Libnet.ro
UNICEF

06:45

IN MAREA BRITANIE, IN CAZUL UNUI BREXIT FARA ACORD: UE asigura accesul bancilor la casele de clearing

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
IN MAREA BRITANIE, IN CAZUL UNUI BREXIT FARA ACORD: UE asigura accesul bancilor la casele de clearing

Comisia Europeana va adopta masuri temporare pentru a mentine accesul bancilor la casele de clearing cu sediul in Marea Britanie, in cazul in care nu se ajunge la un acord privind Brexitul. continuă pe Ziarul Bursa

Adina Valean, presedinta Comisiei de mediu din Parlamentul European: Pacientii nu trebuie sa sufere in cazul unui Brexit fara acord

Dupa ce Parlamentul britanic a respins, marti seara, acordul pentru Brexit cu 432 de voturi impotriva si 202 pentru), posibilitatea ca Marea Britane sa paraseasca UE fara un acord e una dintre variantele tot mai vehiculate. Europarlamentarul Adina Valean atrage atentia ca un no-deal Brexit are implicatii grave in domeniul medical si in activitatile de cercetare, care, cel mai probabil vor fi oprite.

Irlanda anunta ca va intensifica pregatirile pentru posibilitatea unui Brexit fara un acord

Guvernul de la Dublin a anuntat ca a intensificat pregatirile pentru posibilitatea ca Marea Britanie sa iasa din UE fara un acord, dupa ce Camera Comunelor de la Londra a respins in mod categoric Acordul Brexit negociat de Cabinetul Theresa May cu liderii europeni. Irlanda regreta rezultatul votului din Parlamentul britanic, care genereaza incertitudine in ceea ce priveste procesul de iesire al Marii Britanii din Uniunea Europeana si creste riscul unui Brexit necontrolat, se afirma intr-un comunicat dat publicitatii marti seara de Guvernul de la Dublin, citat de postul RTE, potrivit Mediafax.

Riscul unui Brexit fara acord a crescut, avertizeaza Jean-Claude Juncker dupa respingerea acordului Brexitului in Camera Comunelor

Presedintele Comisiei Europene CE) Jean-Claude Juncker a apreciat marti, dupa respingerea acordului Brexitului in Parlamentul britanic, ca riscul unui Brexit fara acord a crescut si a indemnat Regatul Unit sa-si clarifice intentiile cat mai rapid posibil.

DESPRE BRITANICII STABILITI IN AUSTRIA: Se discuta un proiect de lege in cazul unui Brexit strict

Guvernul austriac va lua masuri saptamana aceasta pentru a proteja drepturile cetatenilor britanici pe teritoriul Austriei in cazul unui Brexit strict, a informat Gernot Bluemel, ministrul pentru Europa, scrie Reuters.

MELESCANU DESPRE UN BREXIT FARA ACORD CU UE: Va crea probleme si pentru cetatenii romani

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat astazi ca decizia Parlamentului de la Londra cu privire la acordul Brexit este regretabila si echivaleaza cu o iesire din Uniunea Europeana fara niciun fel de prevederi juridice, el sustinand ca in acest caz se vor crea probleme pentru toti cetatenii europeni aflati in aceasta tara, inclusiv pentru romani.

Melescanu, convins ca acordul pentru Brexit nu va trece in Parlamentul britanic: Daca Marea Britanie va parasi UE fara un acord, este posibil ca cetatenii romani sa aiba probleme

Teodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, s-a declarat convins ca acordul pentru Brexit nu va trece in Parlamentul britanic, marti seara. El a mai precizat ca, daca Marea Britanie va parasi UE fara un acord, este posibil ca cetatenii romani sa aiba probleme.

Un Brexit fara acord cu UE, cel mai rau scenariu pentru romani

Teodor Melescanu, ministrul roman de Externe, a declarat ca, daca Marea Britanie va parasi UE fara un acord, este posibil ca cetatenii romani sa aiba probleme. in caz de no deal, cetatenii statelor membre UE care traiesc in Marea Britanie s-ar trezi dintr-odata fara un permis de sedere legal pentru a ramane in Regatul Unit.

Prima reactie a lui Melescanu privind Brexit-ul: Iesirea din UE fara acord ar putea crea probleme pentru cetatenii romni

Intr-o prima reactie fata de decizia Parlamentului de la Londra privind Brexit-ul, ministrul de externe Teodor Melescanu a spus ca o iesire fara acord ar putea ridica probleme pentru cetatenii romani si, in general, pentru cetatenii europeni care traiesc sau studiaza in Marea Britanie.

Marea Britanie ar putea avea parte de o noua ntelegere privind Brexit-ul daca renunta la liniile rosii ale acordului

Uniunea Europeana a anuntat ca Marea Britanie ar putea avea un nou acord Brexit, dupa ce Parlamentul britanic l-a respins in mod coplesitor pe cel negociat de premierul Theresa May, dar numai daca Londra isi schimba cerintele cheie, relateaza Reuters.

UPDATE Iohannis: Nimeni nu trebuie sa intre n fibrilatii si n panica dupa votul din Parlamentul britanic. Romnii din Marea Britanie sa stea linistiti

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca nimeni nu trebuie sa intre in fibrilatii si in panica dupa respingerea Acordului Brexit de catre Parlamentul britanic, el spunand ca, in primul rand, Guvernul britanic trebuie sa isi clarifice pozitia. Iohannis a mai spus ca nu au fost epuizate toate procedurile, care pot duce in final la aprobarea acestui acord, si ca nimeni nu trebuie sa isi faca probleme in ceea ce ii priveste pe romanii din Marea Britanie, pentru ca liderii europeni sunt pregatiti si pentru alte variante.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 06:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2114 seconds )