Libnet.ro
UNICEF

10:30

Igor Dodon:Andrian Candu a manipulat opinia publica. Trebuie facute mai multe precizari

Adevărul Adevărul,
Igor Dodon:Andrian Candu a manipulat opinia publica. Trebuie facute mai multe precizari

Igor Dodon afirma ca Andrian Candu a manipulat opinia publica in ceea ce priveste proiectele de legi pe care seful statului le-a intors Parlamentului. in acest context, seful statului a decis sa faca mai multe precizari. continuă pe Adevărul

Andrian Candu: Dodon isi sapa singur groapa. S-ar putea ca Armata sa nu-l recunoasca in curand

Presedintele Parlamentului de la Chisinau, Andrian Candu, afirma ca nu exista riscul ca Eugen Sturza sa nu fie recunoscut de Armata in cazul numirii sale in functie. Potrivit speakerului, mai curand exista probabilitatea ca Igor Dodon sa nu fie recunoscut de Armata, daca va continua sa boicoteze numirea in functie a unui nou ministru al Apararii.

Andrian Candu a avut o intrevedere cu seful Delegatiei UE in Republica Moldova

In cadrul unei intrevederi cu seful Delegatiei UE in Republica Moldova, Peter Michalko, presedintele Parlamentului, Andrian Candu, a subliniat determinarea autoritatilor de la Chisinau de a continua parcursul european si procesele de modernizare ale tarii conform standardelor Uniunii Europene si a angajamentelor asumate fata de partenerii externi si cetatenii Republicii Moldova.

Andrian Candu propune mecanisme de consolidare a opozitiei dupa protestul de duminica: Daca ei nu se pot organiza, sa-i ajutam noi

Speakerul Andrian Candu a venit cu mai multe propuneri marti, 19 septembrie, in cadrul unui brifieng de presa, menite sa contribuie la consolidarea opozitiei extraparlamentare de dreapta. Presedintele Parlamentului a ramas dezamagit de modul in care a fost organizat protestul de duminica, 17 septembrie, subliniind ca PAS si PPDA au mesaje confuze si ca ar fi compromis nu doar ideea protestului, dar si a opozitiei.

Andrian Candu:Este ridicol ca Maia Sandu sa solicite retragerea sistemului mixt in situatia in care ea vine din PLDM

Seful Legislativului, Andrian Candu, sustine ca este cinica si ridicola solicitarea opozitiei extraparlamentare de la Chisinau de a cere retragerea legii privind trecerea la sistemul electoral mixt, in conditiile in care tot Maia Sandu si Andrei Nastase ar fi pledat anterior pentru aceasta reforma.

Igor Dodon: Am avut 5 intrevederi cu Putin, dar asta nu inseamna ca politica moldoveneasca trebuie sa fie prorusa

Cu toate ca multi il considera ca fiind un presedinte prorus, Igor Dodon infirma acest fapt si declara ca este pro-Moldova. Seful statului a mentionat ca isi doreste relatii bune atat cu UE, cat si cu Rusia in interesul Republicii Moldova.

Socialistii anunta ca il vor sprijini pe Igor Dodon la protestele din 24 septembrie: Sa sustinem impreuna presedintele ales de popor

In cadrul sedintei de lucru a conducerii Partidului Socialistilor din Republica Moldova de marti, 19 septembrie, s-au discutat actiunile ce vor fi intreprinse de catre socialisti pe 24 septembrie in sprijinul initiativelor lui Igor Dodon.

Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala privind procedura de numire a ministrilor, dupa ce Igor Dodon a refuzat sa-l numeasca in functie pe Eugen Sturza

Guvernul a aprobat o decizie, intr-o sedinta speciala din dimineata zilei de marti, 19 septembrie, prin care sesizeaza Curtea Constitutionala privind interpretarea articolului 98 alineatul 6) din Constitutia Republicii Moldova. Actiunea respectiva a Executivului vine dupa ce Igor Dodon a refuzat sa-l numeasca in functia de ministru al Apararii pe Eugen Sturza, candidatura acestuia fiind propusa de majoritatea parlamentara si desemnata de Guvern.

Cer ca Igor Dodon si Vlad Plahotniuc sa fie interzisi in spatiul UE. Rezolutia protestului opozitiei de duminica

In urma protestului de duminica, 17 septembrie, organizat de PAS si PPDA, manifestantii au votat o Rezolutie in care se regasesc mai multe revendicari, printre care aplicarea sanctiunilor individuale de catre partenerii externi impotriva lui Vlad Plahotniuc si lui Igor Dodon, ca fiind principalii responsabili de derapajele democratiei din Moldova.

VIDEO Igor Dodon, la intrevederea cu Valentina Matvienko: Regret actiunile provocatoare ale Chisinaului la adresa Rusiei

Igor Dodon a avut o intrevedere in Turkmenistan duminica, 17 septembrie, cu presedintele Consiliului Federatiei al Adunarii Federale din Rusia, Valentina Matvienko. Seful statului i-a transmis oficialului rus ca regreta actiunile provocatoare ale Chisinaului la adresa Moscovei, iar pe de alta parte i-a multumit pentru faptul ca intelegerile la care s-a ajuns cu Vladimir Putin se realizeaza in deplina masura.

Dodon il acuza pe Candu de uzurparea puterii in stat: Vom examina actiunile lui prin prisma Codului Penal

Igor Dodon se arata extrem de nemultumit de afirmatiile lui Andrian Candu de marti, 19 septembrie, cu referire la Armata si la subiectul numirii in functie a ministrului Apararii. Seful statului sustine ca speakerul si-a depasit atributiile functionale ale presedintelui Parlamentului, dar si prevederile legislatiei si este dispus sa sesizeze Procuratura pentru a verifica daca seful Legislativului nu si-a depasit atributiile.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3024 seconds )