Libnet.ro
UNICEF

12:30

Orban: Pedepse majorate pentru falsul in declaratii si zadarnicirea combaterii raspandirii epidemiei

România Liberă România Liberă,
Orban: Pedepse majorate pentru falsul in declaratii si zadarnicirea combaterii raspandirii epidemiei

Prim-ministrul Ludovic Orban a anuntat, joi, majorarea pedepselor pentru infractiunea de zadarnicire. continuă pe România Liberă

Cum se pedepsesc acum infractiunile de fals in declaratii si zadarnicirea combaterii bolilor

Infractiunile de fals in declaratii si de zadarnicire a combaterii bolilor se pedepsesc in acest moment cu inchisoarea de pana la maxim doi ani sau cu amenda. O asociatie a procurorilor a cerut, miercuri, pedepse de pana la 15 ani daca aceste infractiuni au avut ca urmare decesul unei persoane. Premierul a anuntat majorarea acestor pedepse in contextul starii de urgenta.

VIDEO Orban, dupa sedinta maraton: inasprim pedepsele pentru falsul in declaratii si zadarnicirea combaterii bolilor. Ce noua infractiune e introdusa

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi dimineata, faptul ca in sedinta-maraton a Guvernului a fost luata decizia modificarii Codului Penal in sensul inaspririi pedepselor pentru falsul in declaratii si zadarnicirea combaterii bolilor. De asemenea, o noua infractiune a fost introdusa in Codul penal: omisiunea de a da date in cadrul anchetei epidemiologice.

15 ani de puscarie pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Ce alte noi pedepse au fost introduse in Codul Penal

Zadarnicirea combaterii bolilor ar putea fi pedepsita cu pana la 15 ani de inchisoare, daca rezultatul infractiunii este decesul unei persoane, falsul in declaratii cu pana la 5 ani si omisiunea de a da declaratii in cadrul anchetei epidemiologice cu pana la 3 ani de inchisoare.

Orban anunta modificarea Codului Penal: inchisoare pentru falsul in declaratii privitor la epidemia de coronavirus Omisiunea de a da date - Noua infractiune (VIDEO)

Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul pe care il conduce a luat decizia modificarii Codului Penal, in sensul cresterii pedepselor pentru cei care nu respecta indicatiile autoritatilor, in contextul pandemiei de.

Primul palamentar urmarit penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Pe langa COVID-19, Vergil Chitac mai are si o ancheta pe cap

Procurorii Parchetului General s-au sesizat din oficiu privind zadarnicirea combaterii bolilor in cazul senatorului PNL Vergil Chitac, care a participat la mai multe intalniri oficiale si private dupa ce a intrat in contact cu persoana cu Covid-19. El a fost ulterior confirmat cu coronavirus.

VIDEO Coronavirus in Romania: Orban: Am decis majorarea pedepselor pentru falsul in declaratii Dosar penal pentru cine nu respecta carantina O noua infractiune: omiterea de date in ancheta epidemiologica

Premierul Ludovic Orban a anutat joi adoptarea unei ordonante de urgenta de modificare a Codului Penal in sensul inaspririi pedepselor pentru falsul in declaratii si nerespectarea carantinei. Fara a da detalii concrete legate de majorarea pedepselor, Orban a mai spus ca OUG vizeaza si introducerea unei noi infractiuni care ar viza omiterea de date in cadrul anchetei epidemiologice. Guvernul a mai adoptat o serie de masuri privind impactul epidemiei coronavirus asupra companiilor, printre acestea figurand suportarea a 75% din plata somajului tehnic.

Noua dosare penale cu 11 persoane cercetate in Alba pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Amenzile se ridica la 170.000 de lei

Zeci de dosare penale au fost intocmite la nivel national sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor.

Orban: Pedepse mai dure pentru cei care nu respecta izolareacarantina sau ascund informatii

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul a modificat Codul penal cu privire la infractiunile care se petrec in contextul epidemiei de coronavirus.

Guvernul Orban, masuri urgente pentru sustinerea Economiei. Efortul bugetar este de aproape 2% din PIB

Sedinta de Guvern maraton pentru sustinerea Economiei. Executivul condus de Ludovic Orban a terminat dezbaterile la ora 3 dimineata si, potrivit surselor Antena 3, efortul bugetar s-ar ridica la aproximativ 2 procente din PIB.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2322 seconds )