Libnet.ro
UNICEF

14:45

Maia Sandu a avut o discutie prin telefon cu Traian Basescu

Adevărul Adevărul,
Maia Sandu a avut o discutie prin telefon cu Traian Basescu

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat ca a avut o discutie telefonica marti, 11 iunie, cu ex-presedintele Romaniei Traian Basescu. continuă pe Adevărul

Maia Sandu: Traian Basescu trebuie sa-si primeasca inapoi cetatenia Republicii Moldova

Lidera PAS, Maia Sandu, care detine si functia de prim-ministru al Republicii Moldova, printr-un vot al Parlamentului declarat insa neconstitutional de Curtea Constitutionala, a declarat ca ex-presedintele roman Traian Basescu ar trebuie sa-si primeasca inapoi cetatenia Republicii Moldova pentru toate lucrurile bune pe care le-a facut pentru noi.

Noul premier al Republicii Moldova considera ca Traian Basescu ar trebui sa-si primeasca cetatenia inapoi! Maia Sandu: Pentru toate lucrurile bune pe care le-a facut pentru noi si pe care iata vedem si astazi le face

Maia Sandu, premierul moldovean recunoscut de SUA, UE si Rusia, considera ca Traian Basescu ar trebui sa-si primeasca inapoi cetatenia Republicii Moldova, potrivit tv8. md. Domnul Basescu ar trebui.

LIVETEXT VIDEO Criza politica de la Chisinau: Noul guvern condus de Maia Sandu s-a intrunit si l-a demis pe seful Politiei/ Dodon vrea o reuniune de urgenta a Consiliului Suprem de Securitate si s-a intalnit cu ambasadorii

Astazi s-a intrunit noul guvern al Republicii Moldova, condus de Maia Sandu si declarat nelegitim de catre Curtea Constitutionala de la Chisinau. Noul guvern, format in urma unui acord intre socialisti si proeuropeni si recunoscut de Uniunea Europeana, a eliberat din functie sefii a doua institutii, intre care Alexandru Panzari, seful Politiei, care a refuzat sa se subordoneze noului ministru de Interne numit in Parlament, Andrei Nastase. Maia Sandu spune ca in cazul in care mesajele de sustinere a Guvernului investit sambata de noua majoritate parlamentara nu vor fi auzite si intelese, mai ales de catre reprezentantii guvernarii democrate, atunci se va recurge la proteste, scrie Radio Chisinau. in paralel, Pavel Filip, numit presedinte presedinte interimar de Curtea Constitutionala, a convocat o sedinta de Guvern cu fostii ministri. 55 Decretul prin care Pavel Filip a dizolvat Parlamentul, publicat in Monitorul Oficial13. 23 Cei 61 de deputati ai grupurilor parlamentare PSRM, PAS si PPDA se intrunesc in sedinta plenara la ora 14:00. 04 Zinaida Greceanii: De astazi, Parlamentul este absolut functional 12. 52 Dodon s-a intalnit cu ambasadorii acreditati la Chisinau: Am subliniat ca acum avem sansa de a schimba situatia din tara, iar de pozitia partenerilor externi depinde cat de repede se va intampla 12. 30 Sedinta Guvernului s-a incheiat dupa ce Andrei Nastase a facut un apel catre structurile de forta.

R. Moldova: Curtea Constitutionala spune ca numirea guvernului Maia Sandu este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova spune ca decretele prin care Maia Sandu a fost numita premier si prin care a fost numit noul guvern sunt neconstitutionale.

R. Moldova: Curtea Constitutionala spune ca numirea guvernului Maia Sandu este neconstitutionala / Parlamentul cere demisia judecatorilor CCM

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova spune ca decretele prin care Maia Sandu a fost numita premier si prin care a fost numit noul guvern sunt neconstitutionale.

Premierul Maia Sandu cere functionarilor publici sa sustina noul Guvern al Republicii Moldova: Trecerea pasnica a puterii depinde acum de voi / Nu ascultati de indicatiile ilegale si nedemocratice ale lui Plahotniuc

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a tinut duminica un discurs prin care le-a transmis functionarilor publici ca noul Guvern doreste sa elibereze institutiile statului de controlul politic si a cerut sustinerea acestora in perioada de transfer a puterii.

LIVETEXT VIDEO Criza politica de la Chisinau: S-a intrunit noul guvern condus de Maia Sandu / Dodon vrea o reuniune de urgenta a Consiliului Suprem de Securitate si ii convoaca pe ambasadori

Noul Guvern de la Chisinau condus de Maia Sandu s-a intrunit in sedinta, incepand cu ora 12:00, la sediul Parlamentului, si sunt anuntate noi demiteri dupa ce cu o zi in urma majoritatea parlamentara formata din Blocul ACUM si PSRM i-a demis pe sefii de la Serviciul de Informatii si Securitate si de la Centrul National Anticoruptie. Maia Sandu sustine ca in cazul in care mesajele de sustinere a Guvernului investit sambata de noua majoritate parlamentara nu vor fi auzite si intelese, mai ales de catre reprezentantii guvernarii democrate, atunci se va recurge la proteste, scrie Radio Chisinau. Igor Dodon vrea sa convoace in regim de urgenta Consiliul Suprem de Securitate si a dispus sa fie actualizata componenta acestuia. 30 Sedinta Guvernului s-a incheiat dupa ce Andrei Nastase a facut un apel catre structurile de forta12. 20 in sedinta Guvernului Sandu, tinuta la Parlament, noul premier a anuntat ca va trimite o scrisoare catre Comisia Europeana si Comisia de la Venetia12. 16 Ministerul de Externe de la Moscova: Salutam crearea coalitiei de guvernare si noul guvern de la Chisinau12. 15 Serviciul secret ucrainean a intensificat contraspionajul la granita pentru a opri posibilii agitatori rusi.

Traian Basescu, replica pentru ministrul Muncii: Domnul Budai, nu folositi termeni care se potrivesc la vaca. Vaca poti sa o tai, la buget pot sa reduci cheltuielile (VIDEO)

Schimb de replici acide intre fostul presedinte Traian Basescu si ministrul Muncii, Marious Budai, in emisiunea Se intampla acum, de pe B1 TV. Totul a pornit de la o discutie despre reducerile.

Traian Basescu, replica pentru ministrul Muncii: Domnul Budai, nu folositi termeni care se potrivesc la vaca. Vaca poti sa o tai, la buget poti sa reduci cheltuielile (VIDEO)

Schimb de replici acide intre fostul presedinte Traian Basescu si ministrul Muncii, Marious Budai, in emisiunea Se intampla acum, de pe B1 TV. Totul a pornit de la o discutie despre reducerile.

Maia Sandu multumeste partenerilor europeni pentru sustinere

Premierul ales Maia Sandu saluta declaratia inaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, vicepresedinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, si a Comisarului pentru vecinatate si negocierile de extindere, Johannes Hahn, cu referire la situatia politica din Moldova. in cadrul unui briefing de presa, Maia Sandu a spus ca UE a recunoscut oficial Guvernul votat sambata, 8 iunie, de Parlament, transmite IPN.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )