Libnet.ro
UNICEF

01:05

Isarescu, despre Codul Fiscal: Vorbim despre o relaxare tip soc. Mai putine cheltuieli de investitii nu inseamna economisiri. Parlamentul trebuie informat complet si corect asupra acestor efecte

B1 B1,
Isarescu, despre Codul Fiscal: Vorbim despre o relaxare tip soc. Mai putine cheltuieli de investitii nu inseamna economisiri. Parlamentul trebuie informat complet si corect asupra acestor efecte

Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, a declarat ca nu este contra reducerii impozitelor prevazute in Noul Cod Fiscal, ci impotriva dimensiunii acestui pachet de reduceri fiscale. Acesta atrage atentia ca. continuă pe B1

Oprea, despre Codul Fiscal: in Parlament votam alaturi de coalitie

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat, marti, ca la discutiile tehnice pe tema Codului fiscal, care vor avea loc in 20 august, formatiunea sa vine fara mandat, insa in Parlament va vota politic alaturi de restul coalitiei, fiind convins ca se va ajunge la un acord asupra acestui proiect.

Gabriel Oprea, noi precizari despre Codul Fiscal

Seful UNPR, Gabriel Oprea, a precizat ca, dupa discutiile tehnice dintre partide pe tema Codului Fiscal, formatiunea pe care o conduce va sprijina decizia care va fi luata de Coalitie.

In primele 7 luni, Codul Fiscal, Normele de Aplicare ale Codului Fiscal si Codul de Procedura Fiscal au suferit in total 23 de modificari

In primele sapte luni ale anului 2015, Codul Fiscal, Normele de Aplicare ale Codului Fiscal si Codul de Procedura Fiscal au suferit in total 23 de modificari, cele mai importante trei modificari fiind legea impozitarii bacsisului, modificarea cotei de TVA si modificarea procedurii de inregistrare in scopuri de TVA. Pentru unele companii, acestea au rezultat intr-o crestere a cheltuielilor cu administratia fiscala, serviciile de IT, consultanta fiscala si cea contabila, se arata intr-un comunicat transmis de TMF Group Romania. Modificarile legislative se intampla in contextul in care 8 din 10 companiile din Romania considera ca cea mai mare provocare a mediului de business este sistemul complex de taxe si reglementari. De asemenea, 34% din companii au declarat ca au fost nevoiti sa suplimenteze numarul de angajati in departamentul financiar, iar una din zece a fost amendata pentru nerespectarea reglementarilor nou introduse.

Orban acuza PSD ca a coborat discutiile pe Codul Fiscal la un nivel tehnic si nu politic

Ludovic Orban, liderul deputatilor liberali, a declarat, marti, ca PSD a coborat discutiile privind Codul fiscal la un nivel mai degraba tehnic si nu politic.

Codul Fiscal si cel de Procedura Fiscala au fost modificate de 23 de ori in primele sapte luni ale anului

Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala au fost modificate de nu mai putin de 23 de ori in primele sapte luni ale acestui an, potrivit unui comunicat al companiei de contabilitate si servicii juridice TMF Group. Desele modificari fiscale sunt una dintre cele mai mari probleme raportate de societati, predictibilitatea legislativa fiind de ani buno o doleanta a mediului de afaceri.

Basescu: Iohannis a procedat corect trimitand Codul Fiscal inapoi. Reducerea de TVA ar fi prea abrupta

Presedintele Klaus Iohannis a procedat corect trimitand Codul fiscal inapoi Parlamentului, considera Traian Basescu, subliniind ca reducerea de TVA ar fi prea abrupta. Nu pot sa nu fiu corect. Mi se pare reduce.

Isarescu: Cum adica? Reducem taxele, marim deficitul bugetar, apoi marim in plus deficitul pentru a majora salariile si pensiile, dar nu aflam parerea celor care se ocupa cu gasirea banilor pentru a acoperi toate aceste deficite?

Nu sunt impotriva reducerii impozitelor, ci impotriva dimensiunii acestui pachet de reduceri fiscale. Este o relaxare tip soc, cu efecte profunde asupra economiei romanesti. Parlamentul trebuie informat complet si corect asupra acestor efecte. Relaxarea fiscala se judeca in functie de componentele ei, de faza ciclului economic cand este aplicata, de momentul in care este introdusa. Cum as putea sa fiu, in general, impotriva relaxarii fiscale, cand in 2000, ca premier, am inceput primul proces consistent de relaxare, reducand impozitul pe profit? Atunci insa era un moment potrivit, s-au facut calcule si evaluari laborioase de impact etc, spune guvernatorul Isarescu intr-un interviu acordat revistei 22.

Ce spune Oprea despre discutiile pe Codul Fiscal. Cum va vota UNPR

Gabriel Oprea a declarat ca la discutiile tehnice pe tema Codului fiscal, care vor avea loc in 20 august, formatiunea sa vine fara mandat, insa in Parlament va vota politic alaturi de restul coalitiei, fiind convins ca se va ajunge la un acord asupra acestui proiect.

Despre incredere, credibilitate si codul fiscal

Am fost intrebat de catre un jurnalist de ce este o asemenea inversunare impotriva proiectului de Cod Fiscal. Nu cred ca e vorba de inversunare si, in niciun caz, impotriva Codului, care reprezinta un mare pas inainte. Este mai degraba o mobilizare a specialistilor impotriva agresivitatii relaxarii fiscale, determinata de temerile generate de ultima recesiune financiara 2008-2010) si, mai ales, de ceea ce se intimpla in Grecia. Experientele dureroase amintite sunt prea proaspete pentru a fi trecute cu vederea. In acelasi timp, aceasta mobilizare fara precedent este si un semn al maturizarii societatii romanesti.

Codul Fiscal tulbura coalitia. Ponta anunta ca nu va participa la dezbateri

Sunt ape tulburi in coalitie. Victor Ponta a anuntat ca nu va merge la dezbaterile pe tema codului fiscal initiate de UNPR. Ministrul de Finante Eugen Teodorovici si cei doi presedinti de comisii de.

ştiri din Economie

ştiri de la B1

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2367 seconds )