Libnet.ro
UNICEF

10:15

HARTA INTERACTIVA Barometrul turismului electoral la Turul II al alegerilor prezidentiale. Vezi statistica finala pe fiecare judet

Hotnews Hotnews,
 HARTA INTERACTIVA Barometrul turismului electoral la Turul II al alegerilor prezidentiale. Vezi statistica finala pe fiecare judet

La alegerile din 16 noiembrie - al doilea tur de scrutin al prezidentialelor din 2014 - pe listele suplimentare, acolo unde sunt trecut alegatorii care voteaza in alta localitate decat resedinta lor - au fost contabilizate 1. 066 de voturi, adica 10,49% din totalul celor exprimate pe tara. In Turul I ponderea era de 10,08%. Ca si atunci, judetele fruntase sunt si acum Ilfov, Cluj, Iasi, Timis, dar si judete fara centre universitare, fara prea multe atractii turistice si fara vreun grad ridicat de urbanizare/industrializare precum Olt, Giurgiu, Mehedinti, Calarasi, Dolj sau Valcea. Vezi pe HARTA situatia voturilor speciale in fiecare judet din tara. continuă pe Hotnews

HARTA INTERACTIVA Radiografia turismului electoral in triunghiul Dolj - Mehedinti - Gorj. Voturile speciale din sectiile campioane = voturile din Italia, Germania si SUA la un loc

La scrutinul din 2 noiembrie in Dolj, Gorj si Mehedinti - judete din topul national al voturilor pe listele suplimentare - peste 69. 000 de voturi au fost consemnate in dreptul turistilor electorali. Din acest total, peste 48. 000 de voturi au venit de pe liste suplimentare din sectii din sate care au performat peste media nationala. Practic, vorbim de aproape la fel de multe voturi ca cele inregistrate in Italia, Germania si SUA la un loc, adica circa 30% din totalul voturilor din diaspora. Vezi cum s-au grupat pe harta celor trei judete satele si comunele unde votul pe lista suplimentara a fost sport national in primul tur al alegerilor prezidentiale. HotNews. ro incheie astazi seria analizelor dedicate modului in care s-a votat pe listele suplimentare in judetele fruntase la acest indicator. Vezi aici si articolele despre Olt, despre Salaj si despre axa Teleorman-Giurgiu-Calarasi.

HARTA INTERACTIVA Prezenta finala la vot in toata tara la Turul II al alegerilor prezidentiale 2014

62,04% a fost prezenta finala consemnata la ora inchiderii urnelor la Turul II al alegerilor prezidentiale 2014. Pe mediul rural prezenta a fost de 62,88%, iar pe mediul urban a fost 61,41%. Spre comparatie, in Turul I prezenta la nivel national a fost de 53. 1%, iar in 2009, in cel de-al doilea tur de scrutin la prezidentiale, prezenta a fost de 56,99% pe tara. Vezi in articol rezultatele de prezenta pe fiecare judet din tara si pe sectoarele Capitalei.

Peste 470.000 de buletine de vot distribuite in Maramures pentru turul II al alegerilor prezidentiale

Cu doua zile inaintea turului II al alegerilor prezidentiale in judetul Maramures au fost distribuite buletinele de vot necesare defasurarii scrutinului.

Harta interactivaMAEcu sectiile de votare deschisein diaspora

Romanii din diaspora care vor sa afle care sunt sectiile unde pot vota duminica, in turul II al alegerilor prezidentiale 2014, au la dispozitie o harta interactiva realizata deMinisterul Afacerilor Externe MAE).

Cum votam duminica, in turul 2 al alegerilor prezidentiale 2014: regulile de votare

Duminica, 16 noiembrie, se desfasoara turul 2 al alegerilor prezidentiale 2014. Cetatenii care duminica se afla in alt oras, decat cel de domiciliu, pot vota la orice sectie de votare, pe listele suplimentare. Bucurestenii cu domiciliul intr-un sector nu pot vota insa in alt sector, au explicat pentru HotNews. ro reprezentantii Biroului Electoral Central, care au precizat ca regulile de votare raman aceleasi ca la primul tur. Sunt chemati sa voteze si romanii care implinesc 18 ani duminica, pe 16 noiembrie 2014, cand sunt alegeri prezidentiale.

Peste 21.000 de detinuti si-au exprimat intentia de a vota in turul doi al alegerilor prezidentiale

Peste 21. 000 de detinuti si-au exprimat intentia de a vota, duminica, in turul doi al alegerilor prezidentiale, potrivit Administratiei Nationale a Penitenciarelor ANP). in prezent in penitenciarele din.

Peste 21.000 de detinuti si-au exprimat intentia de a vota in turul doi al alegerilor prezidentiale

Peste 21. 000 de detinuti si-au exprimat intentia de a vota, duminica, in turul doi al alegerilor prezidentiale, au declarat repezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor ANP).

Alegeri prezidentiale 2014. Harta interactivaMAEcu sectiile de votare deschisein diaspora

Romanii din diaspora care vor sa afle care sunt sectiile unde pot vota duminica, in turul II al alegerilor prezidentiale 2014, au la dispozitie o harta interactiva realizata deMinisterul Afacerilor Externe MAE).

Invazie de observatori in Teleorman la turul al doilea al alegerilor prezidentiale

Scrutinul din 16 noiembrie pentru alegerea presedintelui Romaniei va fi supravegheat in Teleorman de zeci de observatori proveniti de la asociatii non guvernamentale. in urma unor decizii emise recent de Biroul Electoral Judetean Teleorman mai multe asociatii au fost creditate pentru a avea observatori in sectiile de votare din judet in turul al doilea.

Peste 300.000 de oameni asteptati la vot in Alba. Filmul alegerilor prezidentiale 2014

Procesul electoral a inceput duminica dimineata si in Alba fara incidente. Listele electorale la alegerile prezidentiale 2014 cuprind 317. 128 de alegatori care pot vota la cele 439 de sectii deschise in tot judetul.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2123 seconds )