Libnet.ro
UNICEF

05:45

Legea gratierii ajunge luni in plenul Senatului pentru dezbatere si vot final

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Legea gratierii ajunge luni in plenul Senatului pentru dezbatere si vot final

Proiectul de lege al gratierii, finalizat joi de Comisia juridica, urmeaza sa intre luni in plenul Senatului pentru dezbatere si vot final, dupa ce, tot luni, senatorii juristi vor adopta raportul de admitere al actului normativ. continuă pe Wall-Street Ro

Legea gratierii urmeaza sa intre luni in plenul Senatului pentru dezbatere si vot

Proiectul de lege al gratierii, finalizat joi de Comisia juridica, urmeaza sa intre luni in plenul Senatului pentru dezbatere si vot final, dupa ce, tot luni, senatorii juristi vor adopta raportul de admitere al actului normativ.

Legea gratierii merge la vot in Senat. Serban Nicolae: De doua ori am propus gratierea coruptilor si de doua ori au iesit abia o mie de oameni in strada

Proiectul de lege al gratierii, finalizat joi de Comisia juridica si care a scos din nou oamenii in strada, urmeaza sa intre luni in plenul Senatului pentru dezbatere si vot final, dupa ce, tot luni, senatorii juristi vor adopta raportul de admitere al actului normativ.

Legea gratierii, in plenul Senatului pentru dezbatere si vot final

Proiectul de lege al gratierii, finalizat joi de Comisia juridica, urmeaza sa intre astazi in plenul Senatului pentru dezbatere si vot final, dupa ce, tot astazi, senatorii juristi vor adopta raportul de admitere al actului normativ.

VIDEO FOTO Nou protest fata de legea gratierii in Capitala: Circa 700 de oameni au manifestat de la Piata Victoriei la Parlament. Jandarmii nu le-au permis sa marsaluiasca pe carosabil

Aproximativ 700 de persoane au participat duminica, in Capitala, pe o vreme ploioasa, la un nou protest fata de proiectul Legii gratierii, ce urmeaza sa intre luni in plenul Senatului pentru dezbatere si vot final. Manifestantii s-au adunat in Piata Victoriei, de unde au pornit apoi intr-un mars spre Parlament. Jandarmii nu le-a permis acestora sa se deplaseze pe carosabil si au facut cordon strans pentru a tine coloana de manifestanti pe trotuar. Dintre mesajele scandate de protestatari: Romania cere: fara gratiere!, Nu vrem sa fim o natie de hoti!, PSD, ciuma rosie, DNA sa vina sa va ia, Nu scapati, Parlament penal, mars la tribunal, Cuib de hoti si de mafioti.

Legea gratierii, retrimisa la Comisia juridica pentru a fi adoptata in forma trimisa de Guvern

Plenul Senatului a decis luni, cu majoritate de voturi, retrimiterea la Comisia juridica a proiectului legii gratierii pentru ca acesta sa fie adoptat in forma trimisa Parlamentului de Guvern pe 31.

UPDATE Legea gratierii merge in plenul Senatului, dar doar pentru a fi intoarsa la Comisia Juridica - Dragnea si Tariceanu vor sa se revina la forma initala a Guvernului

Proiectul legii gratierii a primit un raport favorabil, cu amendamente, in comisia juridica din Senat luni dimineata si ar urma sa intre la votul final luni dupa-amiaza. In forma adoptata au ramas exceptate de la gratiere faptele de coruptie, precum si abuzul in serviciu si conflictul de interese. Potrivit estimarilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in forma aceasta, ar beneficia de gratiere 1032 de persoane din care 433 ar iesi din inchisoare, 589 ar beneficia de o reducere cu trei ani a pedepselor, la care se adauga noua minori si o persoana de peste 70 de ani. UPDATE Ora 14. 00 Dupa ce Liviu Dragnea a declarat ca forma cea mai buna a proiectului este cel initial al Guvernului, conducerea Senatului a decis sa puna proiectul pe ordinea de zi a plenului si in sedinta sa se voteze retrimiterea la comisie, unde practic sa se dea un raport pe forma initiala. Aceasta decizie a fost confirmata de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, care a declarat ca aceasta este decizia coalitiei, luata dupa ce in comisie s-a votat gratierea faptelor de coruptie, desi acest vot a fost intors. Acest lucru inseamna ca toate dezbaterile care s-au desfasurat pe parcursul a mai multor sedinte ale comisiei, la care au participat si reprezentanti ai Ministerului Justitiei, CSM, Asociatia Magistratilor, Parchetul General, Uniunea Nationala a Barourilor, vor deveni nule.

