Libnet.ro
UNICEF

01:05

IANUARIE FINANCIAR Bugetul pe 2019, constituit pe cifre foarte optimiste

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
IANUARIE FINANCIAR Bugetul pe 2019, constituit pe cifre foarte optimiste

Guvernul ar urma sa aprobe, in sedinta de astazi, proiectul de buget pentru anul in curs. Aces-ta a fost postat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice in seara de 31 ianuarie si este considerat de analistii economici ca fiind foarte optimist. continuă pe Ziarul Bursa

ANALISTII: Bugetul - constituit pe cifre foarte optimiste

Bugetul estimat de autoritati pentru anul in curs este foarte optimist, considera analistii economici.

IANUARIE FINANCIAR Trei lovituri pe piata transferurilor

Trei jucatori autohtoni au reusit transferuri foarte bune - financiar doi, sportiv unul - in prima luna a acestui an. Dupa foarte multi ani in care sumele pe care se parafau contractele jucatorilor de la noi au cunoscut scaderi constante, cu foarte mici exceptii, anul 2019 a inceput cum nu se poate de bine, daca privim doar partea financiara a acestor mutari. Nicolae Stanciu, Alexandru Mitrita si Tudor Baluta s-au transferat in ultimele zile, in schimbul lor fiind platiti peste 20. 000 de euro.

IANUARIE FINANCIAR BET - scadere de 5,86%, in ianuarie

Declin de 21,7% pentru Banca Transilvania si de 12,28% pentru BRD - Groupe Societe Generale *Retragere de 3,9% pentru indicele financiar BET-FI *Valoarea medie zilnica tranzactionata de aproape 50 milioane de lei, cu circa 9% peste cea inregistrata in 2018 Bursa de Valori Bucuresti BVB) afiseaza, dupa prima luna a anului curent, un tablou prepoderent negativ, indicele BET gasindu-se, la data de 31 ianuarie 2019, la nivelul de 6. 950,84 de puncte, cu 5,86% sub pragul la care referinta pietei noastre de capital a incheiat anul 2018, parcurs diferit de cel al burselor din Statele Unite ale Americii si Europa care au marcat aprecieri pe linie, in luna ianuarie a acestui an, ceea ce indica spre factori interni drept cauza pentru scaderea preturilor titlurilor de la BVB.

IANUARIE FINANCIAR OUG 114 - marul discordiei dintre autoritati

Ordonanta de Urgenta nr. 114 adoptata pe neasteptate de Guvern, in ultimele zile ale anului trecut, si intrata in vigoare la 1 ianuarie 2019, a condus la reactii dure din partea mediului de afaceri, in special din sectoarele energetic si bancar.

IANUARIE FINANCIAR Caderea leului

Moneda nationala a inregistrat o cadere constanta si accentuata, in luna ianuarie, fata de principalele valute de pe piata noastra. Acest fenomen a adunat in jurul sau opinii diverse, o parte din opinia publica aratand cu degetul catre Banca Nationala a Romaniei BNR).

IANUARIE FINANCIAR O luna fierbinte

In pofida frigului si a stratului gros de gheata care a acoperit natura, ianuarie a fost extrem de fierbinte, atat la nivel politic, dar mai ales economic. Prima luna din acest an a debutat furtunos pe ambele planuri. in timp ce, pe scena politica, am marcat preluarea presedintiei Consiliului European si sefii din fruntea tarii au promis consens politic in cele sase luni in care vom conduce Europa, in sectorul economic a avut loc un cutremur odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta 114, adopotata pe neasteptate la finalul lui 2018.

Bugetul pe 2019, torpilat de salariile bugetarilor si de asistenta sociala

Bugetul pe anul 2019 este realizat din nou cum ne-a obisnuit Guvernul: cu accent pe salariile bugetarilor si pe asistenta sociala. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca proiectul va fi aprobat marti in Guvern si trimis in aceeasi zi Parlamentului. Economistii sustin ca cifrele sunt extrem de optimiste.

Luna ianuarie 2019 in cifre

1 ianuarie - Romania a preluat, la 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, presedintia rotativa a Consiliului UE, pe care o va detine timp de sase luni.

VIDEO Bugetul pe 2019 ii provoaca frisoane primarului din Focsani. Sper sa se revina la vechea formula

Prin transferul cheltuielilor cu asistenta sociala de la bugetul national la bugetul local, municipalitatea pierde sume importante.

Autostrazile n constructie au finantari insuficiente n bugetul pe 2019, sustine Asociatia Pro Infrastructura

O parte din autostrazile in constructie - A10 Sebes - Turda si A3 Campia Turzii - Targu Mures, au o finantare puternic taiata in 2019, potrivit proiectului de buget publicat de Ministerul de Finante, atrage atentia Asociatia Pro Infrastructura. ONG-ul subliniaza ca CNAIR promite finalizarea si inaugurarea celor doua autostrazi in 2019, dar bugetul propus acopera doar o treime pentru A3) / un sfert pentru A10) din cat ar fi nevoie.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1999 seconds )