Libnet.ro
UNICEF

22:30

IN LUNA IANUARIE Energia electrica, transportul aerian si uleiul comestibil s-au scumpit cel mai mult

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
IN LUNA IANUARIE Energia electrica, transportul aerian si uleiul comestibil s-au scumpit cel mai mult

Energia electrica, transportul aerian si uleiul comestibil s-au scumpit cel mai mult in luna ianuarie, fata de luna anterioara, in timp ce singura scadere de pret s-a consemnat la mierea de albine. continuă pe Ziarul Bursa

Val de scumpiri pentru romani: Rata anuala a inflatiei a urcat la 2,99% in luna ianuarie a acestui an. Pretul energiei a crescut cu peste 18%

Anul 2021 a debutat cu scumpiri in lant pentru romani. Cel mai mult a urcat in luna ianuarie pretul la energia electrica, transportul aerian si uleiul comestibil. Rata anuala a inflatiei a urcat la 2,99% in.

IN LUNA IANUARIE Rata anuala a inflatiei a urcat la 2,99%

Rata anuala a inflatiei a urcat la 2,99% in luna ianuarie a acestui an, de la 2,1% in decembrie, in conditiile in care marfurile nealimentare s-au scumpit cu 3,25%, marfurile alimentare cu 2,88% iar serviciile cu 2,51%, potrivit datelor publicate astazi de Institutul National de Statistica INS).

Energia electrica s-a scumpit in ianuarie cu peste 18% (date INS)

Preturile au urcat in ianuarie fata de decembrie cu 1,3% in medie, alimentate de cresterea cu peste 18% a energiei electrice, arata datele INS transmise vineri dimineata. Practic, din intreg cosul de bunuri si servicii analizat de statisticieni, doar mierea de albine s-a scumpit in ianuarie, restul produselor si serviciilor stagnand ca pret cazul serviciilor postale, al biletelor de tren, gazelor si energiei termice) sau scumpindu-se. Potrivit datelor INS, topul scumpirilor este completat de preturile la biletele de avion 6,4% crestere) si la ulei 2,6% scumpire medie). E drept, INS nu include in calculul inflatiei preturile din comertul online, care a luat un serios avant in timpul pandemiei. Exista doar cercetari experimentale ale Statisticii la acest capitol.

BVB a atins un maxim istoric in luna ianuarie

Piata de capital din Romania a crescut, in ianuarie a acestui an, mai mult decat in tot anul 2020 si atinge noi maxime istorice, potrivit unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti BVB).

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2276 seconds )