Libnet.ro
UNICEF

06:15

Ludovic Orban despre prelungirea starii de urgenta: inca nu suntem la varful pandemiei

Antena3 Antena3,
Ludovic Orban despre prelungirea starii de urgenta: inca nu suntem la varful pandemiei

Premierul Ludovic Orban a declarat, marti seara, ca este necesara prelungirea starii de urgenta deoarece Romania nu a ajuns inca in varful pandemiei, care este preconizat a fi in perioada 20 aprilie 5 mai. continuă pe Antena3

Orban, despre incuviintarea starii de urgenta: Si-ar asuma o raspundere uriasa votand impotriva. Nu s-a ajuns la varful epidemiei

Premierul Ludovic Orban, a declarat, marti seara, ca nu crede ca parlamentarii vor vota impotriva incuviintarii prelungirii starii de urgenta, avand in vedere ca varful epidemiei este asteptat in perioada 20 aprilie 5 mai, iar orice relaxare a masurilor poate sa duca la cresterea numarului de infectari.

Ora 14.00. Klaus Iohannis vorbeste despre prelungirea starii de urgenta

Presedintele Klaus Iohannis va avea, de la ora 14. 00, o declaratie de presa pe tema decretului de prelungire a starii de urgenta pentru inca o luna. Primele 30 de zile expira marti, 14 aprilie, la ora 24. Asadar, noul decret al presedintelui va intra in vigoare miercuri. Tot miercuri, Parlamentul se va reuni pentru a aproba decizia presedintelui, cauzata de coronavirus, sustin sursele citate.

Conditiile puse de partidul lui Victor Ponta pentru a vota prelungirea starii de urgenta

Biroul Executiv al Pro Romania a decis, luni, sa le propuna parlamentarilor partidului sa voteze prelungirea starii de urgenta numai daca presedintele Klaus Iohannis si Ludovic Orban raspund pozitiv unui numar de 15 masuri solicitate de Pro Romania, printre care excluderea oricarei scaderi de salarii si pensii. in caz contrar, parlamentarii Pro Romania vor vota impotriva la prelungirea starii de urgenta.

Ciolacu pune conditii ca sa voteze prelungirea starii de urgenta: Nu vom fi de acord sa avem inca o luna pierduta

Liderul PSD Marcel Ciolacu pune cinci conditii ca PSD sa aprobe in Parlament prelungirea starii de urgenta, masura impusa de presedintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu: Prelungirea starii de urgenta fara masuri pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconstienta totala

Presedintele PSD Marcel Ciolacu ii cere presedintelui Iohannis si Guvernului PNL ca prelungirea starii de urgenta sa fie insotita obligatoriu de masuri economice si sociale. Prelungirea starii de urgenta fara o minima garantie ca vor fi luate masurile corecte si necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconstienta totala, spune Ciolacu. Vezi solicitarile presedintelui PSD.

Decretul presedintelui Iohannis privind prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei (oficial)

Decretul semnat marti de presedintele domnul Klaus Iohannis privind prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei cu 30 de zile a fost publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Tariceanu: Nu vreau sa votez prelungirea starii de urgenta. O parte importanta din tara nu e afectata de coronavirus. De ce sa o penalizam?

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, declara ca nu va vota prelungirea starii de urgenta, acuzand ca la adapostul acestei masuri creste lipsa de transparenta si este deschis drum liber abuzurilor. Tariceanu acuza autoritatile ca duc o politica anti-romaneasca si spune ca ar trebui repornita activitatea normala in Romania, atat in intreprinderi, cat si in institutii.

Presedintele Iohannis - asteptat sa emita decretul de prelungire a starii de urgenta cu inca o luna

Presedintele Klaus Iohannis ar putea sa emita marti decretul de prelungire a starii de urgenta cu inca 30 de zile. Pe 6 aprilie, seful statului a anuntat ca va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta, scrie Agerpres. Tragand linie si adunand, am ajuns la concluzia ca va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta. in acest fel, am solicitat Guvernului sa vina cu propuneri pentru a fi incluse in acest decret. in cursul acestei saptamani vom elabora textul decretului si la inceputul saptamanii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenta cu inca o luna de zile, a afirmat saptamana trecuta Iohannis.

Prelungirea starii de urgenta: Institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala vor putea atribui contracte prin negociere, fara licitatie. Necesarul va fi aprobat prin hotarare CSAT

Institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala vor putea incheia mai rapid achizitii, pe perioada starii de urgenta, pentru acoperirea necesarului de mijloace specifice de protectie si interventie, potrivit decretului de prelungire a starii de urgenta semnat marti de presedintele Iohannis. Mai exact, aceste institutii pot incheia acorduri cadru pe maxim 3 luni, fara a mai organiza licitatii, ci prin negociere fara publicare prealabila a unui anunt, asa cum prevede legea 982016. Necesarul de mijloace specifice de protectieinterventie va fi stabilit prin hotarare a Consiliul Suprem de Aparare a Tarii CSAT).

Eugen Tomac cere austeritate pentru demnitari: 50% din salariu sa mearga intr-un fond de solidaritate. Nu te tine nimeni cu forta in pozitia de demnitar

Liderul PMP Eugen Tomac a vorbit, la Adevarul Live, despre implicatiile economice ale prelungirii starii de urgenta si a criticat Guvernul Orban pentru modul cum a ales sa trimita muncitori sezonieri in Germania, desi Bruxeless-ul recomandase incetarea calatoriilor intre state pana pe 15 mai. O sa se ajunga la populisme, sustine europarlamentarul PMP.

ştiri de la Antena3

actualitate, 06:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,22 seconds )