Legea gratierii merge in plenul Senatului - 1032 de persoane ar beneficia de gratiere si reducerea pedepsei/ Faptele de coruptie nu se gratiaza

Proiectul legii gratierii a primit un raport favorabil, cu amendamente, in comisia juridica din Senat luni dimineata si ar urma sa intre la votul final luni dupa-amiaza. In forma adoptata au ramas exceptate de la gratiere faptele de coruptie, precum si abuzul in serviciu si conflictul de interese. Potrivit estimarilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in forma aceasta, ar beneficia de gratiere 1032 de persoane - 433 ar iesi din inchisoare, 589 ar beneficia de o reducere cu trei ani a pedepselor, la care se adauga noua minori si o persoana cu peste 70 de ani. UPDATE Presedintele comisiei juridice Serban Nicolae a declarat ca inca nu s-a decis daca va sustine si in plen amendamentele sale prin care faptele de coruptie sunt gratiate, repetand faptul ca nu o va face daca nu exista sustinere. Intre timp insa, presedintele Liviu Dragnea a sustinut ca ar dori ca proiectul sa treaca de Senat in forma initiala a Guvernului, ceea ce ar insemna ca nu se mai voteaza legea in forma finalizata luni cu toate modificarile.

Legea gratierii a fost retrimisa de plenul Senatului la Comisia juridica. Mai multi alesi USR au protestat in timpul dezbaterii (VIDEO)

Discutiile din Senat pe tema Legii gratierii s-au lasat luni cu proteste. Proiectul urma sa ajunga la vot in plen, dar, dupa o interventie a lui Liviu Dragnea, s-a decis retrimiterea acestuia la Comisia.

Alina Gorghiu: Legea gratierii in forma Guvernului rezolva speta punctuala a lui Dragnea/ Proiectul initial gratiaza si infractiunea de marturie mincinoasa, pentru care este judecat Tariceanu

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat luni in plenul Senatului ca motivul pentru care Liviu Dragnea a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului Legii gratierii si adoptarea lui in forma transmisa de Guvern este ca in respectiva forma legea prevede gratierea celor condamnati pentru infractiuni electorale, dar si a celor condamnati cu suspendare, asa cum este cazul liderului PSD, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012. De semnalat de asemenea ca si infractiunea de marturie mincinoasa, pentru care a fost trimis in judecata de catre DNA Calin Popescu-Tariceanu, este gratiata in forma guvernului, insa fusese exceptata de la gratiere in forma care iesise din comisia juridica.

UPDATE Alina Gorghiu sustine ca Legea gratierii in forma Guvernului rezolva speta punctuala a lui Dragnea, desi proiectul guvernului excepteaza de la gratiere faptele pentru care a fost condamnat liderul PSD

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat luni in plenul Senatului ca motivul pentru care Liviu Dragnea a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului Legii gratierii si adoptarea lui in forma transmisa de Guvern este ca in respectiva forma legea prevede gratierea celor condamnati pentru infractiuni electorale, dar si a celor condamnati cu suspendare, asa cum este cazul liderului PSD, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012. Pe de alta parte, Dragnea a fost condamnat pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, iar in forma guvernului toate infractiunile prevazute in aceasta lege sunt exceptate de la gratiere. De semnalat de asemenea ca si infractiunea de marturie mincinoasa, pentru care a fost trimis in judecata de catre DNA Calin Popescu-Tariceanu, este gratiata in forma guvernului, insa fusese exceptata de la gratiere in forma care iesise din comisia juridica.

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2064 seconds )