Libnet.ro
UNICEF

10:15

Klaus Iohannis sustine ca nu va semna acordul UE-Canada. Romania ameninta, in premiera, ca blocheaza un acord european

România Liberă România Liberă,
Klaus Iohannis sustine ca nu va semna acordul UE-Canada. Romania ameninta, in premiera, ca blocheaza un acord european

Seful statului a anuntat ca Bucurestiul isi va folosi dreptul de veto fata de intelegerea comerciala Canada-UE CETA) daca tara noastra nu va obtine de la autoritatile canadiene eliminarea vizelor pentru romani din 2017. continuă pe România Liberă

Romania nu va semna acordul UE-Canada, din cauza mentinerii vizelor

Romania nu este de acord cu semnarea de catre Uniunea Europeana a unui acord comercial esential cu Canada, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Klaus Iohannis, despre acordul UE-Canada: Sper ca vom putea ajunge la un acord cu partea canadiana pentru liberalizarea vizelor pentru romani, daca ajungem ne retragem rezervele privind acest acord (VIDEO)

Presedintele Klaus Iohannis a tinut o conferinta de presa in care a prezentat temele cu care Romania se va prezenta la Consiliul European de la Bruxelles ce va avea loc joi si vineri. Sunt 3.

Klaus Iohannis, despre liberalizarea vizelor pentru Canada: Sunt negocieri si sunt semnale bune. in aceasta faza depindem mai mult de partea canadiana

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit in cadrul unei declaratii de presa de la Bruxelles, unde participa la Consiliul European, despre stadiul negocierilor cu Canada pentru liberalizarea vizelor in Canada.

Concluziile summitului UE: fara alte sanctiuni pentru Rusia, migratia sa fie oprita in mod natural, acordul UE-Canada a esuat

Principalele concluzii desprinse in urma reuniunii de toamna a Consiliului European sunt: migratia trebuie oprita, prin sprijinirea tarilor de origine pentru a-si dezvolta economiile, UE nu va impune alte sanctiuni Rusiei, iar negocierile dintre UE si Canada privind semnarea unui acord comercial au esuat, ceea ce pune sub semnul intrebarii ridicarea vizelor pentru Romania.

Acordul UE-Canada, discutat astazi

Acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeana si Canada va fi discutat astazi, la Luxemburg, de catre ministrii responsabili de comert ai tarilor membre UE. intelegerea ar trebui semnata pana la finalul acestei luni, dar exista in continuare tensiuni, iar Romania a spus ca se va opune, daca Guvernul de la Ottawa nu va elimina vizele pentru cetatenii romani.

Prima zi de negocieri pentru acordul UE-Canada, fara consens

Prima zi a summitului UE de la Bruxelles s-a incheiat fara un consens intre tarile membre pentru semnarea acordului comercial dintre UE si Canada.

NEWS ALERT. Avertismentul lui Juncker: Eliminarea vizelor de Canada pentru romani s-ar aplica doar prin semnarea acordului CETA. Negocierile UE - Canada pe acest subiect au esuat, din cauza opozitiei Valoniei

Negocierile de vineri dintre Uniunea Europeana si Canada pe tema Acordului de parteneriat comercial au esuat. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, declarase ca propunerea de eliminare a vizelor de calatorie pe teritoriul canadian pentru cetatenii romani si bulgari se va aplica doar daca va fi semnat Acordul UE-Canada.

Klaus Iohannis, declaratie de presa, de la ora 18.00

Presedintele Klaus Iohannis sustine declaratii de presa, la Palatul Cotroceni, incepand cu ora 18, pe tema participarii sale la reuniunea Consiliului European, care va avea loc joi si vineri.

Klaus Iohannis a anuntat un acord cu Canada pentru ridicarea vizelor: eliminare totala a vizelor din 1 decembrie 2017 daca UE va semna acordul comercial CETA

Am ajuns la un acord cu Canada, un acord rezonabil. Suntem in situatia sa ne retragem rezerva declarata fata de CETA. Romania nu mai are obiectiuni fata de acordul comercial cu Canada, a anuntat presedintele Klaus Iohannis vineri la Bruxelles. Acordul cu Canada privind ridicarea vizelor este unul etapizat: de la 1 mai 2017 Canada elimina vizele pentru romanii care au mai avut viza, iar de la 1 decembrie 2017 Canada elimina vizele pentru toti cetatenii romani. Totul cu o conditie: daca UE semneaza acordul CETA, acord pus acum sub semnul intrebarii de opozitia unei regiuni din Belgia.

Romania anunta ca nu va semna Acordul fundamental dintre UE si Canada

Romania a reiterat ca nu poate sustine la acest moment demersurile privind semnarea si aplicarea provizorie a Acordului economic si comercial cuprinzator UE - Canada, precizeaza secretarul de stat pentru afaceri europene, Cristian Badescu, potrivit unui comunicat al MAE remis redactiei.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2198 seconds )