Libnet.ro
UNICEF

15:00

MELESCANU DESPRE UN BREXIT FARA ACORD CU UE: Va crea probleme si pentru cetatenii romani

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
MELESCANU DESPRE UN BREXIT FARA ACORD CU UE: Va crea probleme si pentru cetatenii romani

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat astazi ca decizia Parlamentului de la Londra cu privire la acordul Brexit este regretabila si echivaleaza cu o iesire din Uniunea Europeana fara niciun fel de prevederi juridice, el sustinand ca in acest caz se vor crea probleme pentru toti cetatenii europeni aflati in aceasta tara, inclusiv pentru romani. continuă pe Ziarul Bursa

Prima reactie a lui Melescanu privind Brexit-ul: Iesirea din UE fara acord ar putea crea probleme pentru cetatenii romni

Intr-o prima reactie fata de decizia Parlamentului de la Londra privind Brexit-ul, ministrul de externe Teodor Melescanu a spus ca o iesire fara acord ar putea ridica probleme pentru cetatenii romani si, in general, pentru cetatenii europeni care traiesc sau studiaza in Marea Britanie.

Ministrul de Externe: O iesire a Marii Britanii din UE fara un acord ar crea probleme si pentru romani

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat miercuri ca decizia Parlamentului de la Londra cu privire la acordul Brexit este regretabila si echivaleaza cu o iesire din Uniunea Europeana fara niciun fel de.

Klaus Iohannis, despre Brexit: Un acord ar fi solutia cea mai buna. Romanii din Marea Britanie sa nu isi faca probleme

Presedintele Klaus Iohannis a dat asigurari, in cadrul unei declaratii de presa, ca UE si Romania sunt pregatite pentru orice scenariu legat de Brexit si a subliniat ca un acord pe aceasta tema ar fi de.

Irlanda anunta ca va intensifica pregatirile pentru posibilitatea unui Brexit fara un acord

Guvernul de la Dublin a anuntat ca a intensificat pregatirile pentru posibilitatea ca Marea Britanie sa iasa din UE fara un acord, dupa ce Camera Comunelor de la Londra a respins in mod categoric Acordul Brexit negociat de Cabinetul Theresa May cu liderii europeni. Irlanda regreta rezultatul votului din Parlamentul britanic, care genereaza incertitudine in ceea ce priveste procesul de iesire al Marii Britanii din Uniunea Europeana si creste riscul unui Brexit necontrolat, se afirma intr-un comunicat dat publicitatii marti seara de Guvernul de la Dublin, citat de postul RTE, potrivit Mediafax.

Un Brexit fara acord cu UE, cel mai rau scenariu pentru romani

Teodor Melescanu, ministrul roman de Externe, a declarat ca, daca Marea Britanie va parasi UE fara un acord, este posibil ca cetatenii romani sa aiba probleme. in caz de no deal, cetatenii statelor membre UE care traiesc in Marea Britanie s-ar trezi dintr-odata fara un permis de sedere legal pentru a ramane in Regatul Unit.

Riscul unui Brexit fara acord a crescut, avertizeaza Jean-Claude Juncker dupa respingerea acordului Brexitului in Camera Comunelor

Presedintele Comisiei Europene CE) Jean-Claude Juncker a apreciat marti, dupa respingerea acordului Brexitului in Parlamentul britanic, ca riscul unui Brexit fara acord a crescut si a indemnat Regatul Unit sa-si clarifice intentiile cat mai rapid posibil.

Theresa May: Mai bine renuntam la Brexit, decat sa iesim din UE fara acord

Premierul britanic Theresa May prefera sa abandoneze procesul de iesire a Regatului Unit din Uniunea Europeana Brexit), decat sa nu aiba un acord cu blocul european, incercand astfel sa convinga deputatii de la Londra sa voteze pentru acordul negociat cu oficialii de la Bruxelles.

Presedintia Romaniei la UE s-a angajat sa adopte la timp masurile pentru atenuarea consecintelor unui posibil Brexit fara acord

Negociatorul sef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a avertizat miercuri in fata eurodeputatilor la Strasbourg ca riscul unui nu a parut niciodata atat de mare,dupa ce parlamentarii britanici au respins acordul privind iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana, relateaza AFP. Presedintia romana a UE s-a angajat sa faca sa fie adoptate aceste masuri in timp util.

Adina Valean, presedinta Comisiei de mediu din Parlamentul European: Pacientii nu trebuie sa sufere in cazul unui Brexit fara acord

Dupa ce Parlamentul britanic a respins, marti seara, acordul pentru Brexit cu 432 de voturi impotriva si 202 pentru), posibilitatea ca Marea Britane sa paraseasca UE fara un acord e una dintre variantele tot mai vehiculate. Europarlamentarul Adina Valean atrage atentia ca un no-deal Brexit are implicatii grave in domeniul medical si in activitatile de cercetare, care, cel mai probabil vor fi oprite.

Frans Timmermans: Avem OBLIGATIA de a ne pregati pentru orice fel de rezultat, inclusiv un Brexit DEZORGANIZAT, fara acord (VIDEO)

Acordul de Brexit ramane, in continuare cel mai bun instrument pentru a asigura o retragere ordonata a Marii Britanii din UE, dar Comisia Europeana are obligatia de a se pregati si pentru un o iesire fara acor.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 15:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2254 seconds )