Libnet.ro
UNICEF

05:45

Istoria etnicilor din Romania. Rugbystul clujean Csaba Gal, lectie de devotament si dragoste pentru Romania

Antena3 Antena3,
Istoria etnicilor din Romania. Rugbystul clujean Csaba Gal, lectie de devotament si dragoste pentru Romania

Sunt momente in care etnicii dau dovada de un devotament si dragoste pentru Romania, mai ceva ca un roman din tata in fiu. Un roman de etnie maghiara a dat cea mai buna lectie de curaj si devotament. Vorbim. continuă pe Antena3

Istoria etnicilor din Romania. Evreii au dat personalitati marcante Romaniei

Au venit cu romanii, au trait cu dacii, au mesterit pentru domnitori si voievozi, au luptat si suferit ca romani. Istoria evreilor din Romania este strans legata de istoria tarii noastre. Au venit in numar.

Istoria etnicilor din Romania. Sasii si-au pus amprenta pe istoria si cultura romanesca si ne-au dat o serie de personalitati marcante

Sasii din Transilvania au o istorie indelungata pe meleagurile noastre. in Ardeal au intemeiat localitati prospere si au fost promotorii unei stralucite culturi, iar bisericile fortificate atat de impunatoare,.

Istoria etnicilor din Romania: Legatura dintre polonezi si romani

Nu exista roman care sa nu fi mancat vreodata un covrig polonez sau un crenvurst polonez. Dar cate de multe stim despre polonezi si in special despre etnicii polonezi, cei care au ales Romania sa le fie.

Istoria etnicilor din Romania. in ciuda numeroaselor conflicte, turcii si romanii si-au respectat reciproc cultura, obiceiurile si limba

Romanii s-au inteles bine cu toate minoritatile, chiar si cu cei care voiau in urma cu sute de ani sa ne cotropeasca-Turcii. Cea mai numeroasa minoritate turca este in Constanta, unde, acum un an, au fost.

Istoria etnicilor din Romania. Comunitatea ucraineana, de peste sapte secole in tara noastra

Peste 52. 000 de suflete care traiesc si simt romaneste sarbatoresc astazi Ziua Nationala, alaturi de romani. Este vorba despre comunitatea de ucraineni, venita pe teritoriul Romaniei in urma cu peste.

Consiliul IMM din Romania: Cand o sa ne trezim noi, nu o sa mai apucam nimic din mecanismul de investitii al lui Juncker. Vrem un task-force politic-economic

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Private din Romania CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a solicitat crearea unei echipe de lucru formata din economisti si decidenti politici pentru ca Romania sa acceseze rapid planul de investitii propus de presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, existand riscul ca, pe fondul concurentei cu celelalte state membre, tara noastra sa rateze beneficiile noului mecanism.

Care este singura biserica din Romania unde se afla moaste ale Sfantului Andrei

Singura biserica din Romania in care se afla moaste ale Sfantului Andrei este cea greco-catolica din Faget - Cluj. Tot acolo se afla si o relicva din Sfanta Cruce. Biserica din Faget devine, astfel, incet-incet, un adevarat loc de pelerinaj pentru clujeni, mai ales de ziua Sfantului Andrei si de inaltarea Sfintei Cruci.

De 1 Decembrie, suntem mandri ca sunt din Romania: Oamenii care au avut succes in tehnologie

Este 1 decembrie 2014 si este ziua nationala a Romaniei. Mai avem putin pana la veacul Unirii si pana atunci trecem in revista companiile din tehnologiile care au crescut frumos din ideile unor romani. De 1 decembrie 2014 ne amintim de unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din Romania. Se spune ca poporul roman este unul cu multe idei si care se descurca in multe situatii. Ei bine, oamenii care le-au fondat pe acestea ne arata ca ideile [].

Cetatenii moldoveni din Romania au votat intr-o proportie covarsitoare cu partidele pro-europene. Niciun vot pentru PSRM la sectiile de votare din tara noastra

Partidele pro-europene din Republica Moldova au inregistrat o victorie covarsitoare la sectiile de votare de pe teritoriul Romaniei. In sectiile de votare din Romania, Partidul Socialistilor, cea mai anti-occidentala formatiune, aflata pe primul loc in alegerile din Republica Moldova, nu a primit niciun vot, in schimb PLDM si PL au obtinut impreuna peste 70%.

Mugur Isarescu: Fara creditare, 40 de banci din Romania nu au din ce sa traiasca

Un numar de 40 de banci din Romania nu au din ce trai, fara creditare, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a precizat ca razboiul dintre banci si clienta trebuie sa inceteze, realteaza.

ştiri de la Antena3

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2126 seconds )