Libnet.ro
UNICEF

01:05

Orientul Mijlociu, dupa cele doua razboaie din Golful Persic (1980-1988 si 1990-1991)

Hotnews Hotnews,
 Orientul Mijlociu, dupa cele doua razboaie din Golful Persic (1980-1988 si 1990-1991)

Diferendele tribale si dinastice, care s-au perpetuat de-a lungul secolelor, au marcat puternic Orientul Mijlociu. Animozitatile istorice si culturale si conflictele pentru controlul resurselor naturale, in conditiile mentinerii granitelor trasate de puterile coloniale dupa primul razboi mondial, au accentuat tensiunile existente. Nici chiar miscarile pro-arabe nu au reusit, dupa anul 1950, sa invinga obstacolele care stau in calea formarii unui mare stat unic arab. Rand pe rand, Egiptul, Siria si Irakul au fost percepute ca o amenintare majora la adresa tarilor din intreaga zona, ca urmare a orientarii politice adoptate de liderii politici ai celor trei state. continuă pe Hotnews

Japonia va trimite o nava de razboi in Orientul Mijlociu, in ciuda tensiunilor cu Iranul

Japonia isi va respecta planul anterior de a trimite o nava militara in Orientul Mijlociu, in ciuda riscurilor crescande din regiune, dupa ce Donald Trump a avertizat Iranul de represalii dure daca Teheranul va incerca sa se razbune pentru uciderea generalului Qassem Soleimani.

SUA trimit inca 3.000 de soldati in Orientul Mijlociu

SUA au decis sa trimita 3. 000-3500 de militari in Orientul Mijlociu pentru a consolida securitatea pozitiilor americane din regiune dupa moartea generalului iranian Qassem Soleimani.

Merkel si Putin se intalnesc sa discute despre crizele din Orientul Mijlociu

Cancelarul german Angela Merkel urmeaza sa se intalneasca, sambata, la Moscova, cu presedintele rus Vladimir Putin, in contextul amplificarii tensiunilor in Orientul Mijlociu si in alte regiuni, a anuntat, ieri, Guvernul german, relateaza The Associated Press, conform news. ro.

Angela Merkel se intanleste cu Vladimir Putin pentru a discuta despre crizele din Orientul Mijlociu

Cancelarul german Angela Merkel se intalneste sambata, la Moscova, cu presedintele rus Vladimir Putin, in contextul amplificarii tensiunilor in Orientul Mijlociu si in alte regiuni, a anuntat luni Guvernul german, relateaza The Associated Press.

Angela Merkel, sambata, la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin despre criza din Orientul Mijlociu

Cancelarul german, Angela Merkel, se va deplasa sambata, 11 ianuarie, in Rusia, unde va discuta criza din Orientul Mijlociu cu presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat luni serviciul de presa al liderului de la Moscova, citat de Reuters.

Butoiul cu pulbere din Orientul Mijlociu. Reuniune NATO de urgenta. Trump ameninta Iranul cu represalii majore

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convocat pentru luni o reuniune de urgenta a Consiliului Nord-Atlantic, ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu.

NATO se reuneste de urgenta. Situatia din Orientul Mijlociu pare sa se inrautateasca de la o ora la alta

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului Nord-Atlantic pentru luni, in conditiile in care situatia din Orientul Mijlociu este tot mai tensionata, potrivit DPA ci.

Orientul Mijlociu - Papa Francisc face apel la dialog

Papa Francisc, preocupat de tensiunile din Orientul Mijlociu, a facut duminica apel la mentinerea d.

Orientul Mijlociu - Papa Francisc face apel la dialog

Papa Francisc, preocupat de tensiunile din Orientul Mijlociu, a facut duminica apel la mentinerea dialogului si la autocontrol, chiar daca nu s-a referit la o anumita tara, la finalul rugaciunii Angelus celebrata in Piata Sfantul Petru de la Vatican.

MAE: Detensionarea in Orientul Mijlociu este esentiala pentru ca situatia de securitate sa nu se deterioreze

Romania este profund ingrijorata cu privire la evolutiile din Orientul Mijlociu, a transmis Ministerul de Externe, pe Twitter. MAE subliniaza ca detensionarea este esentiala pentru a se preintampina pe viitor.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,215 seconds )