Libnet.ro
UNICEF

01:05

Mic indreptar privind cele mai frecvente greseli de limba. Cuvintele straine (VII)

Adevărul Adevărul,
Mic indreptar privind cele mai frecvente greseli de limba. Cuvintele straine (VII)

Limba romana se manifesta ca un sistem lexical deschis, primind necontenit cuvinte din limbi straine, dominanta fiind azi engleza anglo-americana. in general, aceste cuvinte isi mentin scrierea si pronuntia din limba de origine, fara adaptari. Fireste, nu toate imprumuturile sunt recomandate, fie ca este vorba de un sens nou, fie ca este vorba de o noua unitate lexicala, dar aceasta este o chestiune pe care doar timpul o va putea lamuri. continuă pe Adevărul

Cele mai frecvente 10 greseli vestimentare: designerii ne recomanda sa fim atenti la colanti, la cromatica si la materialele in dungi

Printre cele mai frecvente greseli vestimentare identificate de catre designeri la o simpla plimbare pe strazile aglomerate se numara asocierea gresita a colantilor, folosirea gresita a materialelor in dungi, alegerea gresita a lungimii fustelor, sacourilor si paltoanelor, precum si cromatica la care apelam sperand sa fim in trend.

Cele mai sanatoase vase pentru gatit

Prepararea alimentelor este foarte importanta pentru sanatatea noastra. De aceea, este bine ca fiecare gospodina sa stie care sunt cele mai sanatoase vase de gatit. Pentru cine nu stie in ce vase sa gateasca, iata cum sa gatesti cat mai sanatos in cele mai bune vase din bucatarie.

Cele mai pretentioase jocuri de pe PC ajung pe NVIDIA Shield

Prin intermediul unui nou serviciu de streaming intitulat GeForce Now va veti putea juca cele mai noi jocuri de pe PC pe consolele NVIDIA Shield. Vasta experienta a celor de la NVIDIA in dezvoltarea de solutii de procesare grafica s-a reflectat in urma cu ceva timp in dezvoltarea serviciului GRID. Acesta din urma este un [] Cele mai pretentioase jocuri de pe PC ajung pe NVIDIA Shield Nebun dupa tehnologie? Pasionat de stiinta? Gasesti tot ce te intereseaza pe playtech. ro .

Cele mai mari comunitati de moldoveni din diaspora. Orasele cu cei mai multi moldoveni

Cetatenii Republicii Moldova stabiliti cu domiciliul temporar sau permanent in strainatate formeaza diaspora moldoveneasca. Federatia Rusa, Italia, Portugalia, Franta, Grecia, Irlanda sunt tarile in care se afla cei mai multi moldoveni. incercam sa identificam care sunt, insa, orasele in care se afla cele mai mari comunitati de moldoveni din diaspora.

Tu stii care sunt cele mai accesibile modalitati de promovare?

PR2Advertising. ro ii invita pe toti pasionatii de promovare online si offline la conferinta Metode accesibile de promovare. Daca vrei sa stii care sunt cele mai potrivite si mai putin costisitoare metode prin care iti poti promova business-ul sau propria imagine, participa la al treilea eveniment organizat de PR2Advertising. ro. Conferinta are loc pe 13 octombrie, la Premier Palace Hotel Spa, incepand cu ora 10.

TOP: Cele mai scumpe camere de hotel din lume

Daca ai visat sa petreci o noapte intr-un loc magic in care totul sa fie la dispozitia ta, sa te simti ca o vedeta sau sa petreci o luna de miere de poveste, va prezentam cum arata si cat costa sa petreci 24 de ore in cele mai scumpe camere de hotel.

Barbatul care are cele mai lungi unghii din lume: a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce nu si-a mai taiat unghiile de 62 de ani

Un barbat din India a fost inclus recent in Cartea Recordurilor pentru unghiile sale, considerate cele mai lungi din lume. Shrindar Chillal nu si-a mai taiat unghiile de la mana stanga de 62 de ani, astfel incat acestea au ajuns la lungimea cumulata de 9 metri.

TOP: Cele mai scumpe telefoane din lume

Nu sunt cele mai avansate din punct de vedere tehnologic sau de ultima generatie insa, au anumite functii si detalii care le fac extraordinare.

Concerte rock 2015. Cele mai asteptate trupe pana la sfarsitul anului

Fanii muzicii rock au parte de cateva concerte tari pana la sfarsitul acestui an. Iata ultimele dintre cele mai importante concerte rock 2015:.

Cele mai mari spitale din Moldova, fara RMN. Pacientii sunt expediati catre laboratoare private pentru investigatii

La Spitalele de Pediatrie si Sfantul Spiridon din Iasi ajung pacientii cu bolile cele mai grave si complicate din toata Moldova, care nu pot fi diagnosticati cu ajutorul aparatului de rezonanta magnetica RMN).

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2043 seconds )