:45

Guardian: 30 de ani de la Revolutia Romana. 10 zile care au zguduit lumea. Unde sunt vinovatii?

Hotnews Hotnews,
 Guardian: 30 de ani de la Revolutia Romana. 10 zile care au zguduit lumea. Unde sunt vinovatii?

Craciunul marcheaza 30 de ani de cand Nicolae Ceausescu, un dictator megaloman si izolationist, a fost condamnat intr-un proces ad-hoc si executat, impreuna cu sotia sa, punand capat unei domnii de mai bine de doua decenii in care acesta a adus populatia tarii in pragul saraciei si al suferintei, scrie The Guardian. in trei ani de la prabusirea dictaturii, doar cativa oameni au fost condamnati pentru rolul pe care l-au jucat in regimul represiv al lui Ceausescu, mai noteaza publicatia britanica. continuă pe Hotnews

Moneda cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, lansata de BNR in circulatie

Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circulatie, de luni, o moneda din alama cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, precum si, in circuitul numismatic, monede din argint si alama pentru colectionare, conform unui comunicat al BNR, citat de Agerpres.

Printul Charles a marcat 30 de ani de la Revolutia Romana la sediul Institutului Cultural Roman din Londra

Alteta Sa Regala Printul de Wales a deschis, alaturi de Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, expozitia de fotografie Deschiderile unei Revolutii. Fotografii din decembrie 1989, organizata de Institutul Cultural Roman din Londra in parteneriat cu Ambasada Romaniei si Agentia Nationala de Presa Agerpres.

Iohannis, la Timisoara: Ma copleseste un adanc sentiment de rusine profunda. La 30 de ani de la Revolutie, calaii acelor zile se plimba inca liberi

Presedintele Klaus Iohannis a spus, luni, la Timisoara, unde in urma cu trei decenii a izbucnit Revolutia, ca il copleseste un adanc sentiment de rusine, pentru ca dupa 30 de ani calaii acelor zile se plimba inca liberi. El a afirmat ca acele orori nu pot ramane in continuare nepedepsite, iar adevarul cu privire la acele zile care au schimbat cursul istoriei trebuie elucidat.

Recviemul de Verdi:Concert In memoriam 30 de ani de la Revolutia din 1989 la Sala Radio

Vineri, 20 decembrie 19. 00), Sala Radio va fi scena unui concert-eveniment emotionant:In memoriam 30 de ani de la Revolutia din 1989. Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului de origine italianaDAVID CRESCENZI- in prezent dirijor invitat al Operei din Dusseldorf Germania) -va interpreta una dintre partiturile monumentale ale muzicii clasice:Recviemul de Verdi.

Dezbatere despre Revolutia romana, in Parlamentul European. Se va adopta o Rezolutie La Bucuresti va avea loc o sedinta solemna (VIDEO)

Parlamentul European are, luni, o dezbatere despre Revolutia din Romania, la exact 30 de ani de la debutul acesteia, la Timisoara. Joi, eurodeputatii vor adopta si o Rezolutie. Luni, la Strasbourg, va.

Revolutia Romana, in deschiderea ultimei sesiuni plenare a Parlamentului European din 2019: Eurodeputatii vor adopta o rezolutie simbolica despre sfarsitul regimului comunist in Romania

Revolutia Romana din decembrie 1989 va fi subiectul unei dezbateri simbolice, in deschiderea ultimei sesiuni plenare a Parlamentului European de la Strasbourg din acest an, transmite caleaeuropeana. ro. Dezbaterea.

Adriana Saftoiu, in Parlament: Persoane care faceau parte din securitate nu au nicio farama de rusine sa se abtina macar astazi. Am iesit din sala ca sa nu fluier

Persoane care faceau parte din structurile securitatii in decembrie 1989 si care ii condamnau pe golanii din Timisoara nu au nicio jena in a se afisa la sedinta solemna a Parlamentului dedicata implinirii celor 30 de ani de la Revolutia romana, spune deputatul PNL Adriana Saftoiu. Ea mai comenteaza ca, pentru a nu fluiera, a iesit din sala.

Daca nu stiati inca, aflati acum ca totul in Revolutia Romana a inceput cu ungurii

Asa cum este firesc, atasez acestui text documentul original The Roamnian Revolution at 30: It all started with Hungarians redactat de secretarul de stat Zoltan Kovacs si difuzat in urma cu foarte scurt timp ca nota de informare din partea International Communications Office MK) in atentia comunitatii corespondentilor de presa din Bruxelles si nu numai.

Caru cu vedete: Oana Roman, prima reactie despre zvonul divortului: Am decis de comun acord sa ne separam!; Brad Pitt a vorbit despre femeile cu care s-a intalnit dupa despartirea de Angelina Jolie

Beyonce, hartuita sexual in adolescenta! Tatal ei a facut socanta dezvaluire. Mathew Knowles a dezvaluit, zilele trecute, ca faimoasa lui fiica si Kelly Rowland au fost. Printul Charles a marcat 30 de ani de la revolutia romana din 1989, la Londra. Printul Charles, prieten declarat al Romaniei de ani buni, a fost invitatul de onoare al.

Moment istoric la Strasbourg. Parlamentul European dezbate prima rezolutie despre Revolutia din Romania. Sedinta solemna si la Bucuresti

In ziua care marcheaza 30 de ani in care a inceput Revolutia din Romania, Parlamentul European dezbate, la Strasbourg, o rezolutie despre evenimentul care a schimbat istoria Romaniei. Este prima pozitie oficiala a Parlamentului European pe tema Revolutiei din Romania. La Bucuresti, Parlamentul se intruneste si el intr-o sedinta solemna la care va participa si presedintele Klaus Iohannis.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2255 seconds )