Libnet.ro
UNICEF

01:05

De ce Maia Sandu are porecla Ioana dArc? Iar lui Igor Dodon i se spune Guguta?

Adevărul Adevărul,
De ce Maia Sandu are porecla Ioana dArc? Iar lui Igor Dodon i se spune Guguta?

Duminica, 15 Noiembrie, cetatenii Republicii Moldova aleg presedintele: Maia Sandu ori Igor Dodon? Ascultand discursul de ieri al lui Igor Dodon de la mitingul electoral din Chisinau, in care s-a asemuit ce blasfemie! cu Stefan cel Mare, mi-am amintit ca Maia Sandu are o porecla, Ioana dArc, data de dusmanii sai, frustrati ca este incoruptibila. continuă pe Adevărul

Cum il poate invinge Maia Sandu pe Dodon in finala prezidentiala. Republica Moldova risca scenariul Belarus

Pe langa voturile din bazinul intern pro-european, Maia Sandu are nevoie de o mobilizare si mai mare a diasporei moldovenesti din Occident, plus o parte din voturile lui Renato Usatii. in schimb, Igor Dodon se bazeaza pe voturile electoratului socialist, pe diaspora moldoveneasca din Rusia si pe voturile din Transnistria negociate cu Moscova. Rezultatul finalei prezidentiale de duminica ar putea genera proteste masive la Chisinau.

Maia Sandu sau Igor Dodon? Alegerile din Republica Moldova si efectele lor asupra Romaniei

Maia Sandu a castigat turul intai al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, fosta republica sovietica cu 3,5 milioane de locuitori, situata intre Ucraina si Romania. Expertii in geopolitica spun ca daca va castiga Maia Sandu ar fi limitat considerabil terenul de joc geopolitic al Federatiei Ruse la Chisinau.

Maia Sandu: Vreau sa scot Moldova din saracie si sa intorc autoritatile cu fata la nevoile oamenilor

Deutsche Welle a stat de vorba cu cei doi candidati la presedintia Republicii Moldova: Maia Sandu si Igor Dodon. Va oferim interviul acordat in exclusivitate de lidera Partidului Actiune si Solidaritate, Maia Sandu.

Dodon, atac suburban la Maia Sandu: Cand dati mana cu o batranica, dupa asta de o suta de ori va spalati mainile

Igor Dodon a lansat un atac suburban la adresa Maiei Sandu vineri, 13 noiembrie, in ultima zi a campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor prezidentiale. Igor Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu ca este lasa si fricoasa pentru ca a refuzat dezbaterile electorale. in plus, Dodon i-a reprosat Maiei Sandu ca nu este casatorita si ca ar merge la marsurile LGBT din Chisinau.

Igor Dodon: Din cauza unor politicieni ca Maia Sandu a fost provocat conflictul de pe Nistru

Igor Dodon lanseaza noi atacuri la adresa Maiei Sandu, cu doar cateva zile inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale. Presedintele in exercitiu afirma ca, daca Maia Sandu castiga scrutinul din 15 noiembrie, exista riscul tensionarii relatiilor cu administratia de la Tiraspol, dupa ce deputatul PAS Igor Grosu i-a numit separatisti pe cetatenii din Transnistria.

Maia Sandu: Voi merge in Parlament cu proiectul despre curatarea sistemului judecatoresc

Daca va deveni presedinte, Maia Sandu, va merge in Parlament proiectul de lege pe care l-a elaborat anul trecut in Guvern, pentru curatarea sistemului judecatoresc si procuraturii. Despre aceasta candidata PAS la prezidentiale a vorbit in emisiunea in Profunzime, la postul de televiziune Pro TV, transmite IPN.

Maia Sandu: Lipsa sustinerii Parlamentului va fi un motiv in plus pentru alegeri anticipate

Candidata Partidului Actiune si Solidaritate, Maia Sandu, sustine ca, daca devine presedinte si daca Parlamentul si Guvernul se va dovedi ca nu sprijina masurile, politicile, deciziile foarte importante pentru a ajuta cetatenii si economia, va fi motiv in plus de a intelege ca e nevoie de alegeri parlamentare anticipate cat mai repede, transmite IPN.

VIDEO Premierul Romaniei le cere moldovenilor sa o voteze pe Maia Sandu la alegerile din 15 noiembrie

Premierul roman Ludovic Orban i-a indemnat pe alegatorii din R. Moldova s-o sprijine pe Maia Sandu in turul doi al alegerilor prezidentiale. Potrivit lui Orban, aceste alegeri sunt decisive pentru viitorul tarii.

Igor Dodon, catre Maia Sandu: Regret ca v-am facut prim-ministru

Igor Dodon sustine ca deseori este intrebat care e cel mai mare regret al sau. in acest context, presedintele in exercitiu a afirmat ca cel mai mare regret este ca a semnat decretul prin care a propus-o pe Maia Sandu la functia de prim-ministru.

Maia Sandu, pentru DW: Obiectivul meu ca presedinte va fi sa scot tara din saracie Am fost profund miscata de Diaspora

Duminica se va decide, in al doilea tur de scrutin, cine va fi viitorul presedinte al Republicii Moldova. Deutsche Welle a realizat interviuri cu cei doi candidati despre mizele acestor alegeri, amprentele geopolitice, precum si despre schimbarile politice care se asteapta dupa 15 noiembrie. Oamenii au vazut, dupa fuga lui Plahotniuc, ca puterea e in mainile lor. Oamenii au inteles ca ei pot schimba politicienii si pot schimba destinul tarii lor. in primul tur, doua treimi din oameni au aratat clar ca vor o schimbare. , a declarat Maia Sandu.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2171 seconds )