Libnet.ro
UNICEF

01:05

Klaus Iohannis recunoaste ca intrarea Romaniei in zona Euro va intarzia. Anul 2019 este un termen nerealist

România Liberă România Liberă,
Klaus Iohannis recunoaste ca intrarea Romaniei in zona Euro va intarzia. Anul 2019 este un termen nerealist

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, considera ca, in privinta aderarii la zona euro, Romania se afla intr-un non-stadiu, termenul de 2019 nefiind unul realist si realizabil. continuă pe România Liberă

Klaus Iohannis, despre aderarea Romaniei la zona euro: Ne aflam intr-un non-stadiu. Termenul de 2019 nu este unul realist si realizabil

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, in ceea ce piveste aderarea la zona euro, Romania se afla intr-un non-stadiu, iar termenul de 2019 nu este unul realist si realizabil,.

Un mesaj ciudat al lui Daniel Daianu, membru in CA al BNR, despre intrarea in zona euro: Dom`ne, nu mergi de-amboulea in ceva!

Intr-un context in care Romania este inconjurata de insule rosii, de bun simt pare a fi sa incerci sa iti cauti aliati care sa te sustina in demersurile tale pro-europene. E ca in dragoste. Daca iti iubesti cu adevarat prietena, treci peste micile ei defecte si incerci sa o sustii. Miercuri insa, la sediul BNR a avut loc o conferinta dedicata integrarii Romaniei in zona euro. Ei bine, Romania aproape ca i-a dat papucii zonei euro, dar in cel mai pur mod tehnocrat. Noi incercam sa explicam de ce nu putem merge d-amboulea, cum spunea Stolojan acum vreo 20 de ani. Dom`ne, nu mergi de-amboulea in ceva. Trebuie sa analizezi, sa calculezi si abia apoi iei decizia. Iti asumi niste riscuri, le explici oamenilor. Sunt tari in care a abandona moneda tine de domeniul identitatii. Dimensiunea identitara revine acum puternic in viata statelor membre UE. Si trebuie sa avem in vedere asa ceva, a explicat miercuri profesorul Daniel Daianu, academician, fost ministru al Finantelor si cunoscut ca un tehnocrat absolut.

Oficial BNR, despre intrarea in zona euro: Dom`ne, nu mergi de-amboulea in ceva!

Profesorul Daniel Daianu, fost ministru al finantelor si membru al Consiliului de Administratie BNR, a declarat, miercuri, ca Romania trebuie sa analizeze riscurile pe care si le asuma in privinta si.

Iohannis despre zona euro: Nu avem un termen stabilit pentru aderare. Romania se afla intr-un non-stadiu

Romania nu are un termen stabilit in acest moment pentru aderarea la zona euro, iar acesta nu este un moment oportun, mai ales ca tara ar trebui sa renunte la multe parghii financiare care i-au fost de folos recent, a spus astazi presedintele Klaus Iohannis, in cadrul unei vizite la Cluj.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis legea privind eliminarea a 102 taxe la Curtea Constitutionala: Cererea va fi discutata pe 14 decembrie

UPDATE:Curtea Constitutionala a Romaniei va discuta in 14 decembrie sesizarea presedintelui Klaus Iohannis asupra legii privind eliminarea unor taxe si tarife. Presedintele Klaus Iohannis a.

Klaus Iohannis contesta la CCR taierile de taxe

Presedintele Klaus Iohannis contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) legea care prevede eliminarea a peste 100 de taxe, lege care a fost votata luna trecuta.

Lazea, BNR: Avem nevoie de convergenta culturala pentru aderarea la zona euro

Tara noastra are nevoie, pe langa convergenta structurala, reala, de convergenta culturala, in vederea aderarii la zona euro, a declarat ieri economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei BNR), Valentin Lazea, in cadrul unei dezbateri privind riscurile si oportunitatile aderarii la zona euro.

Lazea, BNR: Romania are nevoie de convergenta culturala, ca sa adere la zona euro

Aderarea Romaniei la zona euro trebuie precedata de indeplinirea anumitor conditii, legat atat de raportul produsul intern brut PIB)/locuitor, cat si in ceea ce priveste puterea de cumparare a cetatenilor. insa Romania are nevoie si de o convergenta culturala, a declarat miercuri economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei BNR), Valentin Lazea.

Dumitru, Consiliul Fiscal: Bucuresti, Timisoara sau Cluj ar putea intra maine in zona euro

Cateva orase bogate ale Romaniei, precum Bucuresti, Cluj si Timisoara, ar putea intra oricand in zona euro, dar exista diferente foarte mari intre acestea si zonele sarace ale tarii, diferente care s-au adancit in ultimii ani, a declarat miercuri presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

Dumitru, Consiliul Fiscal: Bucurestiul ar putea intra si maine in zona euro. PIB-ul per capita este de 120% din media UE

Cateva orase bogate ale Romaniei, precum Bucuresti, Cluj si Timisoara, ar putea intra oricand in zona euro, in conditile in care PIB-ul pe cap de locuitor este de peste 100% din media Uniunii Europene, in Bucuresti nivelul fiind chiar de 120%, a spus astazi Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,236 seconds )