Libnet.ro
UNICEF

21:15

15 ani de puscarie pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Ce alte noi pedepse au fost introduse in Codul Penal

Adevărul Adevărul,
15 ani de puscarie pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Ce alte noi pedepse au fost introduse in Codul Penal

Zadarnicirea combaterii bolilor ar putea fi pedepsita cu pana la 15 ani de inchisoare, daca rezultatul infractiunii este decesul unei persoane, falsul in declaratii cu pana la 5 ani si omisiunea de a da declaratii in cadrul anchetei epidemiologice cu pana la 3 ani de inchisoare. continuă pe Adevărul

Noua dosare penale cu 11 persoane cercetate in Alba pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Amenzile se ridica la 170.000 de lei

Zeci de dosare penale au fost intocmite la nivel national sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor.

Primul palamentar urmarit penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Pe langa COVID-19, Vergil Chitac mai are si o ancheta pe cap

Procurorii Parchetului General s-au sesizat din oficiu privind zadarnicirea combaterii bolilor in cazul senatorului PNL Vergil Chitac, care a participat la mai multe intalniri oficiale si private dupa ce a intrat in contact cu persoana cu Covid-19. El a fost ulterior confirmat cu coronavirus.

Cum se pedepsesc acum infractiunile de fals in declaratii si zadarnicirea combaterii bolilor

Infractiunile de fals in declaratii si de zadarnicire a combaterii bolilor se pedepsesc in acest moment cu inchisoarea de pana la maxim doi ani sau cu amenda. O asociatie a procurorilor a cerut, miercuri, pedepse de pana la 15 ani daca aceste infractiuni au avut ca urmare decesul unei persoane. Premierul a anuntat majorarea acestor pedepse in contextul starii de urgenta.

Politistii avertizeaza: riscati inchisoarea pentru zadarnicirea combaterii bolilor sau completarea eronata a declaratiei la intrarea in Romania

Persoanele fizice care incalca interdictia de a parasi domiciliul in perioada celor 14 zile de autoizolare se pot alege cu amenzi de pana la 20. 000 de lei, iar persoanele juridice risca sanctiuni de pana la 30. 000 de lei.

Dosar penal pe numele romanului care a revenit din Spania, desi stia ca are coronavirus. E acuzat de zadarnicirea combaterii bolilor

Ministerul Public a anuntat oficial deschiderea unui dosar penal pe numele romanului care a revenit cu avionul din Spania, desi avea certificat medical eliberat de autoritatile spaniole care confirmau ca e.

Orban: Pedepse majorate pentru falsul in declaratii si zadarnicirea combaterii raspandirii epidemiei

Prim-ministrul Ludovic Orban a anuntat, joi, majorarea pedepselor pentru infractiunea de zadarnicire.

15 ani de inchisoare pentru nerespectarea masurilor de carantina, propunerea asociatiei procurorilor

Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor AMASP) solicita puterii legislative si puterii executive sa faca demersurile necesare pentru modificarea continutului art. pen. , in contextul situatiei de criza epidemiologica, astfel incat sa permita autoritatilor judiciare sa aplice in mod eficient dispozitiile de drept penal in cazul incalcarii masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

VIDEO Orban, dupa sedinta maraton: inasprim pedepsele pentru falsul in declaratii si zadarnicirea combaterii bolilor. Ce noua infractiune e introdusa

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi dimineata, faptul ca in sedinta-maraton a Guvernului a fost luata decizia modificarii Codului Penal in sensul inaspririi pedepselor pentru falsul in declaratii si zadarnicirea combaterii bolilor. De asemenea, o noua infractiune a fost introdusa in Codul penal: omisiunea de a da date in cadrul anchetei epidemiologice.

Dosar penal pentru 12 bucuresteni aflati in autoizolare pe hartie. Inspectorii DSP nu i-au gasit acasa

Un numar de 12 bucuresteni care sunt oficial in autoizolare la domiciliu nu au fost gasiti acasa, asa ca procurorii le-au deschis dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Directia de Sanatate Publica DSP) incepe controale la persoanele izolate la domiciliu din cauza suspiciunilor de coronavirus.

Orban anunta modificarea Codului Penal: inchisoare pentru falsul in declaratii privitor la epidemia de coronavirus Omisiunea de a da date - Noua infractiune (VIDEO)

Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul pe care il conduce a luat decizia modificarii Codului Penal, in sensul cresterii pedepselor pentru cei care nu respecta indicatiile autoritatilor, in contextul pandemiei de.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 21:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,208 seconds )