Libnet.ro
UNICEF

19:00

Klaus Iohannis NU sesizeaza Comisia de la Venetia pe Legile Justitiei

B1 B1,
Klaus Iohannis NU sesizeaza Comisia de la Venetia pe Legile Justitiei

Klaus Iohannis nu va sesiza Comisia de la Venetia in cazul Legilor Justitiei, in ciuda cererii adresate de Forumul Judecatorilor. Presedintele afirma, intr-un raspuns pentru Forumul Judecatorilor, ca,. continuă pe B1

Klaus Iohannis raspunde Forumului Judecatorilor ca nu sesizeaza Comisia de la Venetia pe legile justitiei

Presedintele Klaus Iohannis nu va sesiza Comisia de la Venetia cu privire la modificarile aduse de Parlament legilor justitiei, anunta Forumul Judecatorilor din Romania, prezentand raspunsul dat de seful statului la o solicitare in acest sens. Iohannis argumenteaza ca, avand in vedere termenele de care dispune pentru promulgarea legilor, de maximum 20 de zile, si de procedura pe care Comisia de la Venetia trebuie sa o urmeze in cazul unei astfel de solicitari, nu poate aprecia daca o astfel de sesizare ar putea fi valorificata.

Klaus Iohannis nu sesizeaza Comisia de la Venetia pe legile justitiei

Klaus Iohannis nu sesizeaza Comisia de la Venetia pe legile justitiei. Presedintele Romaniei a trimis un raspuns Forumului Judecatorilor, care i-autrimis sefului de stat o scrisoare in acest.

Comisia lui Iordache reia lucrul pe modificarile la legile Justitiei

Comisia pe legile justitiei, in frunte cu Florin Iordache, se vor reuni pentru prima data in acest an, dupa motivarea Curtii Constitutionale pe ultima sesizare de neconsitutionalitate pe Legea 317 privind.

Comisia lui Iordache se reuneste din nou miercuri sau joi, pentru a lucra pe modificarile la legile justitiei declarate neconstitutionale

Comisia pe legile justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache, isi reia activitatea pentru prima data pe anul 2018 miercuri dupa-amiaza sau joi, potrivit unor surse parlamentare, dupa ce marti este asteptata motivarea Curtii Constitutionale pe ultima sesizare privind a treia lege din pachet, Legea 317 privind CSM.

UPDATE Comisia lui Iordache se reuneste din nou saptamana viitoare, pentru a lucra pe modificarile la legile justitiei declarate neconstitutionale

ACTUALIZAT Comisia pe legile justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache, isi reia activitatea pentru prima data pe anul 2018 saptamana viitoare, dupa ce marti a fost publicata motivarea Curtii Constitutionale pe ultima sesizare privind a treia lege din pachet, Legea 317 privind CSM.

RAZBOIUL declaratiilor dupa bilantul Ministerului Public: Cum raspunde TUDOREL TOADER criticilor lui KLAUS IOHANNIS

Razboiul declaratiilor dintre Klaus Iohannis si Tudorel Toader continua. Ministrul Justitiei ii da replica sefului statului, dupa ce acesta a atras atentia, la bilantul pe 2017 al Ministerului Public, ca.

PNL ii cere lui Liviu Dragnea sa solicite un punct de vedere de la Comisia de la Venetia pentru legile justitiei si suspendarea dezbaterilor comisiei speciale

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, ii solicita din nou presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sa ceara un punct de vedere din partea Comisiei de la Venetia inainte de a se relua dezbaterile pe legile justitiei, dupa ce acestea se vor intoarce in Parlament ca urmare a deciziilor Curtii Constitutionale. Liberalii cer de asemenea suspendarea lucrarilor comisiei speciale pentru legile justitiei, care urmeaza sa se intruneasca saptamana viitoare pentru a modifica articolele declarate neconstitutionale.

Iohannis sesizeaza CCR: Lovitura pentru parlamentari

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul functionarului public.

Klaus Iohannis il ataca pe Tudorel Toader si sare iN APARAREA PROCURORILOR: Acestia sunt sub autoritatea ministrului Justitiei, nu in subordinea lui

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, in discursul sau de la bilantul Ministerului Public pe anul 2017, despre statutul procurorilor, subliniind ca acestia se afla sub autoritatea ministrului Justitiei,.

VIDEO Bilantul Ministerului Public - Klaus Iohannis: Se incearca in mod fals acreditarea ideii ca procurorii sunt inamicii societatii. Dimpotriva, procurorii sunt de aceeasi parte a baricadei cu cei care vor aplicarea legii / Constitutia nu vorbeste nica

Parchetul General si-a prezentat miercuri, la ora 11, bilantul pe anul 2017. La sedinta de la Cercul Militar au sustinut discursuri procurorul general, Augustin Lazar, si presedintele Klaus Iohannis. Se invoca frecvent articolul din Constitutie care stabileste ca activitatea procuroruilor se desfasoara sub AUTORITATEA Ministerului Justitiei. Sintagma din Constitutie este ca procurorul isi desfasoara activitatea sub AUTORITATEA si in nici un caz in SUBORDINEA Ministrului Justitiei. Este doar o incercare de a slabi independenta procurorilor si de a legitima supunerea lor fata de vointa politicului Fapt inacceptabil! Observam o tot mai mare grija fata de soarta unor inculpati si condamnati penali. Se incearca in mod fals acreditarea ideii ca procurorii sunt inamicii societatii. Dimpotriva, procurorii sunt de aceeasi parte a baricadei cu cei care vor aplicarea legii, iar de partea cealalta se afla cativa indivizi certati cu legea care vor sa decredibilizeze justitia, a declarat Iohannis la sedinta.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2191 seconds )