Libnet.ro
UNICEF

10:31

Interviu cu Gheorghe Piperea, avocatul care a initiat legea darii in plata: Sistemul bancar si piata imobiliara sunt intr-o criza perpetua

România Liberă România Liberă,
Interviu cu Gheorghe Piperea, avocatul care a initiat legea darii in plata: Sistemul bancar si piata imobiliara sunt intr-o criza perpetua

Avocatul Gheorghe Piperea, un sustinator consacrat al legii darii in plata, explica intr-un interviu pentru Romania libera, ca Programul Prima Casa nu poate fi eliminat dintre prevederile acestui proiect si sustine ca Romania va fi lovita spre finalul anului de o noua criza financiara locala, care va creste numarul de credite neperformante. continuă pe România Liberă

Plafonul de 150.000 de euro din legea darii in plata ar fi neconstitutional. Cum argumenteaza expertii

Legea darii in plata, in forma adoptata luni in Senat, include prevederi ce pot fi atacate la Curtea Constitutionala. Cea mai importanta, sustin expertii consultati de Adevarul, se refera la plafonul de 150. 000 de euro impus creditelor pentru care se aplica legea, acesta fiind discriminatoriu.

Legea darii in plata, dezbatuta in plenul Senatului. Prevederile se aplica creditelor sub 150.000 de euro, inclusiv cele Prima Casa

Legea darii in plata, prin care romanii cu credite pot ceda bancii locuinta cu care au garantat imprumutul, se afla astazi pe ordinea de zi a Senatului, dupa ce a trecut saptamana trecuta de comisiile de specialitate. Dezbaterea este in desfasurare, iar senatorii au stabilit pana acum ca legea se va aplica doar creditelor sub 150. 000 de euro, inclusiv cele acordate prin programul Prima Casa.

Punct de vedere al Guvernului: Legea darii in plata sa-si pastreze si chiar sa-si consolideze caracterul social

Guvernul considera ca legea darii in plata trebuie sa-si pastreze caracterul social, a declarat miercuri Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului. Acesta a precizat ca potrivit Ministerului Finantelor, extinderea prevederilor legii si la creditele acordate prin programul Prima Casa nu ar fi benefica. Aceasta in conditiile in care rata de neperformanta a programului este extrem de mica.

Legea darii in plata: ceva ce nu am vrea sa se descopere vreodata

Suntem pe cale sa aprobam legea darii in plata. Sunt convins ca va trece si la Camera Deputatilor cu vot de 100 la suta, ca si la Senat. O lege care nu trebuia adoptata in nicio forma, niciodata. Ea reprezinta dispretul maxim fata de piata, fata de contracte si, nu in ultimul rand, fata de oameni si fata de viitor, caci nimeni nu va mai crede, de acum incolo, ca cineva garanteaza respectarea contractelor.

Guvernul discuta miercuri despre legea darii in plata

Guvernul discuta in sedinta de miercuri despre legea darii in plata, pe ordinea de zi figurand o nota privind formularea punctului de vedere al Executivului pe aceasta tema. Legea darii in plata a fost adoptata luni in Senat, in unanimitate, prevederile urmand sa se aplice numai celor cu credite mai mici de 150. 000 de euro, inclusive cele acordate prin programul Prima Casa.

Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale

Daniel Daianu: Nu trebuie afectata stabilitatea financiara a tarii Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale, a spus Anca Dragu, Ministrul Finantelor, la Conferinta Romania Investor Days, la Londra. Domnia sa apreciaza ca aceasta ar fi o abordare care ar crea incredere pentru banci si pentru clienti in mod egal.

Anca Dragu: Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale

Legea darii in plata trebuie sa aiba in vedere cazurile sociale, a spus Anca Dragu, Ministrul Finantelor, la Conferinta Romania Investor Days, la Londra. Domnia sa apreciaza ca aceasta ar fi o abordare care ar crea incredere pentru banci si pentru clienti in mod egal.

Bancile au pierdut batalia populisto-mediatica pe Legea darii in plata

Bancile comerciale au pierdut batalia populisto-mediatica pe Legea darii in plata, considera Sergiu Oprescu, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor ARB), adaugand ca institutiile de credit continua sa avertizeze in legatura cu impactul viitor al acestui proiect legislativ.

Guvernul este de acord cu legea darii in plata, dar cu anumite conditii

Guvernul este de acord cu legea darii in plata, dar considera ca ar trebui sa aiba un marcat caracter social, iar prevederile sale nu ar trebui sa se aplice si programului Prima Casa, ministerul de Finante si cel al Justitiei avand o serie de observatii asupra initiativei legislative, transmite Mediafax.

PSD analizeaza daca s-o dea la-ntors cu Legea darii in plata

Dragnea: Analizam cu atentie un potential risc de neconstitutionalitate pentru plafonul introdus la Senat Dupa ce au votat introducerea, in Legea darii in plata, a unui plafon de 150. 000 de euro pentru valoarea creditului de la momentul acordarii acestuia, social-democratii par sa se razgandeasca privitor la acest aspect. Partidul Social Democrat PSD) analizeaza cu atentie un potential risc de neconstitutionalitate a legii, dupa cum a declarat, ieri, liderul PSD Liviu Dragnea, facand referire la plafonul introdus luni, in plenul Senatului.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3609 seconds )